Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Baross Gábor Szegeden folytatja pályafutását

Győr - A Győri Filharmonikus Zenekar hagyományos évadzáró összejövetelén pénteken Baross Gábor zeneigazgató bejelentette: Szegeden folytatja pályafutását.
Megjegyezte, győri megbízatása december 31-én jár le, a szegedi pedig július elsején kezdődik, ezért szükség lesz a köztes időszak valamilyen áthidalására. Elmondta, mozgalmas évadot tudhat maga mögött a zenekar, 113 koncertet adtak az elmúlt egy esztendőben. Örömmel és büszkeséggel sorolta a sikerrel megoldott nehéz feladatokat, közülük is a legnagyobb hazai sajtóvisszhangot kiváltott fellépést a budapesti Művészetek Palotájában.

A következő évad terveinek ismertetését utódjára hagyta, annyit azonban bejelentett, hogy az Oratórium-bérlet látogatottsága alulmúlta a várakozásokat, ezért jövőre nem hirdetik meg. A korábbiakhoz képest a KÉSZ-hangverseny sem vonzott telt házat, úgy látja, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége tagjainak, hasonlóan más civil szervezetekhez, egyénenként is fel kellene vállalniuk az értékesítést. Sándor János, a győri filharmonikusok korábbi karnagya tervezett vendégszereplése betegség miatt elmaradt, a következő évadban szó lehet a pótlásáról.
Medveczky Ádám karmester az értékek felvonultatásának évadjaként jellemezte az elmúlt időszakot. Kiemelte, hogy a zenekar a sokoldalú igénybevételt „vállalható, egyenletes művészi színvonalon" teljesítette. Helyt adott a zeneigazgató érvelésének, hogy a kortárs zenével ugyan hadilábon áll a közönség, művelése mégis szükséges. Kitért a sikeres együttműködésre a Nemzeti Énekkarral, amely „a zenekarra is felvillanyozó erővel hatott".

Az önkormányzat nevében Ottófi Rudolf alpolgármester köszönte meg a színvonalas zenei évadot, azt, hogy „büszkeséggel terjesztheti a győri filharmonikusok jó hírét".

Olvasóink írták

 • 2. Tabornok 2008. június 29. 21:24
  „Baross Gábor szegedi, hogy oda megy?”
 • 1. veterán 2008. június 28. 22:59
  „NEM ÉRTEM:
  hogy ha egy bérlet látogatottsága alulmúlja a várakozásokat akkor miért szűntetik meg? Miért nem keresik meg ki ezért a felelős ?
  hogy hasonlóan a Győri Nemzeti Színházhoz miért nem a ZENEKARRÓL cikkez a kisalföld ennyit mint az utóbbi időben a leköszönő igazgatójáról?
  hogy miért nem az új igazagtó terveiről írnak?
  HIBA!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Körmenettel, díszközgyűléssel ünnepelte Győr Szent Lászlót

Győr - A Szent László-napi ünnepségsorozat keretében hagyományosan körmenettel és díszközgyűléssel… Tovább olvasom