Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 7°C Még több cikk.

Barokk varázslat augusztusban

Győr - A vidék is csatlakozik a megyeszékhely egyre szélesedő barokk rendezvényeihez: idén augusztusban az ˝úri˝ és a ˝paraszt˝ barokk sajátosságait vetheti egybe a közönség.

Négy község – Dunaszeg, Győrújbarát, Tényő, Felpéc – csatlakozott egyelőre a Nyugat-dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság által a Barokk Varázsa összefoglaló névvel illetett rendezvénysorozathoz. A házigazda Keglovich Ferencné, a Zichy-palota igazgatója elmondta, Deák Ferenc, a megyei falusi turizmus egyesület titkára kezdeményezte, hogy gazdagítsák vidékiekkel az augusztus 12–15. között zajló programokat.

A ˝Barokk Nosztalgiák˝ tehát – a bál kivételével – az idegenforgalmi főszezon idején zajlanak. A város ad otthont az úgynevezett ˝nemesi vigalmaknak˝: idén ezt a Händel és Haydn nevével fémjelzett muzsika jelenti. A német óriástól bemutatják a Magyarországon eddig még nem játszott Hercules című oratórium rövidített változatát, a Capella Savaria együttes pedig Haydn ritkán játszott műveiből ad válogatást. Két napig tartanak a VII. Győri Koboz- és Lantfesztivál előadásai.

Az orgona már átvezeti az érdeklődőket a vidéki barokk világába: a dunaszegi és a felpéci templomban is tartanak hangversenyt e napokban.

Dunaszegen Rákász Gergely fellépését igazi parasztvigalomba ágyazzák, ökörsütéssel, pálinkafesztivállal. Felpécen az ekkor zajló nemzetközi festőtábor adta alkalmat is kihasználják a kultúra terjesztésére.

Tényő kemencében sütött ételekkel és az 1936-os párizsi világkiállításon aranyérmet nyert bor, a Tényői Vörös ˝reinkarnációjával˝ csábítja a látogatókat.

Győrújbaráton is két neves bortermelő és vendéglős segít visszaidézni a paraszti barokk hangulatát. A sikerhez a Pannónia Kincse Leader Egyesület a vendégszereplők fellépti díjának fedezésével járul hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lomtalanításkor, temetéskor sok a lopás

Téti kistérség - A lakosság biztonságérzetét növelni, a bűncselekmények számát csökkenteni szeretnék… Tovább olvasom