Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Barcelonaiakkal ünnepeltek a világbajnok táncosok

Pér-Barcelona - A barcelonai világbajnokságról két világbajnoki aranyérmet hoztak el hipp-hopp kategóriában az A-Force 1 TSE péri táncosai. Külön „jutalomként" megtapasztalhatták, hogyan ünnepel egy igazi futballváros, ugyanis a Barca akkor nyerte meg a BL döntőt.

Sikert sikerre halmoztak az A-Force 1 TSE péri táncosai, miután két nemzetközi táncszövetség – az IDF és az IFMD – világbajnokságán több aranyérmet is begyűjtöttek. Az együttes koreográfusa, táncosa, a 26 éves Németh Ádám elmondta: Barcelona előtt a szerbiai Becejen tíz számban kvalifikálták magukat, kilenc dobogós helyezést értek el, ebből 5 volt arany, de a tizedik versenyszámban is 4. helyen végeztek a táncosok.

A Spanyolországban, Barcelonában megrendezett világbajnokságon két „aranyos" helyezés született, az egyiket a junior korosztályú péri csapat nyerte hipp-hopp formációban. A Szedlják Ildikó és Németh Ádám hipp-hopp páros megvédte világbajnoki címét.

A táncosok a pihenő nélküli éjszaka után, a világbajnokság döntőjén bebizonyították, hogy a magyar nem véletlenül van a vezető táncnemzetek között.


A koreográfus szerint a péri csapat sikere abban rejlik, hogy a 2004 ősz óta edzenek, versenyeznek és lépnek fel fel együtt.

– A gyerekek nagyon tehetségesek és a szülők is sokat segítenek, anyagi áldozatot vállalva, s a péri önkormányzat is mögöttünk áll, pénzzel is támogat bennünket. E nélkül az összefogás nélkül nem lett volna egyszerű elérni, illetve megtartani a világbajnoki címeket – mondta el Németh Ádám.

Az aranyérmek mellett a gyerekeknek és kísérőiknek is nagy élmény volt, hogy a világbajnoksággal egy időben játszott BL döntőt a Barcelona a Manchester United-del. A szállodáéban, ahol laktak, már reggel 9 órától mindenki a csapata mezében szurkolva készült a mérkőzésre.

– Egy futball egyesület volt a szállodában. A hallban nézték tévén a mérkőzést, miközben mi az udvari pázsiton próbáltuk a számokat a másnapi döntőre. Az első gólnál óriási üvöltéssel dobálták a puffokat, ülőpárnákat. Tűzijátékok durrogtak az utcákon bármerre néztünk, mintha szilveszter lett volna. A második gólnál aztán elszabadult a pokol. Kántálták egész éjjel a Barca-himnuszt. Hihetetlenül katartikus volt. S ez csak egy hotel, a várostól távol, el lehet képzelni, mi lehetett a belvárosban – emlékezett vissza Németh Ádám.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MSZP nem érti, Győr miért venne fel hitelt

Győr - Érthetetlen, miért akar a győri önkormányzat hitelt felvenni – jelentette ki Neupor… Tovább olvasom