Kisalföld logö

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 21°C | 33°C Még több cikk.

Bankkártyaadatokat vett a dark weben, közel egymillióért vásárolt is velük az interneten egy győri férfi

Bankkártyaadatokat vett a dark weben, közel egymillióért vásárolt is velük az interneten egy győri férfi
Nem minden tranzakció volt sikeres, így negyedmilliót tudott ténylegesen elkölteni az illegálisan megvásárolt adatokkal.
A Győri Járási Ügyészség információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettének minősített esetével vádol egy fiatalembert, aki az interneten jogtalanul megszerzett bankkártya adatokkal tizenkét esetben indított tranzakciókat a sértett bankszámlájának terhére.
 
Az elkövető a sértett bankkártyájának adatait az interneten vásárolta meg, amelyekkel összesen 924.832 forint értékben vásárolt az interneten. A tranzakciók közül azonban csak hat alkalom volt sikeres, összesen 246.352 forint erejéig. A további alkalmakat a számlavezető pénzintézet fedezethiány, majd a bankkártya letiltása miatt elutasította.
 
A 22 éves elkövetővel szemben - akit vagyon elleni bűncselekmények miatt már 14 alkalommal ítéletek különböző nemű büntetésekre, és aki ellen jelenleg is számos büntetőeljárás van folyamatban – különös visszaesőként, hét és fél évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Többször riasztottak a szén-monoxid érzékelők a megyében az ünnepi hétvégén

Egyre többen vásárolnak szén-monoxid-érzékelőt - az elmúlt napok is igazolták szükségességüket. Tovább olvasom