Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Balogh: Ne dobjanak ki 900 milliót az ablakon!

Győr - Sajtótájékoztatón reagált Balogh József szocialista országgyűlési képviselő, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke Somogyi Tivadar és Németh Zoltán győri alpolgármesterek Széchenyi térrel kapcsolatban egy nappal korábban tett nyilatkozataira.
„Az új városvezetés alapvetően átdolgozta a korábbi tervet, kizárva a nagy létszámú tömegrendezvények lehetőségét. Hogy ez helyes volt-e, vagy sem, majd az idő eldönti. Annyiban viszont most érdekes, hogy egy pályázati szempontból befogadott, de tartaléklistán lévő terv így elölről indult. Az újraindításnál már természetesen egyéb változások is bekövetkeztek, így a súlypont a szökőkutas dísztér kialakításától még jobban eltolódott a komplex rehabilitáció, a revitalizáció irányába. Egyébként a legutóbb benyújtott pályázatot hiánypótlások, egyeztetési procedúra után május 18-án postázta Győr. Erről nem beszéltek az alpolgármester urak" – mondta Balogh József.

Az MSZP-s politikus arra hívta fel a figyelmet, hogy ha a városvezetés kizárólag választási megfontolásokra alapozva úgy kezdi el a tér felújítását, hogy elveszti a jelenlegi 900 millió forintos európai támogatás lehetőségét, súlyos felelősséget vállal magára, mert ennyi pénzt egyszerűen kidob az ablakon. „Egyébként sanda szándék politikai indokokat keresni e szakmai probléma mögött, mivel a döntések halasztása mind a régióban, mind azon túl a szocialista vezetésű önkormányzatokat is sújtja. Egyébként a 23 megyei jogú városból összesen öten adtak be városrehabilitációs pályázatot, ebből négyen Nyugat-Dunántúlról" – közölte.

A regionális tanács elnöke a Kisalföld kérdésére elmondta: tudomása szerint a kormány szeptembernél előbb nem dönt a beruházás támogatásáról.

Olvasóink írták

 • 5. pet 2008. június 16. 10:10
  „gutentag (és mindenki) figyelmébe:

  http://www.kisalfold.hu/ftp/kisalfold/docs/szechter.rtf

  http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/onerobol_fedezi_az_onkormanyzat_a_szechenyi_ter_felujitasat/2060509/”
 • 4. Hugi2 2008. június 15. 22:34
  „Csak aztnemértem meg mindenre van pénz de Győr szégyenfoltjára nincs. Aturistákat oda kellene elvinni,Újvárosba ott külön a Festő, Zúgó. Tűz. Iszkápa. Pinkóca hogy nesoroljam tovább az utcákat. Unios játszótérre volt pénz a Pinkóca téren, ami már ugy néz ki mint egy 5 éves játszótér. Itt vannak a kidobott pénzek.”
 • 3. gutentag 2008. június 15. 14:46
  „Azt akkor sem értem, hogy a sok pénzért elkészült, már benyújtott és elbírált pályázatot miért kellett kidobni, és sok pénzért újat készíttetni. Akkor mostantól négyévenként átalakítják a Széchenyi teret?
  Cain, szerinted a másik oldalon nem ugyanezt csinálják? A 4-es metró meg egy külön történet, de ez a cikk most nem arról szól!”
 • 2. upho 2008. június 15. 11:33
  „Cain +1”
 • 1. Cain 2008. június 14. 07:23
  „Vagh Jóska nagyon átlátszó és pitiáner játszma részese vagy megint ! Napnál világosabb hogy elszabotálni szeretné a komcsi banda, mind a Széchenyi tér felujítását mind a Szigeti új hidat annak érdekében hogy azok a 2010-es választásokig ne tudjanak elkészülni. Amikor aztán majd mégis épülni fognak már, akkor jön megint a szarházizó Jóskánk, hogy mehetett volna ez támogatásból is, csak Győrben elherdálják a pénzt. Erre utaznak már most is. Valogh Jóska cseppet sem zavarjon hogy Judapesten úgy épül a 4-es metró hogy az uniós támogatás még mindig nem tisztázott, peddig több száz milliárd forint támogatás a tét. De az ott benneteket cseppet sem zavar. Szánalmas xar alak lettél, és elárultad Győrt !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MSZP támogatja a hidat és aggódik

Győr - A Magyar Szocialista Párt támogatja a sziget–révfalui híd megépülését, de nem tartja… Tovább olvasom