Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Balogh pótlapot adott be pluszpénzéről

Balogh József volt győri polgármester nemrégiben kiegészítést adott be országgyűlési vagyonnyilatkozatához.
Balogh József volt győri polgármester nemrégiben kiegészítést adott be országgyűlési vagyonnyilatkozatához, amelyben jubileumi jutalmáról és szabadságmegváltásáról adott számot. Erre egy olvasónk hívta fel a figyelmet. A politikus szerint annyi pénzt vett fel, ami a törvény szerint jár.

„ Érdemes olvasgatni a képviselők vagyonnyilatkozatát. Ugyan a Kisalföld 2007. február 2-i számából megtudhatunk ezt-azt, olyan információkat azonban nem, amiket kiegészítésként, később jelentettek be a politikusok. Azazhogy egy politikus, Balogh József győri expolgármester, MSZP-s országgyűlési képviselő. Ha valaki a www.parlament.hu-n belenéz Balogh úr anyagába, láthatja, hogy a volt városvezető 2007. február 5-én kiegészítést nyújtott be vagyonnyilatkozatához. Ebben szerepel: Balogh úr 40 éves jubileumi jutalom (és szabadságmegváltás – a szerk.) címén 5 millió 467 ezer 73 forintot vett fel Győr önkormányzatától. Ha ez törvényesen jár Balogh úrnak, miért nem tüntette fel a nyilatkozat leadásának határidejéig? Nyilván nem február 4-én fizették ki neki az 5 és fél milliót. Ha törvényi háttér nélkül kapott ennyi pénzt, mikor és ki szavazta azt meg, s miért nem tudhat erről a közvélemény? Talán azért nyújtotta be kiegészítésként Balogh úr, mert nem akarta, hogy többmilliós jutalma nyilvánosságra kerüljön?

Mindenképpen furcsa ez a magas jutalom akkor, amikor Balogh úr felettesei, saját kormányának vezetői egyre elviselhetetlenebbre húzzák a nadrágszíjat az emberek derekán. Etikátlan, hogy az expolgármester, aki magától távozott a városvezetői székből, búcsúzóul közel öt és fél milliót vesz fel az egyébként is rendkívül nehéz anyagi helyzetben lévő önkormányzattól. Érdeklődnék, mi erről Balogh expolgármester úr véleménye?"

Az esetről lapunk megkérdezte Balogh Józsefet, aki a következő választ adta: „Egyszerű a magyarázat: tekintettel arra, hogy a Magyar Államkincstártól azután kaptam meg a 2006-ról szóló jövedelemigazolásomat, hogy leadtam parlamenti vagyonnyilatkozatomat, a pontos összeget csak kiegészítésként tudtam hozzácsatolni. Erre minden képviselőnek joga van. Az említett bruttó összeget egyébként az államkincstár számfejtette a vonatkozó törvényi előírások alapján, az én külön kérelmem nélkül. Megjegyzem, hogy huszonkét éves városvezetői munkám után ezenkívül semmiféle pluszpénzt nem kaptam a győri önkormányzattól. Hozzáteszem azt is, hogy az Országgyűlés a takarékosság jegyében nyáron megszavazta a parlamenti képviselők javadalmazásának csökkentését, és én is igennel voksoltam. Ezzel tavaly szeptembertől havi százötvenezer forinttal csökkent a jövedelmem."
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyárra kész az új szálló

Még nem készült el teljesen Győr új háromcsillagos hotelje, de már szeptemberre több száz szállásfoglalást fogadott. 96 szobájával az Ibis-lánc tagja lesz és adottságaiból adódóan főként a konferenciaturizmus vendégeit várja, hiszen a kereskedelmi központhoz kapcsolódik épülete. Tovább olvasom