Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Balesetek után változás a Nép utcánál

A Nép utca kereszteződésében balra kanyarodó sávokat alakítanak ki, valamint kivilágítják az adott szakaszt.

A követési távolság be nem tartása miatt történt baleset Győrben, a Nép utca, 1-es főút kereszteződésében kedden reggel. Egy Győr felé tartó Suzuki akart a főútról balra kanyarodni, amikor a mögötte haladó autó hátulról beleszaladt, s egy szemből szabályosan érkező autó elé lökte. A balesetben nem sérült meg senki, a mentők egy gyermeket szállítottak kórházba megfigyelésre, de még kedden hazaengedték.

Az újvárosi részönkormányzat képviselője, Polgár Sándor a balesettel kapcsolatban tegnap levelet és az összetört autókról készült képeket küldött szerkesztőségünkbe. Mint írta, hetente van baleset ezen a helyszínen, idén már 2 halálos gázolás történt.

Kedden újabb baleset történt a Nép utcában. A hatóságok már találtak megoldást.
Kedden újabb baleset történt a Nép utcában. A hatóságok már találtak megoldást.

Portálunk megtudta: a rendőrség és a közlekedési hatóságok képviselői már szeptember 14-én tartottak bejárást a helyszínen. A szakemberek egy rövid távú és egy hosszú távú megoldás mellett döntöttek. A Nép utca kereszteződésében kicserélik az ˝Elsőbbségadás kötelező!˝ jelzőtáblát ˝Stop – Állj! Elsőbbségadás kötelező!˝ táblára, valamint egy fehér csíkot festenek fel az útra merőlegesen. Az 1-es főútra pedig bordás felfestést helyeznek el, ami rázással figyelmeztet a veszélyre.
A hosszú távú megoldásban balra kanyarodó sávokat alakítanak ki, valamint kivilágítják a kereszteződést.

Olvasóink írták

44 hozzászólás
 • 44. fortuna54 2009. október 01. 13:36
  „Azért néha dolgozol is,gondolom.”
 • 43. a.h.a. 2009. szeptember 30. 17:39
  „Ha a gumiszobába üldögélnék mint egyesek,bizony nem történne semmi.Csak van sok ismerősöm, barátom autózok sokat,beszélgetek mindenféle emberrel.Mert nem vagyok áruló akitől hányva fordulnak el az emberek!
  Szar lehet annak aki így éli le az életét.”
 • 42. fortuna54 2009. szeptember 30. 16:50
  „Persze el lehet bambulni,de ha az illetö bamba is marad? Gondoljunk bele,minden elbambulás halált okozhat.”
 • 41. fortuna54 2009. szeptember 30. 16:44
  „Na lám-lám,ujbol egy történet.”
 • 40. a.h.a. 2009. szeptember 30. 11:12
  „buszvez
  Biztos vagyok benne,hogy egyről beszélünk.
  ...és direkt azért írtam meg a történetemet, mert kíváncsi voltam rá, hogy másnak is feltűnt-e,hogy van egy notórius száguldozó.Nem kívánok neki rosszat de jó lenne ha visszafogná magát mert egyszer keményen beleszalad.Vagy beleszaladunk.”
 • 39. buszvez 2009. szeptember 30. 10:48
  „Valóban veszélyes az a kereszteződés, de az igaz, hogy sem a kereszteződés, sem az út nem okoz balesetet, mégis soknak ez a legelső gondolata.
  Először a fejekben kéne rendet tenni, mert nem véletlen van ott a sebességkorlátozás.
  Olyan az út íve, hogy a 70-el haladót még időben észrevenni, de aki már 90-el megy, azt már csak későn...
  Próbált már valaki pl a Zemplén utcából balra kanyarodni a belváros felé? Én csak egyszet, azóta inkább kerülök. Ott is az út íve miatt van korlátozás, tetézi még a zajvédő fal. Igy teljes a káosz.
  Csak amíg nincs haláleset, csak anyagi kár, addig a rendőrség sem vizsgálja mennyivel ment az autó a védett úton. Védett úton ment, és kész, övé az elsőbbség!!!
  Csak ha betartotta volna a sebességet, akkor ő is időben észlelte volna a keresztező autót, az is szintén, és akkor nem indul el, nincs baleset.
  A.H.A!
  Ha egy ilyen betegszállító van, akkor vele nekem is volt afférom néhány hete.
  Csanak felől a pápai úti lámpát keresztetem a szélső sávban. Azért ott, mert a lámpa után közvetlen van egy megállóm, és számítanom kell rá, hogy lesz leszállóm.
  de nem volt, indexeltem balra, sávot kell abban a 200 méterben váltanom, mert a benzínkútnaá balra kell kanyarodnom.
  Senki sem engedett, ezért lassítottam, és hogy nehogy túlfussak, meg is álltam a sávban balra villogó indexel.
  Ahogy elfogytak az autók, húztam be, és az a betegszállító (3 utassal) a busz mögül balra kivágott, és dudált, és mutogatott, aztán elöttem vissza a szélső sávba. No comment....
  Nem rajta múlt, hogy nem történt baleset.
  Senkit nem szeretnék megsérteni, mert a betegszállítók többsége gyakorlott biztos kezü vezető, én csak erről az egyről írtam, nem jelenti azt, hogy haragszom egy hülye miatt az összes betegszállítóra.”
 • 38. a.h.a. 2009. szeptember 30. 08:27
  „Legalább valami már megmozdult!Csak igyekezzenek!”
 • 37. a.h.a. 2009. szeptember 30. 07:26
  „price
  Ebből a hírből kimaradtam.Mindenesetre nem gondoltam komolyan, de amikor majdnem letarolt azt kívántam, hogy az első fa állítsa meg.Remélem nem ezért fordult az árokba.:)”
 • 36. a.h.a. 2009. szeptember 30. 07:23
  „rockergyerek
  Teljesen igazad van, én is tisztában vagyok azzal,hogy el lehet bambulni.ítélkezni sem szoktam senki felett.
  Az a betegszállító üres volt, a vezetőn kívül nem ült benne senki.Ha azokkal így száguldozna, nem sok beteg érne oda a célállomásra.Meg nem húz senki maga után 10-es féknyomot úgy, hogy ott marad a gumi az aszfalton.
  Mindaz mellett látom sokan ismerik.”
 • 35. zotya975 2009. szeptember 30. 05:02
  „A betegszálítót én is láttam kamikáze stílusban közlekedni, szóval nem egyedi eset volt.”
 • 34. rockergyerek 2009. szeptember 29. 23:54
  „16. Aha . Nem ismerve a pontos részleteket , hanem a tapasztalatok alapján szerintem nem kell száguldozni ahhoz hogy fékcsikorogva kelljen megállni. Elég annyi hogy a söfőr pl kicsit elbambuljon(végtére ő is ember, neki is lehet rossz pillanata), de mivel betegszálítóról szólt a komment meglehet hogy egy beteg kérdezett tőle valamit és ez vonta el egy picit a figyelmét. Na de ne csak a betegszállítókat vegyük pellengére: a Nép utca és az egyes főut kereszteződéséhez legalább az Abda felől jövő oldalon kéne egy jobbra balra kanyarodó sáv, esetleg Győr felől a balra kanyarodást a szoborhoz ott meg is lehetne tiltani, Ha már a betegszállítók pellengére vannak véve akkor tegyünk már egy kis kitérést a Magyar Közutnak csufolt cég felé is, hogy mikor fognak végre valamit hogy csinálni hogy az a dinamikus közlekedést szolgálja??(ja lehet hogy a dinamikus szót meg kéne keresni az értelmező szótárba hogy mit jelent)”
 • 33. rockergyerek 2009. szeptember 29. 23:32
  „9. Magdi 1975-75 Nem az a baj hogy a söförők nem tartják be a hetvenet , hanem hogy rosszak a reflexeik és későn vesznek észre dolgokat ami végzetes lehet, Én ugy vagyok vele , hogyha meg kell állni akkor meg kell állni 30-ról 50-ről 70-ről 130-ról is ugy hogy ne legyen baj. Az hogy milyen hosszu uton sikerül az nagyba függ a söfőrtől. Nem beképzeltségből de lehet hogy én olyan hosszu uton állok meg 130-ról mint maga 110-ről. De a statisztikába ugyse az emberek számítanak. Egy kalap alá veszik a kezdő (mindegy milyen hajszinü vezetőt aki tükorből tolatni se tud) , meg a 15 éve kamionozó embert is. Ez szerintem nagy baj.”
 • 32. rockergyerek 2009. szeptember 29. 23:20
  „29 Price. Rosszak az információid. Medi-Szikrás kocsiból több is van a megyébe csak más a szinük( a legtöbb fehér).A korház körül sok fehér Medi-Szikrás kocsit látni aminek más a rendszáma.Az lehet hogy a megyébe csak ez az egy szürke van,de lehet ez se megyei, mer ha megnézed a kocsikat két telephely is van rajta, szal lehet Tatabányáról jön ez a kocsi is. Amugy a Misszio mentőnek is van szürke Transitja, szal nem kell rögtön a Medi-Szikrát vádolni mindenért ami rossz.”
 • 31. Anonim_99 2009. szeptember 29. 22:52
  „Bocs még egy gondolat az útépítőknek.

  Ha valamit kijavítanak miért kell a gödör, kátyú helyett púpot építeni útjavítás helyett.
  Nem látják, hogy nem sík és ugyanolyan rossz mint volt csak előjelet váltott.

  Legnagyobb elba...suk mostanában a Gerence u. Lajta és Nagy Imre közötti szakasza. Keresztben bordák voltak kijavították és most is bordák vannak, csak más a színük. Említhetném a Baumax és a Szentlélek Templom közötti szakaszt a kivezető oldalon is, ott is többet rontottak mint javítottak.

  A kitaposott helyeket elég lenne csak lemarni. Lásd Nagy Imre Szauter körforgalom és társai.

  Minek ezeket még fizetni is ilyen szemét munkáért?”
 • 30. Anonim_99 2009. szeptember 29. 22:44
  „Miért nem ismerték még fel ebben a városban az egyirányú utca előnyeit, és miért kell erőltetni a körforgalmat. Sokkal egyszerűbb, ha nem lehet minden kereszteződésből minden irányba kanyarodni.

  Nézzétek meg Bécs térképét szinte minden utca ( belváros és körzete ) egyirányú, a forgalom sokkal dinamikusabb mint itt. Nálkunk a forgalomszervezőket faiskolában tanítják, mert alapvető hibákat követnek el.
  Az újabb kereszteződések csak a térképen mutatnak jól, de közlekedni nem lehet bennük. Keskeny, nem egy íve van, szembe áll az ellenkező irányú forgalommal, feleslegesen fekvőrendőrt építenek akkorát mint egy hegy, pedig az csak lassítja de nem csőkkenti a forgalmat. Egyirányú utca eleve felezi a forgalmat és még kevesebb helyen is kell a főút forgalmás megállítani miattuk. Balra kanyarodás helyett a kreszben még tábla is van a kéttszer jobbra kanyarodásra ( Bp-en érdekes ismerik ) itt nincs.

  Sokat sokat kell még a forgalomszervezőknek tanulni !!!”
 • 29. price 2009. szeptember 29. 20:35
  „Ha már ennyit beszéltünk a Betegszállító autóról akkor megnevezem. A Medi-Szikra Kft. tulajdona. Ez van az elejére írva. Nem flotta autó, csak egy van belőle az egész megyében. És Agent is jól írta. Még cikk is volt abból amikor az 1-esen az Elvis Parknál belefordult az árokba.

  A Nép utcai kereszteződéshez mindenképpen lámpa kellene, hisz ha a Nép utca felől balra akarunk kanyarodni akkor a kilátás Abda felé elég kicsi, nem akarok saccolni de olyan 40 méter körül lehet kb. Ez pedig őrült kevés egy főútnál. Talán bejön, talán nem.”
 • 28. magdi1955-75 2009. szeptember 29. 20:25
  „Az a kereszteződés rossz úgy ahogy van. Aki ismeri, az tudja, hogy mennyi veszélyt rejt. A Nép utca felől akarsz kihajtani jobbra, ki kell tekeredned, hogy láss valamit a jobbról jövő forgalomból! Ha balra akarsz kihajtani, beállsz a képzeletbeli felezővonalhoz, akkor pedig dilemmában vagy, hogy az Abda felől jövő és a Nép utcába kanyarodó jármű a KRESZ-nek megfelelően kanyarodik-e, vagy jobbról. Az utóbbi egy rossz bevett szokás ezen a helyen! ! ! Útfelfestéssel lehetne kicsit javítani a helyzeten.”
 • 27. Powerarc 2009. szeptember 29. 19:45
  „Ha már jópáran szabálytalanul közlekednek és egy adott helyen mégis több a baleset (és még a körülmények is hasonlóak), akkor annak a kiépítésével is probléma van. Kis költséggel elvégezhető lenne a következő: bokrok kivágása, javulna a beláthatóság; a nép utcában meg szemben STOP tábla, felfestéssel együtt. Ami költségesebb lenne, az a kereszteződés kiszélesítése, mindkét irányban balra kanyarodó sáv kialakítása, de talán még ez sem járna egetrengető költségekkel.”
 • 26. gyugyu1 2009. szeptember 29. 19:29
  „Lehet hogy csak én látom igy , de én megtiltanám a balrakanyarodást a Nép utcai kereszteződésben ! Aki ismeri a helyszint az tudja hogy egy beláthatatlan kanyarból kell balra kanyarodni annak aki Abda felöl jön.nagyon sok "utoléréses" baleset volt már itt a rossz beláthatóság és a figyelmetlenség miatt. A lámpa a kossuth strassénál biztonságos közlekedést biztosit a kanyarodó járműveknek !”
 • 25. a.h.a. 2009. szeptember 29. 17:54
  „moderálva sértő”
44 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megbírságolták Győrt

A 75 milliós bírságot a Széchenyi téri régészeti lelőhely megrongálása miatt rótták ki. Tovább olvasom