Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Baleset a Bisinger-hídon: későn vette észre a fűnyírót

Győr - Személyautó rohant bele hátulról egy munkagépbe a győri Bisinger felüljárón. Az autó vezetőjét életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. GALÉRIA!
Súlyos baleset történt hétfőn délelőtt fél 12-kor Győrben, a Bisinger felüljárón. Egy Volkswagen Jetta haladt Gyárváros felé a jobb szélső sávban, s amikor a felüljáró tetejére ért, vezetője akkor vette észre, hogy előtte egy karos munkagép a rézsű fűnyírását végzi. Fékezni már nem maradt ideje a 27 éves férfinek, belerohant a gép hátuljába.

Az autóban egyedül utazott, őt életveszélyes sérülésekkel szállították a mentők kórházba, miután a tűzoltók kivágták a roncsból. A munkagépen tartózkodó két dolgozó könnyebben sérült.

A helyszínelés adatai szerint a baleset gyorshajtás és figyelmetlenség miatt történt. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a felüljáró jobb oldalát a rendőrség lezárta a forgalom előtt.

Baleset a Bisinger felüljárón - Fotó: H. Baranyai Edina

Olvasóink írták

41 hozzászólás
 • 41. Béci# 2010. október 09. 11:35
  „Sajnálom a fiatalembert a bekövetkezett balesete miatt,de túlnyomó részben a balesetet Ő okozta, (gondolom a hatóság,és az emberek többsége is így látja...) így a sérüléseit saját magának köszönheti! A fűnyíró nemhiszem,hogy néhány századmásodperc alatt tertmett volna a helyszínen,és nem valószínű,hogy a forgalommal szemben közlekedett volna! 50es temporól megállni váratlanul,és hirtelen..... talán sűrű gyors forgalomban koccanássorban 8-10.ik részvevőként lehetetlen,de ez úgy látom nem az a helyzet.... többszáz embernek sikerült kikerülnie a "porfelhőt felkavaró gépet,neki nem! Nem egy lehetetlenül belátható helyen doilgozott,és a magassága,színe sem láthatatlan! Ő "biztosan" egy "lassan",és "óvatosan" vezető sofőrtípus,de a statisztika alapján elég gyakori az ilyen mértékben manipulált,átalakított sok hangszórós gépkocsik baleseti százaléka...... Gondolom nem véletlenül.....

  Állhatott volna ott egy műszaki hibás,ne adj´isten füstölgő kocsi is,akár az enyém,vagy a barátaim-, kollégáim járműve is.... ettől függetlenül a kresz alapja: Álló dolognak nem megyünk neki! Ha nem látunk,lassítunk! Ha akkor sem látunk tovább lassítunk..... és így tovább! Ha kell megállunk.....

  Én személy szerint,biztosan józanabbul tudnék kezelni egy baleseti szituációt,melyben a résztvevő felek autóiban a hangszórók és "szárnyak száma a normális érték alatt van..........”
 • 40. VVZSB 2009. május 13. 19:25
  „Tisztelt HoRuB!
  Nagyon sajnálom a fiatalembert és remélem hogy felépül sérüléseiből.
  Szeretnék (szeretnénk) még hallani a fiatalember egészségügyi állapotáról én is ismerem és nem egy száguldó típus.
  Tisztelt Yeno!
  Vannak a buszsofőrök között is száguldó, se istent se embert nem néző ember és még ha valaki mer nekik szólni akkor ők vannak felháborodva. Nem kell félteni a buszosokat sem némelyik azt hiszi hogy nagy és sárga akkor elsőbbsége van mindenkivel szemben.

  HoRuB kitartás fel fog épülni.”
 • 39. 13.István 2009. május 12. 19:09
  „Hát megint egy sajnálatos eset, ebből látszik a közlekedés megmarad veszélyes üzemnek!
  Itt a figyelemnek mindíg toppon kell lenni, minden mást máskor intézni pl .TELEFON sok vezetőnél
  látszik szemből, hátulról.Ezt csak akarattal lehet megszüntetni.Bizom a fiatalember nem ilyen,jobbulást
  neki meg új autót.A továbbiakban meg elgondolkodást a hozzátartozók meg nyugodjanak meg ÉL !!!
  és ez mindennél fontosabb!!!!”
 • 38. HoRuB 2009. május 12. 18:54
  „PANDRIS! Kérlek keress fel vagy jelezz valahogy,mert szeretném megkérdezni hogy Te mit láttál az esetből? Hozzátartozója vagyok az autót vezető fiatalembernek. És a családunk szeretné tudni mi történt. Ha tudsz kérlek IRJ!
  email: rolandvas02@citromail.hu
  msn: horub15@hotmail.com
  Telefon: 06208025466”
 • 37. thermoline 2009. május 12. 18:50
  „Ezt ha valaki újjáépíti...Jobbulást kívánok.”
 • 36. Yeno 2009. május 12. 12:03
  „Tisztelt HoRuB. Mindenki hibázhat!A barátod is ezt tette mások veszélyeztetésével füszerezve a KRESZ tankönyv minden normális részére leirt mindent .a szabályok megszegése és be nem tartása szankciókat von maga után igy-vagy úgy ,ezen szankciókat a szabályszegöknek el kell szenvedni .sajnálom a fiatalembert,de megjegyezni kivánom én is voltam fiatal felelötlen is ,de talán szerencsésebb! remélem a barátod mi elööb felépül és tanult a felelötlen másokat is veszélyeztetö cselekedetéböl!!!A KÖZLEKEDÉS VESZÉLYES ÜZEM- nem játék!!!!! nem öszetévezsztendö a számitogépes need for speeddel itt kicsit nehezebb ujjáépiteni a vasat!!!”
 • 35. HoRuB 2009. május 12. 10:55
  „YENO! Remélem elolvasod ezt az üzenet! Nem tudom mennyi idős vagy és hogy honnan jöttél,de biztos valami visszahúzodott minden ellenes vagy! Mert attól,hogy egy autó szépen néz ki attól még nem a HMCS,meg nem felvágni akar azzal hogy közlekedik az úton. Ha annyira ismernéd azt az embert amennyire én tudnál róla sokmindent, és az utolsó mondatod:D TUDOD 4 Kupája van az autónak amit márkanapon,normálisan megrendezett találkozón nyert. jobb lenne ha körültekintőbb lennél és egy cipzárt varratnál a szádra!”
 • 34. Yeno 2009. május 12. 09:45
  „´"80 ota vezetek györben.Hivatásszerüen!Müszakváltásokkor életveszélyes az 1-es uton autóbuszt vezetve utasokat szállitani! Ja a hatóság szigora..... Itt az AUDI werke dolgozoi 120 körül röpködnek a felüljárón ha ez nekik megéri ti miért nem értetek egyet az ö döntésükkel? aHMCS-helyi menö csávók- déjcse mobil versenyt tartanak önakasztás hejett csak miért fényes nappal és miért a legforgalmasabb úton? hát a köz javára ott lehet bemutatni a heti TJUNINGOT!ök a márkanapokat és a normálisan megrendezett találkozokat nem szivlelik?”
 • 33. H.Gabi 2009. május 12. 08:37
  „Szerintem is tehettek volna arra a sávra, még a felüljáró elején valami figyelmeztető táblát...a gyorshajtás sajnos mindennapos Győrben..is!Remélem, hogy a fiatalember már jobban van, és nemsokára hazamehet a családjához!!”
 • 32. HoRuB 2009. május 11. 23:23
  „Annyi okostojás van:) Viccet ide oda ha gyorsan is ment ,akkor sem volt veszélyt jelző útelterelő ami általában ahogy járom az utakat mindenhol van! Főleg osztrákoknál és németeknél,de ott inkább ha lehet éjjel csinálják a hasonló forgalomra veszélyes munkálatokat. Már meg történt a baj.
  AZÉRT VÁGTÁK szét az autót ,mert nem volt rajta kilincs,belett hegesztve. Lopásgátló és design.
  Agent Te meg csak áltlánosítasz...Ő nem 18 éves aki alá odabaszta apuci az új BMW-t vagy egy tuningolt járművet. Ő maga csinálta alakítgatta több év alatt saját pénzéből...eszmei érték nagyobb mint te csak hinnéd. 27 Éves családos apa ült a vezető ülésen,nem egy taknyos 17-20 éves.
  Ennyit mára jóemberek. ÜDVW mindenkinek!”
 • 31. Lobbo71 2009. május 11. 22:39
  „Jay, az euroncap arról szól, hogy 2 autó 50-55-tel frontálisan ütközik, ezt szimulálják.
  Szerintem sem 50-nel történt ez az ütközés.”
 • 30. Agent 2009. május 11. 21:29
  „Jólvan Jay, de azért próbáld meg értelmezni az írást, arra céloztam, hogy az ócsáré szar pimpelés az ilyen vedlett járgányokból ("meg van csinálva az autója":):) többnyire a száguldozó überjürgenek sajátja, tehát ez csak feltételezés.”
 • 29. pandris 2009. május 11. 20:16
  „"" 22 - felelős műszaki vezetőként biztos vagyok abban, hogy szabályos jelzés esetén a baleset elkerülhető lett volna. A súlyos koponya sérült férfi felelőssége egyértelmű: viszont ha gyorsan hajtott, annak a kiszűrésére más mód is nyílik, mint belecsapódni egy munkagépbe.

  "" 27 - teljesen természetes, hogy a véleményemet a hatóság előtt is vállalom. Lent álltam az Interspar parkolóban, az esettől kb. 70 méterre.

  A gépkocsivezetés is, és a munkavégzés is felelősséggel jár.

  Akik viszont felelőtlenül írogatnak ide minden hülyeséget, jobb lenne, ha nem tennék. Baleset bárkivel történhet. Akár a saját, akár más hibájából.”
 • 28. Jay 2009. május 11. 20:08
  „ennyi ostoba embert... nézzetek meg egy Euro NCAP ütközés tesztet, mi marad utána az autóból. Jah garantáltan 50km-el mennek ott. Egy régi autó meg böven rommá törhet egy ilyen ütközés után, főleg, mint már fentebb is irták a tűzoltók eléggé szétdarabolták. Tény az autós volt a hibás, hogy nem vigyázott jobban, de lehetett volna egy figyelmeztető jelzés a híd elején, érdekes autópályán ami belátható jó hosszan ott is raknak ki. Agent te meg egy gyökér vagy ezekből követekeztetést levonni valami hihetetlenül szánalmas, attól mert valakinek megvan csinálva az autója nem feltétlen őrült száguldozó.”
 • 27. szendy 2009. május 11. 19:41
  „Ezt csak azért írtam ide be mert egyik ismerősöm is ilyen gépen doglozik és tisztában van azzal hogy munkavégzés közben milyen sebességgel és munkatempóval dolgozik a gép.”
 • 26. szendy 2009. május 11. 19:36
  „Ha nem vagy tisztában a baleset körülményeivel akkor előtte gondolkozz és utána írj!! AMINT VESZEM ÉSZRE AZ EMBERI BUTASÁGNAK MANAPSÁG NINCSENEK HATÁRAI! Mert ha tisztában lennél hogy egy fűkasza munkavégzés közben mire képes akkor nem pazarolnád az idődet hülyéségek irogatásával!!!!!!!!!!!!!! (MINDENKIRE VONATKOZIK) Ha valaki meg kiváncsi hogy mire is gondolok szívesen elmagyarázom!!!!!!!!!!!”
 • 25. AHA. 2009. május 11. 19:29
  „Remélem az ide írogató " szemtanukban" van annyi tisztesség,hogy tanúskodnak a balesetet szenvedett autós mellett!”
 • 24. xo16zy 2009. május 11. 19:05
  „Baleset a Bisinger-hídon: későn vette észre a fűnyírót
  ...az szdsz szerint rássszistá indíték van a háttérben.”
 • 23. Agent 2009. május 11. 18:43
  „Éppen most nyírtam le az udvarban a füvet, hát ahol kicsit is ritkább, ott akkora port vert fel a sima fűnyíró is, hogy alig találtam ki belőle, pláne ilyen fűnyíróknál csak akkor nincsen por felverődés, ha előtte vastagon meg van locsolva a fű, vagy esett az eső, de ilyen szárazságban ez elkerülhetetlen. Persze ilyenkor a visszacsatolás úgy működik, hogy hasonló szituációban - vagy meglocsolják közvetlenül a nyíró előtt a füvet, hogy ne porozzon, vagy 50m-el a nyíró mögött forgalomterelő jármű halad.”
 • 22. tommy13 2009. május 11. 17:50
  „Vastagon hibás volt a sofőr sajnos, de mint ahogy előttem írták páran nem kicsit hibásnak érzem a fűnyíróst amely füvet tutira nem nyírt!!!! /mély ásatást végzett vagy nem tudom mit de olyan fűvel nem találkoztam ami ennyire porzik/

  Kb. a baleset előtti percekben mentem a belváros irányába s bizony lassítani kellett mert az előttem másik sávban 2 méterre haladó kocsit nem láttam!!!! Akkora port kavart fel a "fűnyíró", mintha salakpályán szélvihar tombolt volna... s komolyan megfordult a fejembe, hogy ebből 100% baleset lesz ... én lassítottam , de kapásból eszembe jutott mi van ha a mögöttem jövő nem teszi ezt s telibever hátulról ??? Ha meg nem lassítok kitudja ki áll előttem meg????

  Szóval aki nem járt arrafelé az nem tudhatja milyen szitu volt..... ez a srácon már nem segít, s felelőssége sem kérdőjelezhető meg, viszont a gép vezetőjét is megkérdezném hogy nézett-e a tükörbe, hogy a "munkájával" átláthatatlan porfalat képez egy 4 sávos híd tetején!!!!”
41 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kincs a szemét között: a rendőrség vizsgálódik

Győr-Kisbácsa - Nem várt sikert hozott a kisgyerekek szemétszedése a fenyves erdőben: egyrészt… Tovább olvasom