Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Balassi: van helye

Bár korábban fennmaradásáért küzdött, alapításának 35. évfordulóját a létének indokoltságát bizonyító eredményekkel ünnepelte a győri Balassi-iskola.
(illusztráció)
A nyári szünet előtti napokban ünnepelte megalapításának 35. évfordulóját a győri Balassi Bálint Általános Iskola. A gyerekek a jubileum keretében játékos programokon vettek részt, Gottlieb László igazgató pedig a felnőttekhez intézett beszédében a fennmaradást fegyvertényként említette. 7 évvel ezelőtt – mikor idekerült – ugyanis az intézmény bezárásáról szóló híresztelések terjedtek városszerte és csak küzdelmek árán sikerült bizonyítani, hogy a Balassi sajátos programjaira szüksége van Győrnek, az itt élő gyermekeknek.

Az iskola 2000 óta a kiskúti óvodával közösen intézményegységet alkot, 50 dolgozót, 30 pedagógust foglalkoztat és szeptemberben csaknem 300 tanulót fogad. 2 évtizede működik falai közt német nyelvi tagozat. Így sok diák nyelvvizsga-bizonyítványt szerez tanulmányai befejezésekor. Emellett az is a nyelvoktatás színvonalát jelzi, hogy az iskola évek óta házigazdája annak a megyei német tanulmányi versenynek, melynek első hat helyezettjét a helyi gimnáziumok a felvételinél előnyben részesítik.

A Balassi büszkeségei közt kell megemlíteni a versenysport helyi
tornászutánpótlásának nevelését is, melyet Fajkusz Csaba irányít.
Gottlieb László a részképesség-zavaros gyermekek fejlesztéséről szintén elismerő szavakkal, gyermeknek, felnőttnek egyaránt örömet okozó eredmények sorolásával beszél. Lapunk kérdésére elmondta, hogy szakvéleménnyel kerülnek hozzájuk a diákok, a tanítók munkáját pedig gyógypedagógusok segítik.
A csemetéiket még távolról is hozzájuk hordó szülők igényeiből tudják, hogy mekkora szükség van szakmailag egyedülálló programjukra. A fejlesztőosztályok ugyanis vegyes osztályok, vagyis nem különítik el teljesen a részképesség-zavarosokat, hanem bizonyos óráikat (matematika, magyar) kis létszámú fejlesztőcsoportokban tartják meg. Az elért sikerek bizonyítják, hogy ez a megoldás jobb, mint gyermekek képességek szerinti merev különválasztása. Ezért az emiatti teremgondjaikat is igyekeznek mielőbb áthidalni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bronzkor Koroncón

Bronz- és középkori leleteket tárt fel eddig a Koroncón nemrég kezdődött régészeti ásatás. A falu… Tovább olvasom