Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Bál az új rendelőért

Győr - Felére csökken december elsejétől a győri megyei kórház gyermekpullmonológiai szakrendelésén a várakozási idő.
Felére csökkenhet jövő hónaptól a várakozási idő a győri megyei kórház gyermekpulmonológiai szakrendelésén. A bővített orvosi gárda már két rendelőben láthatja el a betegeket. A helyiségben korábban működő pszichológiai szakrendelés a mentálhigiénés gondozóba, végre méltó körülmények közé költözött.

Nyugalmat és harmóniát árasztó színek, relaxációs fotelek, puha szőnyeg, ágy és sok-sok játék – mintha nem is orvosi rendelőben járnánk. A győri megyei kórház gyermek-szakpszichológiai és neurológiai, illetve felnőtt-neuropszichológiai rendelője alig néhány hete költözött a mentálhigiénés gondozóban kialakított, már-már szobának nevezhető helyiségbe. Király Elemérné gyermekpszichológus talán azóta álmodik ilyen ideális körülményekről, amióta a pályára került és az első években szinte számkivetettként, hol referálóban, hol ablaktalan lyukban kényszerült gyógyítani az egész Dunántúlról érkező betegeket. Az új műanyag ablakok, a számítógép, álmennyezet, bútor és temérdek terápiás eszköz mintegy két és fél millió forint értékű összefogás eredménye, amelyet régiónk maroknyi lelkes adományozójának és a Lurkó Alapítványnak köszönhet.

Az új szakrendelő inkább szobára hasonlít. Király Elemérné gyermekpszichológus és Zajovicsné Vizer Bernadett, a Lurkó Alapítvány elnöke hálás szívvel gondol minden nagylelkű támogatóra.
Fotó: Krizsán Csaba


Zajovicsné Vizer Bernadett alapítványi elnök a Kisalföldnek elmondta: nemcsak ez a rendelő újult meg, december elsejétől a tervek szerint a pszichológiai szakrendelő helyén is fogadhat betegeket a pulmonológia, s ezzel felére csökkenhet a jelenleg három hónapos várakozási idő.
Bővül az orvosi gárda, három szakember látja el a betegeket, s már nem egy, hanem két rendelőben párhuzamosan.

A remények szerint – tegyük gyorsan hozzá, ugyanis a kialakításhoz szükséges két és fél millió forintnak még van híja. A fedezetet a november 24-én, szombaton este fél héttől megrendezendő alapítványi jótékonysági bál szolgáltatja, amelyre még lehet jelentkezni. Zajovicsné Vizer Bernadett a 20/539-5422-es telefonszámon várja azok jelentkezését, akik szívesen eltöltenének egy kellemes estét a győri Gyertyafény étteremben. A belépő 6000 forint, amely tartalmazza a vacsora árát és a támogatást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Akinek nincs aprója, a parkolóőr ad kézijegyet

Utánanéztünk: több nagyvárosban van úgynevezett türelmi idő a fizetős parkolóknál. Bár a zéró tolerancia elve nem új a győrieknek, sokan vannak, akik az automatától (a frissen megváltott jeggyel a kezükben) visszaérve szembesültek a `Mikulás-csomaggal`. Tovább olvasom