Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Bakonyi Marcell a heidelbergi operához szerződött

Sikertörténet - Lapunk hírül adta: a nyáron Bakonyi Marcell kapta a pesarói Rossini-fesztivál egyik operafőszerepét. A fiatal győri basszus az előadás után még Olaszországban aláírta a heidelbergi operával kötött szerződését.
Az északkelet-olaszországi Pesaróban született Rossini Reims-i utazás című művére évente „kieséses versenyben" válogatják a szereplőket. Idén a világ minden részéből 200 dalnok érkezett az opera 17 szerepére. Alberto Zedda karmester, a fesztivál vezetője hívta meg Pesaróba a győri fiút egy stuttgarti fellépése nyomán. Ő rászolgált a bizalomra: Lord Sidney szerepét énekelhette a díszelőadáson.

– Jól sikerült a koncert, telt házat vonzott a pesarói színház 700 férőhelyes nézőterére – idézte lapunknak a történteket Bakonyi Marcell, aki külön kiemelte a bolognai operaház japán karmesterét, aki „nagyon az énekesek szája szerint" vezényelt. Marcellt pedig az előadás után már előkészített szerződés várta a heidelbergi színház operatársulatától.

A győri basszus dalénekesi diplomája mellé februárban szerezte meg a művész-tanári oklevelet a Stuttgarti Zeneakadémián. Eredeti tervei szerint operaszínpadi gyakorlatokra még a baden-württembergi fővárosban maradt volna, ám a heidelbergi szerződés máris az önálló magánénekesi egzisztenciateremtés irányába repítheti. Bízik benne, hogy munka közben a jó rendezőktől, kollégáktól vendégművészként is tanulhat legalább annyit, mint a félbehagyott operaiskolában. A szerződése egy évre szól, titkon olaszországi meghívásokban bízik, hisz mégiscsak Itália az opera hazája...

Heidelbergben többek között Puccini Bohémélet című operájában énekel, és mellette időszakos feladatoknak is eleget tehet. Jövő nyárra a hallei és potsdami Händel-fesztiválra, 2009 nyarára pedig a schwetzingeni fesztiválra van meghívása. Stuttgartba visszavárják a karácsonyi oratóriumra, októberre Bach Magnificat-jára, novemberre pedig egy modern oratóriumra hívták. A győri közönség Marcellt a tavaszi fesztivál alkalmából hallhatja-láthatja: március 22-én ad ária- és dalestet a városháza dísztermében.

Csudai Endre

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hosszú élet titka és felelőssége

Győr - Dr. Iván László pszichiáter, gerontológus egész életművének kutatási eredményeit osztotta meg… Tovább olvasom