Kisalföld logö

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

Az V. Szigetköz Agility Kupát rendezik Győrzámolyon

Az A-Team Győri Agility Egyesület szeptember 2-án és 3-án, szombaton és vasárnap a győrzámolyi sportpályán rendezi meg az ötödik Szigetköz-kupa agilityversenyét, melyre 140 nevezés érkezett.
V. SZIGETKÖZ AGILITY KUPA

A verseny MEOESZ- ASB által elfogadott HIVATALOS verseny

2017. szeptember 02-03.

Helyszín: Győrzámoly sportpálya

Az ország minden tájáról jönnek versenyzők, Szlovákiából és Ausztriából is lesz induló. A verseny mindkét nap 9 órától körülbelül délután 5 óráig tart. Az idei libereci világbajnokságra kijutott magyar válogatott tagjai közül is jó néhányan megmérettetnek a versenyen.

Az idén Olaszországban az Európa-bajnokságon bronzérmet nyert medium csapatból hárman indulnak bronzérmes kutyájukkal. Ács-Kövesi Ágnes IKE, Szabó Adrienn Nandó és Pirity Árpád Demó nevű kutyájával is nevezett. Az agility egy olyan kutyás sport, amely minden kutyafajta számára nyitott (társasági kutyák és keverékek számára is). A szórakoztatás mellett mostanra versenysporttá vált. A verseny a díjugratáshoz hasonló: egy pálya 15–20 akadályból áll, amelynek sorrendje és útvonala versenyenként különbözik, a bíró határozza meg.

A verseny végén értékelik az egyes köröket, itt elsősorban a hibátlanság számít, a gyorsaság csak másodlagos szempont. A mozgásigényes kutyafajták pásztor- és terelőkutyák (border collie, sheltie, puli, pumi, mudi), vadászkutyák, (foxi, westie, vizsla, terrierek, agár  stb.) számára az agility kitűnő sport, hiszen leköti a fölös energiáikat, növeli fegyelmezettségüket (játszva tanulnak), fejleszti koncentrálókészségüket és jó izomzatot, kondíciót biztosít számukra.
A kutya mérete nem számít, csak a temperamentuma. Mérettől függően három kategóriában versenyezhetnek a kutyusok:

 - mini  (35 cm marmagasság alatt)

 - midi (35-43 cm marmagasság között)

 - maxi (43 cm marmagasság felett) .
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vízen őrzik az állami vagyont

Közel tízmillió forintba került az a három csónaktest és a három csónakmotor, melyre 70 százalékos… Tovább olvasom