Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 9°C Még több cikk.

Az utolsó nap az adóbevallásra

Győr-Moson-Sopron - Kedden éjfélig lehet benyújtani a személyi jövedelemadó-bevallásokat. Az APEH ügyfélszolgálati irodái este 6 óráig lesznek nyitva.

Május 20-án, vagyis kedden letelik a személyi jövedelemadó bevallásának beadási határideje. Igazán nagy roham, vagy sorban állás már aligha várható, de mint az APEH regionális igazgatóságától megtudtuk, az adóhivatal ügyfélszolgálati irodái nyújtott műszakban, este 6 óráig lesznek nyitva.

Az szja-bevallás beadási határideje éjfélkor jár le, ezt azért érdemes megemlíteni, mert egyre többen már az internetes (ügyfélkapus) szolgáltatást veszik igénybe.

Megyénkben az adóhivatal összesen 175 ezer szja-bevallást vár ebben az évben. Eddig 130 ezer érkezett be, a többi vagy úton van, vagy az utolsó két napra maradt. Érthetően elsősorban azokról van szó, akiknek fizetési kötelezettségük is van, s ezzel a lehető legkésőbbi időponti várnak, vagy valami gondjuk akadt. (A múlt heti adóhivatali nyílt napon sokat kértek segítséget.) A postán feladott borítékokon a május 20-i dátum természetesen érvényes.

A személyi jövedelemadó bevallásra kötelezettek fele már az internetről tölti le a nyomtatványokat, s azokat küldi be. Évről évre népszerűbb ez a szolgáltatás, hiszen a program gyorsan használható és le is ellenőrzi a kitöltés helyességét.

Az adóbevallók 25–26 százaléka használja a másik internetes lehetőséget, a szintén ingyenes Ügyfélkaput, amelyen a programmal kitöltött adóbevallás azonnal, visszaigazoltan az adóhatósághoz jut, ki sem kell nyomtatni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már készülnek a Nemzeti Vágtára

Győr-Moson-Sopron - Sopronhorpácson és Mosonmagyaróváron már igen, Kapuváron még nem tudják, kit… Tovább olvasom