Kisalföld logö

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Az útépítések éve, sok türelemmel

Útépítésekre, mint ismert, Győr 1,6 milliárd forint hitelt vett fel. Ebből még az idén megvalósul 1,1 milliárd forintnyi munka.
Útépítésekre, mint ismert, Győr önkormányzata 1,6 milliárd forint hitelt vett fel. Ebből még az idén megvalósul 1,1 milliárd forintnyi munka – de ehhez a városban élők, közlekedők nagy türelme is kell.

Bejárásra hívta tegnap a győri polgármesteri hivatal városépítési irodája és útkezelő szervezete a sajtó munkatársait: a szakemberek több helyszínen mutatták meg, milyen útépítések várhatók – a már folyamatban lévő nagy beruházásokon kívül – a megyeszékhelyen. Az erre a célra felvett 1,6 milliárd forint hitelből még idén 1,1 milliárdot felhasználnak.

A város sok részén kezdődnek hamarosan a közlekedést átmenetileg érzékenyen érintő munkák, s ez a győriektől nagy türelmet, megértést is kíván, viszont csakis így lehet előbbre jutni, mondta „útravalóul" Balogh József polgármester. Eredics Imre alpolgármester is emlékeztetett rá: a közvélemény-kutatások szerint a győriek legnagyobb baja a közlekedés, az utak sokszor katasztrofális állapota. Már nem megoldás a foltozgatás, a csak rövid időre szóló kátyúzás.

Pályaszerkezetek, útburkolatok teljes cseréjére van szükség. A program elkészült, a munkák beindultak és egyre intenzívebbek. Az építések pedig hosszabb-rövidebb ideig korlátozásokkal, lezárásokkal, elterelésekkel járnak. A város önkormányzata megállapodott azokkal a szolgáltatókkal, amelyeknek közművei húzódnak az érintett útszakaszok alatt: végezzék el szükséges rekonstrukcióikat, ne a már elkészült utat kelljen bontogatással tönkretenni. Ha valamely kényszerhelyzetből mégis bontani kellene, a város maradéktalan és teljes helyreállítást követel meg, nem enged csak „visszafoltozást". A közműcégek eszerint ütemezték felújítási terveiket, némelyik hitelt is vett fel, hogy a csak később tervezett munkát előbb elvégezhesse.

(Az útépítési, felújítási program részleteire lapunkban még visszatérünk.)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra Rábapatonán lesz az agár-vb

Tíz év után ismét Rábapatonán rendezik meg az agarak világbajnokságát. A kétnapos nemzetközi hírű… Tovább olvasom