Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 15°C | 26°C Még több cikk.

Az ország legjobb szakemberei lehetnek a bercsényis diákok - fotó

Az ország legjobb szakemberei lehetnek a bercsényis diákok - fotó
Szolnokon vetélkedtek a középiskolák ágazati szakképzésben végzős, érettségiző tanulói a Nemzetgazdasági Minisztérium szervezésében áprilisban.
Az ÁSZÉV- Ágazati Szakmai Érettségi Vizsga - néven tanulmányi selejtezőkön átesett tanulók kerülhettek az országos döntőbe.

A Győri Műszaki SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának az előző évek tapasztalata alapján, továbbra is sikerült megőriznie vezető helyét.

A közlekedési ágazatban óriási siker, hogy Korom Gergő országos első, Kimlei Kamilla harmadik helyezett lett.

A jól felkészített versenyzők közlekedési ismeretek, közlekedési földrajz, közlekedés – üzemvitel és közlekedés – gazdasági, jogi ismeretekből adtak számot tudásukról. A témakörök felölelték többek között Magyarország közúti -, vízi – és vasútföldrajzát, a közúti gépjárművekkel kapcsolatos szakszámításokat, közlekedési – díjszabási ismereteket, forgalom szervezésével – lebonyolításával kapcsolatos feladatokat illetve a közlekedés – statisztika területének számításait, elemzéseit.

Plusz egy év elvégzésével az emelt szintű OKJ-s végzettséget is megkapják s a legjobb logisztikai – szállítmányozási - ügyintézők lehetnek a munkaerő piacon.

A közszolgálati – rendészeti ágazatban Makai Soma Krisztián szoros küzdelemben második helyezést ért el, aki tudatosan készül a „Szolgálunk és Védünk!" fegyelmezett alázatot követő rendészeti pályára, s a Nemzetvédelmi Egyetemen teljesítheti be álmait.
Korom Gergő, Károlyi Dániel, Kimlei Kamilla, Sasvári Marianna egyik felkészítő tanár, Makai Soma Krisztián, Fazekas Barbara



A bűnüldözésből, kriminalisztikából, intézkedéstaktikából már most példaértékűen teljesített. Annál is inkább mert a helyezettek a felsőfokú továbbtanulásnál nagyon jelentős – jogszabály által biztosított - többletpontot beszámítást kapnak.

Az iskola harmadik oktatási ágazatában a sport területén bizonyíthatták az utánpótláskorú versenyző tanulók, hogy nem csak a pályán, de sportelméleti tudásban is a legjobbak között vannak, edzéselméletből anatómiából terhelésélettanból. Az érettségire építve egy év után az edzői oklevelet is megkapják.

A Bercsényi iskolából került ki az országos első Fazekas Barbara és a második helyezett Károlyi Dániel is.
Meg kell jegyezni, hogy a felkészítő tanárok magas szintű nevelő – oktató tevékenysége nélkül – ez az iskola  minden ágazatában kiemelkedő siker – nem jöhetett volna létre.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ha nem is a felhőket, de falat mászhat! Felhőfotójával most falmászójegyet nyerhet!

Ha nem is a felhőket, de falat mászhat! Felhőfotójával most falmászójegyet nyerhet!
Tovább folytatódik felhős játékunk: még mindig rengeteg nyeremény vár kiosztásra. Ezen a héten… Tovább olvasom