Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Az orsolyitáknál kaptak útmutatót

Győr - Másfél évtized múltán szerveztek találkozót azoknak a kollégistáknak, akik a győri orsolyita rendházban éltek és kaptak útravalót azokban az években, amikor a város középiskoláiban tanultak.
A nővérek a szeretet parancsával neveltek és felolvasták azok leveleit is, akik nem jöttek ugyan el, de gondolatban együtt voltak a közösséggel.

– Nagy szeretettel fogadtuk a lányokat, akik középiskolásként vagy főiskolai hallgatóként velünk éltek – tudtuk meg Ruttmayer Teréziától, Paula nővértől.

– A szeretet parancsával olyan útravalót adtunk nekik, amely talán máig iránytűt jelent az életükben. Rendkívüli örömmel töltött el bennünket is ez a találkozó, kíváncsiak vagyunk, kivel mi történt.

A kollégiumi találkozó közös énekkel és Paula nővér köszöntőjével kezdődött, imádsággal, élménybeszámolóval folytatódott.
A kollégiumi találkozó közös énekkel és Paula nővér köszöntőjével kezdődött, imádsággal, élménybeszámolóval folytatódott.

Gruidl Zsuzsanna szociális munkás Pécsen, négy évig – amíg a Révai-gimnáziumba járt – Győrben élt. Szívesen jött el a találkozóra, hiszen barátokhoz érkezett. Élményeket, barátokat hagyott itt, szívesen látta viszont őket. Németh Emőke is Győrben érettségizett, ma Celldömölkön talált otthonra, neveli gyermekeit. Horváth Anita nem véletlenül maradt a városban 9 évvel ezelőtt. Ma egy orvos mellett asszisztensként dolgozik, s nagyon örült a meghívásnak, mert kivételes környezetben kivételes törődést és szeretetet kapott a nővérektől.

Paula nővér nem titkolta, sok esetben szigorúak voltak a lányokkal, ám tapasztalataik szerint akik a kötött házirend és sokféle szabály ellen a leginkább lázadtak, ma ők a leghálásabbak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: pótlékokból emlékmű-felújítást!

Győr - A győri képviselők mondjanak le a bizottsági és tanácsnoki pótlékaikról, a polgármester a… Tovább olvasom