Kisalföld logö

2018. 12. 10. hétfő - Judit 3°C | 7°C Még több cikk.

Az év győri orvosa: Bécsben főorvos, a Petzben önkéntes segítő

Dr. Németh Zoltán az "év orvosa" választáson a Top 10-be került. A győri származású nőgyógyásszal súlyos betegségektől megmentett nőkről beszélgettünk, s arról is, hogy miért okoz örömöt önkéntesként dolgozni a szülővárosában.


A kisalfold.hu tavaly december végén adott hírt először arról, hogy az "év orvosa" kitüntető címre egy győri szülész-nőgyógyászt is jelöltek a betegek.

Dr. Németh Zoltán főorvost a páciensek szavazatainak köszönhetően a legjobb tíz orvos közé is beválasztották idén januárban.

1995 óta Bécsben dolgozik főállásban a győri orvos

"A legjobb magyar orvosokról döntő verseny legjobbjai közé bekerülni azért is óriási megtiszteltetés számomra, mert ugyan tősgyökeres győri vagyok, a családommal szinte minden hétvégét Győrújfalun töltjük, de 1995 óta Bécsben dolgozom, előtte pedig négy évig Németországban gyógyítottam a pácienseket" – kezdte portálunknak dr. Németh Zoltán.

"Az osztrák fővárosban olyan kórházban dolgozom, amely két év híján 400 éves múltra tekint vissza, de csodálatosan felszerelt, minden igényt kielégítő 21. századi egészségügyi intézményről van szó.

A mi osztályunkra kerülő női betegek többségén műtéti beavatkozás segíthet, szülészet nálunk nincs is.

Bécsben a laparoszkópia – hasi tükrözés – segítségével végzett operációk specialistájának számítok. Több mint ezer olyan sikeres műtétet tudhatok magam mögött, amikor miniatűrkamera és monitor használata is segítette a páciens gyógyulását" – folytatta Németh doktor.


Dr. Németh Zoltán
Dr. Németh Zoltán

 
"A filozófiám a személyre szabott, egyéni gyógyításra épül"

"Az év orvosa díjra ugyanakkor mind itthon, mind külföldön tudomásom szerint eddig még nem ismert, egyedi, több részből álló kezelésért jelölt az egyik miskolci betegem, mely pont a műtéti beavatkozást váltotta ki.

A szóban forgó hölgy azzal keresett meg, hogy több nőgyógyásznál is járt korábban, mindannyian csak a műtéti utat tartják járhatónak, de ő nem szeretne kés alá feküdni.

Mivel elméletben a hüvely- és méhsüllyedés megakadályozására, a szülés utáni gátizomzat megerősítésére megfelelőnek éreztem egy komplex eljárást, mely a hüvelysúly, pesszárium és elektrostimuláció alkalmazásából áll, azt javasoltam a hölgynek, hogy vágjunk bele.

Itt jegyezném meg, hogy filozófiám – mely az osztrák névjegykártyámon is olvasható – a személyre szabott, egyéni gyógyításra épül, azaz minden ember számára külön-külön kell megtalálni az egészséges, elégedett élethez vezető orvosi megoldásokat" – folytatta Németh doktor.

"Ezek a nők visszakaphatták régi önmagukat, ismét önbizalommal telve tudták folytatni életüket párjukkal"

Az említett kezelés olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy a miskolci hölgy több internetes fórumban is boldogan üzent sorstársainak.

Közülük számosan kerültek Németh főorvos győri magánrendelésére, akik az alkalmazott komplex kezelések után rengeteg testi-lelki tehertől, szenvedéstől szabadultak meg.

Ezt követően további öt hölgy írta meg a történetét és jelölte Németh doktort az év orvosának.

"Ezek a nők visszakaphatták régi önmagukat, ismét önbizalommal telve tudták folytatni életüket párjukkal.

Az a szülés utáni állapot, amivel ezek a páciensek küzdöttek, pszichésen rendkívül megvisel egy fiatal nőt, hisz a szexuális életüket is teljesen korlátozhatja, tönkre teheti a gátizom-gyengülés.

Egyben azt is megtapasztalhatták: nem törvényszerű, hogy nincs, vagy nem lehet gyógyírt találni arra a bajra, ami a családjukban esetleg az édesanyjuk vagy a nagymamájuk életét is megkeserítette" – közölte a főállásban Bécsben dolgozó főorvos.


Németh doktorról így írtak páciensei "Az év orvosa szavazás" honlapján

"Döbbenten tapasztaltam, hogy valami kilóg a hüvelyemből. Ekkor egy kis sírás-rívás következett, majd másnap bejelentkeztem az orvosomhoz. Az orvosom elmagyarázta, hogy mi történt: igen, valóban jól gondolom, kilóg a méhszáj a hüvelyemből, és nem, nem tud tökéletes megoldást ajánlani. Igaz, el lehet távolítani a méhemet, de ez esetben majd a méhcsonk fog idővel gondot okozni. Vagy fel lehet varrni a méhszalagot, ez sem segít hosszútávon. (…)

Németh doktor egy vizsgálat során megállapította, amit már addig is jól tudtam és elmagyarázta, hosszan-hosszan, hogy miért legyek biztos a gyógyulásomban. (…)

Körülbelül fél év után gyógyultnak tekintettem magam. A méhszáj eltűnt, illetve följebb húzódott, a hüvelyi sérvek és egyéb kitüremkedések eltűntek. Ezzel párhuzamosan rendeződött a szexuális életem, és helyrebillent a lelki egyensúlyom. Nagyon sokat köszönhetek Német Zoltán főorvos úrnak. Nem kevesebbet, mint az egészségemet, az önbecsülésemet, a mindennapjaimat."

"A doktor úr biztatott, örült az eredményeimnek, odafigyelt rám. Az egyetlen `apró probléma´ már csak a hüvely bemenet anatómia eltérése volt. Szerencsére a helyreállítás, amelyet Győrben a Petz Aladár Megyei Oktatókórházban végzett, nagyon jól sikerült. Jó kezekbe kerültem. (…)

Biztosíthatom önöket, hogy ő nem a hagyományos plasztikai műtéteket végzi, hanem valóban az anatómiának megfelelően rakja helyre az `elrontott´ nőket. Végül pedig el kell mondanom, hogy nagyon emberséges, megértő, együttérző, kedves orvos."


Németh doktor önkéntes segítőként operál a győri Petz-kórházban

Arra a kérdésünkre, hogy a szóban forgó eljárást az Egészségbiztosítási Pénztár a jövőben támogathatja-e, Németh doktor úgy válaszolt: "bízom, a pozitív elbírálásban, hisz maga a kezelés egy embernek körülbelül 100 ezer forintba kerül, ami nem olyan magas összeg.

Főleg annak fényében, hogy a műtéti beavatkozás kórházi napidíjjal, utókezeléssel, mindennel együtt több pénzébe kerülne az adófizetőknek".

Az év tíz legjobb orvosa közé választott szülész-nőgyógyász nem csupán magánrendelésen praktizál Győrben, hanem minden péntek délelőtt önkéntes segítőként operál és kezeli a betegeket a Petz-kórházban.

Egy 25 éves győri nő méhét sikerült megmenteni a rosszindulatú daganat ellenére

"Biztos sokan kinevetnek, de megtiszteltetésnek érzem, hogy szülővárosomban is gyógyíthatok.

Leszámítva az 1990-es esztendőt – amikor szakvizsgáztam – alig segíthettem a győri betegeken; a németországi Kiel és Düsseldorf városa után az osztrák fővárosban dolgozom.

Az orvosi pályafutásom elején ugyanakkor egy győri eset óriási lökést és lelki erőt adott, amikor is egy 25 éves nő méhét sikerült megmenteni a rosszindulatú daganatos elváltozás ellenére. A hölgynek két gyermeke született, mindkettő ma már húsz év körül van.

Ezek az életek nem jöhettek volna világra, s a hölgy nem tudta volna átélni az anyaság örömét, ha nem sikerül az akkori vezető orvosokat meggyőznöm, hogy a rosszindulatúság ezen korai stádiumban nem kell feltétlenül a méhet eltávolítani. Ennek ismeretét 1989-ben a Kieli Egyetemi Klinikán sajátítottam" – hallottuk Németh doktortól.

Köszönet a győri kollégáknak

Arra a kérdésünkre, hogy elképzelhetőnek tartja-e, miszerint végleg hazatérjen Győrbe, dr. Németh Zoltán úgy válaszolt: "a mondás úgy tartja: sohase mondd, hogy soha.

Reálisan nézve azonban egyelőre nem tartom valószínűnek, hogy feladjam a bécsi munkámat. Más kérdés, hogy a kilencvenes évek közepén pontosan azért hagytuk magunk mögött a családommal a jóval magasabb fizetés ellenére is Németországot, mert legalább a hétvégéket szerettük volna Győrben tölteni a rokonokkal és a barátainkkal.

Végezetül, szeretném megköszönni a győri kollégák kiváló hozzáállását a győri operációkhoz. Úgy érzem, az idei remek helyezésem nekik is szól".


Utolsó fázisába fordult a Jubileumi Astellas-díj

Az év orvosa 2011 pályázat közönségszavazásán az eddigi eredmények alapján legjobban szereplő orvosok karnyújtásnyira kerültek a rangos elismeréshez.

Az elkövetkezendő egy hétben, egészen pontosan 2012. február 1., 24.00 óráig minden szavazatra szükségük van, hogy a verseny végén a legelőkelőbb helyen végezzenek.

A jelenlegi Top 5-ben a következő orvosok szerepelnek, de ez az állás csak a pillanatnyi eredményt mutatja: Dr. Egri László főorvos (szakterület: kézsebészet), Dr. Mátyus János egyetemi docens (szakterület: nephrológia), Dr. Paszt Attila Ph.D. egyetemi adjunktus (szakterület: általános sebészet), Dr. Réfy Miklós Orvos igazgató, osztályos főorvos (szakterület: szülészet-nőgyógyászat), Dr. Tizedes György adjunktus (szakterület: sebészet, plasztikai sebészet).

Németh doktorra február elejéig itt szavazhatnak Olvasóink!Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. wikkancs 2012. január 30. 20:12
  „Én is csak jót tudok mondani Németh Főorvos Úrról! Fantasztikus ember, az Isten áldja meg, adjon Neki erőt, egészséget áldásos munkájához! Én még sosem találkoztam ilyen nagyszerű emberrel. Mindig meghallgatja a gondod, úgy törődik veled, mintha az édesanyja, vagy a lánya lennél, mindig biztat és Te is bízol benne. Semmit sem erőltet, elmagyarázza a lehetőségeket és hagyja, hogy te válassz. Szerény és nem csak a konzervatív kezeléshez ért, hanem egyéb nőgyógyászati gondokat is könnyedén orvosol. Remélem, nyerni fog az Astellas pályázaton, ha valaki, ő igazán megérdemelné. Nekem hólyagsérvem volt, olyan, amilyenen már senki sem tudott segíteni, hiába műtöttek többször is, ha tudtam volna, hogy ez lesz, már az első műtétbe sem mentem volna bele, és Németh doktor segítségével újra normálisan tudok élni!”
 • 21. kisvirágka 2012. január 29. 16:50
  „Németh doktor Úr fantasztikus orvos, nagy szaktudással és lelkiismeretes, empatikus ember. Már nagyon sok hölgyön segített, akik megszabadulván a szörnyű betegségektől, a hólyagsérvtől, méhsüllyedéstől, inkontinenciától, újból nőnek érezhetik magukat. Ezzel én is így vagyok, ami óta Németh doktor segített rajtam, a házaséletem is rendbe jött, ami nagyon is fontos egy normális párkapcsolatban a szülések után is!”
 • 20. Tündenéne 2012. január 29. 10:44
  „Úristen... mi van itt? :)
  Eleméren fölösleges rágódni. Legjobb figyelmen kívül hagyni.

  Azért az önkéntesség mellett ne felejtsük a magánrendelés tényét sem, ahol ha jól tudom, 15 ezer ft egy vizsgálat.
  Hozzáteszem, a doktor úrról csak jót hallottam és olvastam mindenkitől, mindenhol, és ezt az is bizonyítja, hogy a betegei választották be a listára.”
 • 19. levendula27 2012. január 28. 17:05
  „Hihetetlen! A hozzászólók többsége valóban nem tudja kiolvasni a cikkből a lényeget!?
  A DOKTOR ÚR minden tisztelet megérdemel!”
 • 18. szabo1936 2012. január 28. 15:47
  „Szilagyi Zsolt
  Igen tiszteletre melto az,hogy maga enyire becsuli a magyar nyelvet,de ha maga azt gondolja,hogy a helyes irasal megtudja alapitani,hogy ki hulye vagy nem akor maga rosz iskolaban jart.En nem tudok helyesen magyarul irni es sohasem tudtam 8 altalanos es 2 ev ipar iskola.Nem ismerem magat de az eletben minden vonalon meg 75 evesen is folvenem magaval a versent akor is ha maga tokeletesen ismeri a magyar helyes irast.1955 ota kulfoldon elek amikor Mo-ban eltem autoszerelo mewg sofor voltam csak a menet levelet kelet ot kitoltenem.Kulfoldon csak akor hasznaltam a magyar irast amikor a szuleimnek irtam levelet es oket sem bantota a helyes iras.En buszke vagyok ra,hogy magyarnak szuletem habar lehet,hogy 100% kun csaladbol szarmazok de megis magyarnak erzem magam.En is fogok ugyan ugy mint Elemer tovab is hozasszolni es ha maganak nem tetszik a helyesirasom,akor kerem ne olvasa es olvasa a hozaszolasokat a WC ek falain.”
 • 17. elemér 2012. január 28. 00:47
  „Egyre nagyob a lessz mellényem, ahogy kezdem magamat ottholérezni. Ezt a folyamatot én ismerem amin az orvos keresztülment, habár nemvagyok orvos. Készült németbe és mikor volt alkalom, azt megragadta. Mi ezt ugy hivjuk az USA-ban, hogy az ökörszarvát megkell ragadni. Kiment és rájött hogy neki kell bizonyitani. Szóval fejlödött szakmailag és sikeres lett. Ha otthol marad, akkor ott sokra nemvitte volna. Nagyon örülök hogy sikerült neki. Én a forumozást nem adtam fel, tudnillik megvagyok gyözödve hogy gyenge helyesirásomat a kritikusok eltulozzák. Én már az USA-ban végeztem az ellemit angolul. Meggyözödésem hogy a helyesirás az nem elég a sikerhez, és a butaságot nemlehet helyesirással helyettesiteni.”
 • 16. gonzo 2012. január 27. 20:08
  „Most meg kell védenem elemér fórumtársat,pedig volt a múltban pár vitánk már.Ahogy én tudom ő egy ámerikás magyar,ráadásul valószínű nem is a legifjabbak közül való.Van aki 3 év ausztriai munka után már elfelejt magyarul,akkora lesz az arca,elemér már jó ideje kint élhet,ez is szép tőle,hogy ennyire nem felejtett.És mióta ő is visszavett a pár hónapja még erős felsőbbrendűségi érzéséből kimondottan üdítő színfoltja lett a fórumnak.Szvsz.”
 • 15. elemér 2012. január 27. 19:40
  „Igazad van Szilágyi, és mit tudsz a témához szólni ? Legaláb gratulálj.;))”
 • 14. SKR 2012. január 27. 19:36
  „Gratula a Doktor Úrnak, kár, hogy nem állandó tagja a győri teamnek:-(”
 • 13. Szilágyi_Zsolt 2012. január 27. 17:53
  „12. elemér 2012.01.27. 17:11

  Aki meg nem tud helyesen írni, azt nehéz komolyan venni. A helyesírás (és a stílus) igenis mindenhol fontos, akár hivatalos levélben, akár egy internetes fórumon nyilvánulsz meg, mivel (nem lévén ott, hogy lássanak-halljanak) az írott szöveged az egyetlen fogódzó, aminek alapján mások véleményt alkothatnak rólad - tehát az írásod ilyenkor a személyedet képviseli.”
 • 12. elemér 2012. január 27. 17:11
  „7. h.sz. kefelöjoli
  A Helyesírás-ellenőrzés beállításai parancs csak akkor érhető el, ha megnyit egy fájlt. A parancs használatához hozzon létre vagy nyisson meg egy fájlt, persze Magyar softwarrel. Ilyesmit itt senki nemcsinál, mert ez nem helyesirási forum. Maradjunk csak abban, hogy a helyesirás az nem fontos a net-n. Aki nemtud a témához hozzászolni, az a helyesirással próbálkozik. Egyébként a Windows az nyelvhez van kötve, én pedig USA windows-t használom US-International keyboard beállitásal. Ez megadja igy az ékezetet. Mo.-n már régóta az se Magyar aki ott született. Erröl pedig személyes tapasztalatom is van a Mekiben.;))

  Gyerünk csak vissza a témához. Az orvost a páciensek választották és nem az orvosok. Azok ötet soha nem választották volna, mert inkáb magukra szavaznának. Amerikában viszont elismerik a nagyob tudást. Több hires Magyar származásu és bevándorolt orvos is van. Azért segit ha jól tud az orvos angolul. Doktor Sanjay Gupta az én kedvencem. Indiai bevándorlók gyereke. Agysebész és a People Magazin pár éve választotta, mint legszexib embert Amerikában. Elmagyarázza hogy a rendszeres séta jót tesz az agynak, mert fiatalon tartja. Ezt kimutatások is bizonyitják. Két nyelv rendszeres asználata is jót tesz. http://www.youtube.com/watch?v=EPD7HwH5pvo”
 • 11. zsanettiko 2012. január 27. 17:05
  „Minden elismerésem a Doktor Úré! Vannak még értékes emberek.
  Csiripiszli: Azok akik kint élnek külföldön, ugyanúgy magyarok maradnak. Akik ki tudnak menni, bolondok lennének itt maradni. S ahogy látni nem szállt el vele a szekér, hanem vissza jön, s önkéntesként dolgozik.”
 • 10. nyuszipuszi 2012. január 27. 16:12
  „Kedves Aranyközépút!
  Olvasd már el FIGYELMESEN ezt a cikket. Azt gondolom, hogy a cikkben szereplő orvosnál ez nem mondható el...”
 • 9. AranyKözépút 2012. január 27. 15:54
  „Volt egy cikk arról, hogy az "önkéntes" orvosok hazánkban a hálapénzért dolgoznak. Ez egy technikai megoldás, bevett gyakorlat.”
 • 8. szabo1936 2012. január 27. 15:44
  „7.kefejojoli
  Maga meg hasznaljon bosegesen olajat olajoza meg a helyes irasat es nyomja be oda ahova a Nap nem sut be!”
 • 7. kefejoli 2012. január 27. 15:03
  „Elemér, helyesírásból egyes voltál, ugye? Legalább az automata helyesírás ellenőrzőt kapcsold be, hogy a mondanivalódra tudjak koncentrálni, és ne röhögjem szét az agyam az írásodon. :)”
 • 6. elemér 2012. január 27. 14:10
  „Igy lehet igazán boldog a zember. Tud viszonyitani és jó a keresete, mikor hazajön megbecsülik. Ha végleg visszaköltözne akkor ezt mind elcseszné, és lenne sok irigyese. Igaz hogy megvárhassa a nyugdijkort, de a teljes visszaköltözés akkor is nehezen megy. Egész más ott élni, mint oda látogatni. Legjob megoldás ha jön és megy a zember kedve szerint, mint a madár.”
 • 5. gonzo 2012. január 27. 12:24
  „Csiripiszli,és ha teszem azt az eszement feltételezésed igaz is lenne:mi változna azzal?A szemedben kevesebb lenne a doktor úr?És miért is?Várom válaszod.”
 • 4. Csiripiszli 2012. január 27. 12:09
  „Több, mint 20 éve külföldön dolgozik, szinte már nem is magyar!”
 • 3. gonzo 2012. január 27. 11:50
  „Íme egy valóban nagyon értékes EMBER.
  <moderálva offtopic> Sok sikert a továbbiakban is a doktor úrnak!”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négyszázmilliós fejlesztés a Golden Ballban

Több mint négyszázmillió forintból fejleszti a tulajdonos a győri Golden Ball szállodát; a cél a… Tovább olvasom