Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Az első fél óra parkolás ingyenes lesz a győri kórházban

"A jövőben is behajthatnak a betegek a Petz-kórház üzemi területére, de az egyre növekvő autós forgalomnak gátat kell szabni" - mondta kérdésünkre a győri kórház igazgatója.

Mint arról pénteken beszámoltunk, két parkolóautomata már áll a Petz-kórház területén, igaz, egyelőre mindkettőt üzemen kívül helyezték. Ez a tény rávilágít arra: hamarosan megváltozik a győri kórház parkolási rendje.

A kórházon belüli parkolók igénybevételéért a Petz-dolgozóknak is fizetniük kell  

"Hosszú ideje számos fórumon hangoztatom: a Zrínyi-kórház költőzése után annyira jelentősen erősödött az autós forgalom a kórház területén, hogy a helyzetet mielőbb kezelni kellett. Ráadásul nem ritkán tapasztaltuk, hogy a Tihanyi Árpád úton lakók a kórház területén hagyták a kocsijukat.

Éppen azért, hogy a dolgozóink egyáltalán meg tudjanak állni a kórházon belül, munkahelyükön 340 új parkolót alakítottunk ki számukra. Hangsúlyozom: ezeknek a helyeknek az igénybevételéért munkatársainknak havi díjat kell fizetniük" - mondta a kisalfold.hu érdeklődésére Dr. Tamás László János.

Április 7-től élesedik az új rendszer

A Petz-kórház főigazgatója hozzátette: "mind Magyarországon, mind külföldön nagyon kevés olyan kórház van, ahol egyáltalán lehetőséget biztosítanak a betegeknek, látogatóknak arra, hogy üzemi területre behajtsanak. Nálunk ez a jövőben sem változik, csak korlátozott parkolást tudunk az intézményen belül biztosítani. Alapvetően szolgálati céllal érkező járművek (szállítók, mentők, betegszállítók, dolgozók) a kedvezményezettek behajtás és parkolás tekintetében.

Április 7-től a nem szolgálati célú járműveknek az első fél óra parkolás lesz ingyenes. A kulturált megoldás az, hogy miután a páciens megérkezett az ambulanciára, a sofőr rövid időn belül távozik a kórház területéről, s biztosít parkolót a következő betegeknek is. A kórházat környező utcákban pedig továbbra is ingyen lehet parkolni, igaz, szabad helyet gyakran nehéz találni".

"Hosszú távon a parkolási gondokat Adyváros ezen részében kizárólag egy új parkolóház enyhítené"

A Kisalföld információi szerint három hét múlva az első fél óra után a következő 30 percért 500, míg egész óráért 1000 forintot kell fizetni a parkolásért a Petz-kórház területén.

A győri kórház közelében a parkolási gondok régóta ismertek. A Tihanyi Árpád út felől, a Petz-kórházhoz közeli parkolók egynegyedét (közel ötvenet) azért zárták le januárban, hogy az egészségügyi dolgozók tudjanak parkolni.

A Győr-Szol a szóban forgó parkolókat fizetőssé tette; a Petzben dolgozók havi bérleti díj ellenében parkolhatnak itt. Dr. Tamás László János véleménye szerint "hosszú távon a parkolási gondokat Adyváros ezen részében kizárólag egy új parkolóház enyhítené".

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerelemféltés? Családi veszekedéshez hívtak rendőröket Győrben

Portálunk úgy tudja, hogy Győrben, a Márvány utca egyik házához három rendőrautót is riasztottak. Tovább olvasom