Kisalföld logö

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 21°C | 33°C Még több cikk.

Az elítéltek a vakok és gyengénlátók életével ismerkedtek

Különleges ˝beszélő˝ részesei lehettek a minap a győri büntetés-végrehajtási intézet elítéltjei: a vakok és gyengénlátók győri csoportjának tagjai látogatták meg őket.

Előadásuk keretében megismerhették az úgynevezett ˝beszélő˝ eszközöket és a vakok életét.

Két éve a győri büntetés-végrehajtási intézet vezetése tudatosan nyit a külső kapcsolatok, a társadalom felé, legyen az a ˝megbántam, jóvátenném˝ program keretében végzett kinti munka, egy ismeretterjesztő előadás, netán egy író-olvasó találkozó vagy épp egy színdarab.

A látássérültek látogatását és a börtönben tartott ismeretterjesztő előadást is ennek keretében szervezték, s az egyik legnagyobb sikere Bercinek, a vakvezető kutyusnak volt, akit meg lehetett simogatni, ki lehetett vele próbálni a látássérültek közlekedését.

Laczi Tamásné elnök először járt életében börtönben, s mint mondta, a pozitív életpéldák bemutatását nevelő célzattal szánták az elítélteknek.

Bodnár Zsolt például súlyos látássérültsége ellenére egyetemre jár, jogásznak készül, s igyekszik az élet minden területén helytállni – emelte ki.

A szándék célba ért, az előadáson részt vevő fogvatartottak mondhatni pisszenés nélkül hallgatták a látássérült fiatalember beszámolóját, Laczi Tamásné szervezetről tartott ismertetőjét. Megkérdeztük az egyik elítéltet is, aki elmondta, hasznosnak tartotta a programot, édesanyja ugyanis cukorbeteg, így ez a veszély a családjukban is fennáll.

Győrffyné Szilágyi Teréz pályázati referens érdeklődésünkre elmondta, más megyei intézmények is kerestek hasonló kapcsolatot a látássérültekkel, a vakvezető kutya, valamint az úgynevezett beszélő eszközök bemutatása pedig mindenkinek kivétel nélkül tetszett.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerelmet vallottak Tabáni Istvánnak Győrben

Tabáni István, Vásáry André és Veres Robi is fellépett szombat este Győrben, a Csillag Születik… Tovább olvasom