Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 4°C Még több cikk.

Az elfogadásra nevelnek

Tíz esztendeje tartja a kapcsolatot a koroncói II. Rákóczi Ferenc Áltanos Iskola és a Zöldmajori Szociális Foglalkoztató.

A kezdeményező egy tanítónő, Simon Lászlóné volt, aki mindkét helyen megértő, segítő kollégákra lelt.

– A rendszeres találkozók, közös programok – többek között kirándulás, betlehem, farsangi mulatság, kézműves-foglalkozások – révén az iskola fiataljai testközelből ismerhetik meg a fogyatékossággal élő emberek életét, örömeit, bánatát – mondta portálunknak Némethné Máté Éva iskolaigazgató. – Fokozatosan megtanulták, tanulják elfogadni a másságot, s azt, hogyan válhatnak nyitottá beteg társaikkal szemben.

A szervezők remélik, hogy a koroncói iskolából kikerülő diákok felnőttként is segítik majd fogyatékossággal élő embertársaikat.
A szervezők remélik, hogy a koroncói iskolából kikerülő diákok felnőttként is segítik majd fogyatékossággal élő embertársaikat.

A közelmúltban egy újabb közös sportdélutánra gyűltek össze a gyerekek, pedagógusaik és a zöldmajoriak: az egészséges életmód jegyében mérték össze tudásukat. A megfáradt sportolók finom joghurttal és almával pótolták az energiaveszteséget. A rendezvényt a házigazda iskola mellett a megyei önkormányzat is támogatta. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

H1N1 a győri Bisinger óvodában

Hétfőn kimutatták a H1N1 vírust Győrben a Bisinger óvodában. Pénteken a gyerekek majdnem fele hiányzott, de az intézményt nem kellett bezárni. Tovább olvasom