Kisalföld logö

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -6°C | 1°C Még több cikk.

Az autóbuszokra utaztak a rendőrök a megyében

A rendőrség az autóbuszok ellenőrzésére szervezett kétnapos akcióban összesen 79 buszt ellenőrzött.

Gyorshajtáson három külföldi vezetőt értek, a pihenőidő betartásában nem találtak szabálytalanságot.

Az európai közlekedésbiztonsági kampány részeként a magyar rendőrség is részt vett a TISPOL "European Operation Bus" ellenőrzési sorozat végrehajtásában. Győr-Moson-Sopron megye területén a megyei rendőr-főkapitányság forgalom-ellenőrzési főelőadója, Varga Richárd hadnagy volt az akció parancsnoka.

– A kampány középpontjában az autóbusz-közlekedés biztonságának ellenőrzése állt.

Ennek megfelelően a rendőri intézkedések alapvetően az autóbuszokra s azok vezetőire irányultak, függetlenül attól, hogy a jármű magyar vagy külföldi tulajdonban, illetve üzemeltetésben volt.

Az ellenőrzések a járművezetők és az okmányok vizsgálatán túl többek között a menetíró berendezésekkel kapcsolatos visszaélések, gyorshajtások felderítésére, a vezetési és pihenőidőre vonatkozó szabályok kontrolljára, az ittas járművezetők kiszűrésére és a jármű műszaki állapotának vizsgálatára terjedtek ki – mondta el Varga Richárd.

Varga Richárd és Pável István Krisztián hadnagyok az akcióban. Fotó: Krizsán Csaba
Varga Richárd és Pável István Krisztián hadnagyok az akcióban. Fotó: Krizsán Csaba


Az akció megyei végrehajtásában 70 rendőr és a közlekedési hatóság 4 ellenőre vett részt. A járőrök 51 magyar és 28 külföldi autóbuszt ellenőriztek, a pihenőidő betartásánál nem találtak szabálytalanságot.

Három külföldi buszvezető futott bele a traffipaxba a megengedettnél nagyobb sebességgel.

– Az autóbuszok mellett más járművekre és vezetőikre is kiterjedt az ellenőrzés. Ötszáznégy vezetőt szondáztattunk meg, ketten bizonyultak ittasnak.

Esetükben büntetőfeljelentést tettek a kollégák. Emellett három okmányt vettek el, mert azok lejártak – mondta Varga Richárd.

A traffipaxok az akció ideje alatt 308 sebességtúllépést rögzítettek. Kézben tartott mobiltelefont 18 vezető használt vezetés közben, bírságuk összesen 141 ezer forint.

Egy autós nem gyermekülésben szállította gyermekét, ezért 20 ezer forint helyszíni bírságot kellett fizetnie. Közlekedési szabálysértés összesen 95 volt, a rendőrök 785 ezer forint helyszíni bírságot szabtak ki.

Olvasóink írták

  • 1. nane 2011. augusztus 10. 09:32
    „Persze a pihenőidő betartásánál nem találtak szabálytalanságot,és nem is fognak:Papíron minden rendben.Csak a sofőrök alszanak el valamiért.De vajon miért?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baj van a csatornával, ezt el kell ismerni

Késő éjszaka volt már hétfőn, amikor lefolyt a víz a győri Gyepszél utca alatti csatornákba, utána… Tovább olvasom