Kisalföld logö

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Az Audi 140 millió forinttal segít a vörösiszap-katasztrófa áldozatait

Az Audi támogatja a magyarországi vörösiszap-katasztrófa áldozatait és 500 000 euró (140 millió forint) adományozásával vállal részt a károsultak megsegítésében.
Az Audi támogatja a magyarországi "vörösiszap-katasztrófa" áldozatait és 500.000 euró (140 millió forint) adományozásával vállal részt a károsultak megsegítésében. Az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft., az AUDI AG győri leányvállalata 5.785 munkatársat foglalkoztat, mellyel a régió legnagyobb munkaadója.

"A katasztrófa hatásai az ott élő emberek alapvető létfeltételeit fenyegetik" - mondta Rupert Stadler, az AUDI AG igazgatótanácsának elnöke.

"Mivel Magyarországgal és a régióval szoros a kapcsolatunk, számunkra egyértelmű, hogy a bajba jutottak mellé állunk ebben a nehéz helyzetben."

Az Audi Hungaria működését a kialakult katasztrófahelyzet nem érinti.

"Vállalatunk 1993-as alapítása óta a magyar társadalom meghatározó része" - mondta Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója. "Ezért alapvető törekvésünk, hogy gazdasági és szociális téren is felelősséget vállalva, hosszú távon tegyünk az emberek jövőjéért."

A vállalat a teljes adományösszegből 100.000 eurót azonnali segítségként utal át a Magyar Kármentő Alap számlájára, a katasztrófa áldozatainak kártalanítására.

További 400.000 eurót pedig a kolontári polgármesteri hivatallal egyeztetve új lakóházak építéséhez bocsát rendelkezésre.

A vállalat ezen túlmenően munkatársai körében is gyűjtést indít a károsultak megsegítésére.

Olvasóink írták

 • 14. Jerry 2010. október 15. 21:41
  „tber köszönöm a pontosítást,elnézést kérek, hogy valakit kihagytam a felsorolásból.Tudod nagyon tisztelem azokat akik komoly felajánlással siettek a károsultak segítségére itthon,vagy akár külföldön. Nekem az fáj, hogy pl a cég vezetése,mely végül is a bajt okozta, menekül a felelősség elől, kifogásokat keres.Felháborítónak tartom, hogy pl a cégvezető azt mondta, hogy ők minden előírást betartottak, nem hibáztak, mikor köztudott volt, hogy már évek óta jelezték nekik, hogy a tározók körül nincs valami rendben.a korrekt az lett volna, ha úgy nyilatkoznak, hogy kivizsgáltatják az ügyet,és addig is a teljes kármentesítés költségeit a gyár fedezi,elvégre mégis csak a gyár okozta a bajt. A gyárnak ugyanis erre vonatkozóan kellett volna lenni e biztosításának is. Az egyéni felelősség kivizsgálása persze egy más kérdés, hosszas vizsgálat tárgya.A segítségre viszont most van szükség.Erre utaltam ,mikor azt írtam, hogy civilizált országban ez így szokás.Én nagyon bízom benne, hogy kis hazánk is már, még, majd annak számít.”
 • 13. fióka 2010. október 15. 14:51
  „nem tudom eddig a timföldgyár mennyit adományozott?”
 • 12. karesz73 2010. október 15. 11:49
  „Ez nagyon szép gesztus az AUDItól hol vannak a nagy multik akik csak papólnak,hol van a nagy Tesco aki oly rendes volt és megengedte hogy a parkólóban gyüjtsék az adómányokat.De ha jobban utána nézünk a szegény ember aki próbál segiteni hol veszi meg a anyagokat.Persze hogy az üzletláncba ÉS AKKOR MEGINT KI JÁRT JÓL A KATASZTRÓFÁBÓL aki legelösször szólalt fel a válság adó ellen.
  Viszatérve ez egy követendő példa lehetne minden cég és aki megteheti minden magánember számára.
  Amit a hirekből nem lehet megtudni a gyáron belül is megy egy gyüjtés aki szeretne segiteni az a novemberi fizetéséből tetszőleges összeget felajálhat,és ezt csatolják az Audi álltal ajánlott pénzhez.
  Kb ötezer ember dolgozik audisként ha csak 1000ft adunk már az is szép summa.
  Remélem sokáig lesz az audi az országunkba
  Üdvözlettel:karesz73”
 • 11. tber 2010. október 14. 21:32
  „Jerry. Csak a pontosság kedvéért. Gondolom Demján úr és Csányi úr nem tartozik az első 100-ba? Egyébként egyikük biztosan nem a CÉG hanem a saját vagyonából áldozott a károsultak javára. Hozzáteszem sok labdarúgó is - szerinted celebek szerintem nem - küldtek felajánlást külföldről és belföldről egyaránt. Azért ne hagyd ki Soros urat se hamár az amerikai kapcsolatokat említed, habár neki inkább a lelkiismeretével kellene elszámolnia - nemis olyan régen még spekulatívan megtámadta a forintot és majdnem sikerült is neki bedönteni - az aljasságát nem palástolhatja a pénzével. Egyébként nem New York polgármestere hanem volt kormányzója akire utalsz. Az meg egyébként szinte természetes hogy a legnagyobb profitot termelő vállalat komolyan veszi a státuszát, nem csak pr cikkekben tűnik fel. Egyébként az is igaz követhetnék a példát még a prkbéli cégek is. Ja ha nem érzed magad civilizáltnak sajnálom, pedig én annak gondollak.”
 • 10. Jerry 2010. október 14. 19:26
  „Egy civilizált országban teljesen természetes, hogy baj esetén a nagyobb vállalatok pénzt adnak a bajba jutottaknak, mint földrengés, árvíz vagy egyéb katasztrófa esetén.Ugyan úgy természetes az is hogy nagy vagyonnal rendelkezők önkéntesen adományokat juttatnak el, szinte egymással versengve,ahogy neves sztárok segélykoncerteket tartana, fellépéseket szerveznek,aminek bevételét felajánlják a bajba jutottaknak.Az AUDI gyár alapból civilizált országból jött.Nálunk még egyetlen egy sem ajánlott fel egy fillért sem a leggazdagabb 100 magyar közül, míg külföldről már jönnek a felajánlások, még egyetlen magyar "sztár " sem szólalt fel,lépett fel a károsultakért, pedig már a pápai megszólalt értük magyarul. A világ már összefogott a magyar vörös iszap magyar károsultjaiért,a a magyar szegény nép is össze adta amije van, a magyar politikai elit, celeb világ mire vár? Pedig még jó példa is van előttük, lásd az Audi, New York polgármestere, pápa és a magyar minimálbéresek milliói stb.Akink meg a zsebében vannak milliók, miért hallgat? Nem a szavak, a tettek beszélnek”
 • 9. Babenko 2010. október 14. 17:48
  „Köszönet érte!”
 • 8. nagyfulesbagoly 2010. október 14. 17:24
  „Nem vagyok AUDI FUN,de most jöhetnek ezek kökörcsines lőtérfóbiás LMP-sek is !Nincs igazam skacok??”
 • 7. fióka 2010. október 14. 15:56
  „szép gesztus az audi-tól az biztos csak azt el jusson a megfelelő helyre.”
 • 6. BZOLI68 2010. október 14. 14:16
  „gyurcsany nem nyul a zsebebe es haveri kore? horvath csaba az Audi gyarbol kerult be a Parlametbe!Jellem telen ember mind ketto.”
 • 5. VargaP 2010. október 14. 13:04
  „OV és a többi miniszterek, Schmitt úr magánvagyonából mikor fizet?”
 • 4. peet2 2010. október 14. 12:03
  „ez nemes gesztus csak gratula érte az AUDINAK.
  de nem csak nekik hanem mindenkinek aki segitett vagy akar segiteni
  De nem országumk vezetőinek és a parlamentbe ülőknek kellet volna
  PÉLDÁT MUTATNI????????????????”
 • 3. ZéZé 2010. október 14. 11:43
  „Ez igen. szép !

  Akkor jöhet is a többi cég az ipari parkból ! Vajon ki lesz a következő ???? :)”
 • 2. akrobata 2010. október 14. 11:30
  „Ez igen!Rendes tőlük!”
 • 1. vera1608 2010. október 14. 11:18
  „Le a kalappal!!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Premier a győri állatkertben

Szombaton és vasárnap először lesz látható Chico, a fekete jaguárkölyök és Maximus a kapucinusmajom-csemete. Tovább olvasom