Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Autóromboló kátyúrengeteg

A hideg tél a megyei utakon is romboló munkát végzett.

A befejezést május végére ígéri a közútkezelő. Vannak olyan útszakaszok is, amelyek már hónapok óta okoztak károkat a közlekedőknek.

Az 1-es főút gönyűi kikötő melletti útszakaszán az autósnak úgy kellene haladniuk a gödrök között, mint egy tetris játék leggyorsabb fokozatában, viszont itt a futómű, a gumi és a keréktárcsa a tét. Ráadásul a kátyúk olyan méretben és sűrűségben követik egymást, hogy mindet kikerülni a leggyorsabb reflexekkel is lehetetlen, különösen, ha szemből is érkezik egy hasonló feladatnak kitett autóstárs. Így a kihelyezett 60 km/órás sebességkorlátozást a legtöbben bőségesen betartják, de még így is kemény igénybevételnek teszik ki járművük fontos (és drágán javítható) részegységeit. Az út mentén heverő egykori dísztárcsagyűjtemény szintén nem mindennapi ütésekről árulkodik, amint azt Polgár Sándor olvasónk régebben készült fotói illusztrálják.

Nem biztos, hogy a kátyúk okozták a Győr–Gönyű menetrend szerinti járat kényszerű megállóját, mindenesetre az érintett útszakaszon adta meg magát a jobb hátsó abroncs. A dísztárcsagyűjteményt, amiről
Nem biztos, hogy a kátyúk okozták a Győr–Gönyű menetrend szerinti járat kényszerű megállóját, mindenesetre az érintett útszakaszon adta meg magát a jobb hátsó abroncs. A dísztárcsagyűjteményt, amiről olvasónk készített felvételt, már elszállították az út széléről. Fotók: B. Z., Polgár Sándor

Az úton már feltűntek a várható javításra utaló zöld jelzések. Arról kérdeztük a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs menedzserét: mikor kezdik meg a munkálatokat?


– A sok csapadékkal és komoly mínuszokkal járó tél megviselte a közúthálózatot, jelentősen kedvezett a kátyúképződésnek, főként az elöregedett burkolatú utakon – mondta el portálunknak Pécsi Norbert, hozzátéve: a repedésekbe szivárgó csapadék sok helyen további burkolatromlást okozott.A balesetveszélyes kátyúkat a lehető legrövidebb időn belül kijavítjuk, a többi kátyú megszüntetését pedig ütemterv szerint végezzük - mondta Pécsi Norbert kommunikációs menedzser.
– A melegaszfalt-keverő üzemek kinyitottak, ezért már a tartósabb megoldást jelentő technológiával tudunk dolgozni. A kátyúk számát ütemterv szerint, folyamatosan csökkentjük az 1-es főút Gönyű-kikötő és a település közötti szakaszán is. A balesetveszélyes kátyúkat a lehető legrövidebb időn belül kijavítjuk. Emellett a nagyfelületűburkolat-felújítási programunk keretében több tízezer négyzetméternyi útjavítást végzünk a megyében 420 millió forint értékben. A programban szerepelnek az említett útszakasz legrosszabb részei. A kivitelezési munkákat a Magyar Aszfalt Kft. végzi. A munkaterület átadása március 23-án megtörtént, a kivitelezés várhatóan április első felében befejeződik.

Olvasóink írták

  • 1. sj_666 2010. április 01. 12:07
    „Jó lenne tudni, hogy a kátyúzási "ütemtervben" mikorra ütemezték a Táp-Tápszentmiklós közötti szakasz javítását. Bár szerintem azon a szakaszon már a kátyúzás nem nagyon segít, hiszen az egész kb. 1 km-nyi út egy szinte egybefüggő kátyú, egy romhalmaz, csődtömeg, pont olyan, mint jelen pillanatban Magyarország.
    Jó lenne, ha az illetékesek mielőbb gondoskodnának a kijavításáról (egyelőre csak az útszakaszra gondolok), addig is legalább táblával jelezhetnék a kialakult áldatlan állapotot.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szondáztatnak húsvétkor

A megyei közlekedésrendészeti osztály vezetője, Kiss Zoltán alezredes tájékoztatása szerint a… Tovább olvasom