Kisalföld logö

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 16°C | 26°C Még több cikk.

Autó és vonat ütközött Écs és Pannonhalma között - fotók

Személyautó hajtott a sínekre hétfő délelőtt Écs és Pannonhalma között, vonattal ütközött.

13.05

Győr felé tartott a balesetet okozó személyautó. Egyelőre érthetetlen okból a tilos jelzés ellenére hajtott a sínekre és az éppen odaérkező vonat oldalának ütközött.

Az autó sofőrje sértetlenül szállt ki a járműből, a vonaton utazók közül ketten könnyebben sérültek.

- Egyikük a fejét ütötte be, másikuknak a combja húzodott meg. Mind a ketten még hétfőn elhagyhatják a kórházat - tudtuk meg a Petz-kórház baleseti sebészetén.


11.48

Fotók: Bertleff András


11.36
 
Jelentős  késéssel közlekednek a vonatok a Győr-Veszprém vonalon, miután  Écsnél egy autó személyvonatnak ütközött és a pályát lezárták -  tájékoztatott a Mávinform sajtóügyeletese.  
   
Both Ferenc közölte, a baleset úgy történt, hogy az autós Écs és Pannonhalma közötti szakaszon egy vasúti  átjáróban, egyaránt figyelmen kívül hagyta a fénysorompó tilos  jelzését, illetve a leereszkedő félsorompót, utóbit megkerülte, és a  személyvonat oldalának hajtott.   
  
Az érintett vonat 180 perc késéssel, egy másik mozdonnyal tudja  csak folytatni az útját. A rendőrségi helyszínelés idejére a pályát  lezárták - közölte a sajtóügyeletes.


11.01 - Csodával határos módon a hétfő délelőtti balesetnek két könnyű sérültje van, őket a győri Petz-kórházba szállították.

Részletek később.

Olvasóink írták

39 hozzászólás
12
 • 39. Erik19991999 2013. október 20. 23:13
  „Bírósági ügy lett belőle ! Az amit sokan írnak hogy a hátóljáról a felépőbe akadt el az autó NEM !! hanem az elejébe úgy a 2.-ik vagonba belecsapódott és úgy akadt el az utolsó vágányba De a traktoros akit KIKERÜLT 200 MÉTERRE AZ ÁTJÁRÓTÓL ANNAK NINCS KÖZE HOZZÁ! És az autós előtt egy fekete suzuki ment, de már ő is a piroson ment át a traktorostól tudjuk ! A két gyerek pedig csak nem akart menni iskolába a bíróságon ki derült ! A vonat pedig 90 ven km/h val ment ! és ezért szinte a lámpának mindegy hogy mit mutat mert van olyan mikor jön a vonat de a lámpa nem piros és egyébként akkor történt a baleset mikor jött fel a nap a lámpát pedig napsütésbe alig lehet látni! A sofőr eddig nem okozott balesetet , és az átjárónál ha 30km/h-val ment!! A vonat pedig meg van javítva autó is kész van már ! HA PEDIG VAN SOROMPÓ MEG ÁLL AZ AUTÓS!!! HA PEDIG VAN SOROMPÓ MEG ÁLL AZ AUTÓS!!!”
 • 38. Mankapunka 2013. július 09. 16:42
  „Alufelni eladó az autóról?”
 • 37. Mankapunka 2013. július 09. 11:19
  „De akkor ki vitte el Lövőnél a rudat? Mert autós volt. Vagy ő is csak traktort előzött, és nem tanulta meg a KRESZ-ben, hogy csak a 3 1 nyomon haladót előzhetünk.”
 • 36. idegen 2013. július 09. 10:40
  „Nem tudom,hogy miért lovagoltok a félsorompón.Ez esetben teljesen mind egy. Neki ment a vonatnak és kész,Ha lett volna félsorompó akkor is neki megy.Nem kell ezt tovább ragozni.Én is sajnálom a sofőrt,de az isten óvjon az ilyen figyelmetlen sofőröktől a közlekedésben.”
 • 35. lp2 2013. július 09. 08:26
  „Nem tudom, ki az a Both Ferenc, aki a nyilatkozatot adta, de örökre letiltanám a továbbiakról, hiszen
  OTT NINCS FÉLSOROMPÓ!!!!”
 • 34. Mankapunka 2013. július 09. 00:38
  „Ott is csak a helyi vagányok száguldoznak, az átjáróban nincs egyvonalban az aszfalt a gumikkal, meg ugye ott is van egy éles kanyar.”
 • 33. Szitu 2013. július 08. 23:57
  „Ja,hogy traktort előzött vasúti átjáróban... Az úgy mégszebb. Gondatlanságból elkövetett közúti veszélyeztetés vétsége. Jogsit elvenni tőle,és a biciklin majd lehet gondolkodni. És igen picur, Jó a megfogalmazás. Azért tertunk itt mert ilyenek az emberek. Remélem akkor is csak az jutna eszedbe hogy jobbulást,meg mielőbbi feldolgozást lelkileg mindenkinek,ha egy ilyen felelőtlen droid lekaszálja valamelyik családtagodat. Mert bár negy szerencse hogy nem történt nagyobb baj,de mi van ha igen???????”
 • 32. picur1212 2013. július 08. 22:09
  „Nem értem, hogy miért kell bárki kárának így örülni. Az országunk ezen emberek miatt olyan amilyen.
  Én valamennyit láttam a balesetből, mert nem messze a helyszíntől tartózkodtam. Nekünk az egyik vonaton utazó azt mesélte, hogy az autós egy traktort előzött. Mindenhogy szabálytalan volt, mert vasúti átjáró előtt nem előzhetett volna, és ráadásul piros volt. De én így se hiszem, hogy most itt ócsárolni, szidni és általánosítgatni kellene. Én nem ismerem a sofőrt!! De van annyi emberség bennem, hogy örülök, hogy komolyan senki nem sérült meg, mert az információk szerint több gyerek is utazott a vonaton, és ráadásul hátul ahol vonatot elkapta az autó, ott is gyermekek ültek szüleikkel.

  Annyit szeretnék kedves An0nim77 hozzászólásához hozzátenni, hogy az écsi vasútátkelőnél semmilyen félsorompó NINCS, ahogy ezt már előttem sokan megjegyezték. Nem érdekel milyen szemlélete van az ügyben, de mi előtt ilyen merész, más számára sértő hozzászólásokat tesz informálódjon, hogy azok legalább hitelességben ne bukjanak el.

  Szerintem ez a baleset a sofőrnek, és az utasoknak is nagy sokk volt, kívánom, hogy sikerüljön minél hamarabb feldolgozniuk a történteket. :)”
 • 31. zakarias3 2013. július 08. 21:44
  „Écs és Pannonhalma között csak fénysorompó van!Mielőtt osztanátok az észt,tájékozódjatok!”
 • 30. nága 2013. július 08. 21:32
  „Sok izgága sofőr, szinte hetente van 1-1 ilyen eset. Majd meggondolnák, ha velük fizettetnék ki a vonatokban okozott károkat és a sérültek orvosi ellátását.”
 • 29. Madarász 2013. július 08. 19:51
  „13. Azért ugye nem védeni akarod? Egy vonat elég nagy db járgány ahhoz, hogy valaki csak úgy nekimenjen. <moderálva>. Ha egy vonatot nem vesz észre, hogy venne észre egy olyan aprócska dolgot, mint egy másik autó, ne adj isten egy gyalogos.

  20. Ugye ezt nem gondolod komolyan?! Ha valaki siet, akkor nyugodtan átmehet a piroson és lesz.rhatja a szabályokat? Bocs, de aki oldalról nekimegy egy vonatnak, annak nem szabad jogsit adni.

  Azért ilyen a közlekedési kultura az országban, mert egy nekimegy egy szép, nagy vonatnak, a többi meg védi, hogy szegény sietett. Aki ilyet csinál, az nem először hajtott át ott a piroson és már rutinná vált számára.”
 • 28. An0nim77 2013. július 08. 19:23
  „Igen, örülök neki, hogy egy újabb másodperchuszár ráfázott........”
 • 27. An0nim77 2013. július 08. 19:22
  „#24Gyula77: Akkor is ugyanígy fogod védeni, ha <moderálva>, csak mert megint fittyet hányt a szabályokra? Gondolom akkor is jönnél a védelmében ezzel a dumával: "Ó hisz , mindenki hibázhat egyszer......."”
 • 26. Szitu 2013. július 08. 18:59
  „Persze aki ismeri a srácot,az természetesen védi. Aki nem ismeri,az nyilván osztja,mert ekkora agyatlanságra nincs magyarázat. A feleség sajtóhiénákra vonatkozó megjegyzésével egyetértek,a többivel viszont vastagon nem. Az én véleményem az,hogy aki nem tud tiszta fejjel közlekedni,az menjen haza gyalog. Ez esetben,mikor valaki lekaszál egy vonatot,és Boborján módjára nekimegy,arra nincs mentség. Kivéve ha rosszul lett pl,vagy nem működött a sorompó. Akkor én is sajnálom,és bármi baja lett jobbulást neki. Ha nem így volt,csak elbambult,elaludt,ivott,vagy bármi más,akkor egy igazi <moderálva>,még akkor is ha amúgy rendes gyerek,meg jólelkű meg minden. A hülyeséghez nem kell bizonyítvány....”
 • 25. Mankapunka 2013. július 08. 18:57
  „Térlátás? Azért a 2. kocsinak nekicsapni a Vwagányt...........

  Most a híradóban meg azt mondták, hogy traktort előzött? Erről tudnál valamit mondani?

  Ez a kimentős duma le lett játszva, mikor a kamionos gyerek kicsapta ott Écsen az oszlopot.

  Látjátok, megint mi megy? Mindenki hibás, csak a sofőr nem.”
 • 24. Gyula77 2013. július 08. 18:33
  „AnOnim77-nek! Te fizetett kárörvendő vagy? De a nevedet nem mered vállalni azért vagy " Anonim ". Ha ismernéd a srácot nem így vélekednél. Én örülök neki hogy nem lett nagyobb baja, jobbulást és kitartás kívánok!Egy kolléga”
 • 23. An0nim77 2013. július 08. 18:24
  „#22mlksx078: Vesedonornak még jók lesztek. Nyomjátok csak neki, már máshol úgyis várják a veséteket.

  A KRESZ-ben benne van, hogy vasúti átjárót FOKOZOTT figyelemmel kell megközelíteni. HIbázott? Itt arról van szó, hogy nem érdekelte, hogy piors van, illetve megkerülte a félsorompót, csak mert koszos pár másodpercet akart nyerni.

  Remélem valamikor kiosszák a trafikok mintájára a traffipaxok kezelését. Meg fogok egyet pályázni és azon leszek, hogy a lehető legtöbb ember megismerje a tömegközlekedés "szépségeit"....”
 • 22. mlksx078 2013. július 08. 18:14
  „17: a biztosító fizetni fog, hiába reménykedsz. A KGFB kifizeti a vasúttársaság kárát, az autót meg fedezi a casco. Ha nem volt, akkor a tulajdonos maga. A sofőr hibázott, való igaz. Én is szoktam. Sőt...még te is szoktál, hacsak nem Jézus Krisztusnak hívnak, mert akkor elhiszem, hogy nem. Remélem majd ha egyszer hibázol, akkor másoknak is ekkora lesz az arca mint most neked. <moderálva>”
 • 21. SzórakészÍrókéz 2013. július 08. 17:06
  „Személyautó hajtott a sínekre hétfő délelőtt Écs és Pannonhalma között, vonattal ütközött.
  Érdekesebb lett volna ?
  "Le a sínről át a réten át a mezőn..."
  Na bocs, figyelmetlenség. Szerencse.”
 • 20. scipio 2013. július 08. 17:01
  „AnOnim77-nak!Te biztos biciklivel közlekedsz!Vagy netán autóba ülsz irigyellek,hogy nem siettél sehova,hogy még egy szabályt sem szegtél meg!szerintem te olyan közlekedő vagy aki után kígyózik a sor,és mindenki azt sajnálja nem egy dodgem pályán mész előttük mert legszívesebben letolnának a <moderálva>.-ba!(én ingyen felhegesztem a vonatlépcsőt)Ismerem a srácot,ha te is ismernéd inkább az autót sajnálnád,meg örülnél,hogy így megúszta egy vonattal való találkozást!szerintem keress egy másik cikket ahol kóstolgathatsz másokat.”
39 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyílt napot tartottak a győri menhelyen! - videó

Nyílt napot tartottak a Győri Állatmenhelyen. A telep folyamatosan teltházzal működik, ráadásul a… Tovább olvasom