Kisalföld logö

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -5°C | 5°C Még több cikk.

Autistaotthon:: Példaértékű a kezdeményezés

Mindszentpuszta - Országosan is követendő példának nevezte a Kisalföld támogatásával létrejött és Mindszentpusztán működő autistaotthont Hillerné Farkas Julianna, az oktatási miniszter felesége, miután látogatást tett az intézményben.
Az épülőfélben lévő autistaotthonról már 2005 tavaszán is elismerően nyilatkozott Hillerné Farkas Julianna, mostani látogatása ugyancsak arról győzte meg, hogy országosan is követendő példa, amit Mindszentpusztán látott.

– Továbbra is nagyon tetszik, mert  viszonylag nagy területen fekszik, s mint hallottam, további bővítésére is van lehetőség. Jó ötletnek tartom, hogy egy majorságot is hozzá szeretnének csatolni. Az intézmény szép és esztétikus, vannak már kisebb állatok, s úgy tudom, lovak is lesznek. Ez a terápiához nagyon fontos lenne – kezdte lapunk kérdésére adott válaszát Hillerné Farkas Julianna.

A vendég szerint Budapesten most sincs ilyen otthon, pedig lenne rá igény, sok szülő nem tud hosszú utakat vállalni a hétvégén. Ennek egyszerűen anyagi akadályai vannak. A finanszírozással kapcsolatos kérdésünkre Hillerné elmondta:

– Az ország más területein van néhány intézmény, s anyagi gondokkal küzdenek, mint mindenhol. Ami igazán jól tudna működni, az egyházi vagy önkormányzati fenntartású lenne. Pusztán az alapítványi fenntartási forma önmagában általában kevés. Nagy dolog, ha egy médium vállalja ezt a szerepet és egy újság szerkesztősége a jól menő cégek közül keres  szponzorokat, s a kisembereket is megtalálja. Mindenképpen példaértékűnek tartom ezt a vállalkozást.

Tóth Gyula

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz újabb autóbusz a győrieknek

Győr - Tíz új, modern, alacsony padlójú autóbusszal gyarapodott a győri tömegközlekedés. A… Tovább olvasom