Kisalföld logö

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

Átadták a Radó szökútját Győrben - fotók

Csobog, s "szökik" a víz a Radón, az első világháborús hősi emlékműnél, ahol sokáig víz sem volt a kőmedencében. Az újonnan elkészült vízforgató-rendszert a közelmúltban felújított 11-szer 20 méteres medencénél tegnap adta át Borkai Zsolt polgármester, valamint a két alpolgármester: Radnóti Ákos és Fekete Dávid.
Borkai Zsolt emlékeztetett rá: a három éves fejlesztési program során a város 250 millió forintot költött Győrben új szökőkutakra, vizes alkotásokra és a régiek rekonstrukciójára.Közéjük tartozik például a Király utcai Tejfölös kofa szobra és csobogó, a megszépült Bartók-emlékmű, a Vénusz-szobor, a Faun és Nimfák a Bisinger sétányon.
 
Fotók

Radnóti Ákos szerint kedveltek az adyvárosi létesítmények is, s különös népszerűségnek örvend a Rába és a Mosoni Duna találkozásánál felállított szökőkút, akár a megújult régi, a városházával szemben. Hozzátette: jövőre befejeződik a program és átadják az utolsó olyan alkotást is, ami az elmúlt években nem üzemelt. Fekete Dávid azt mondta: lakosság részéről komoly igény érkezett arra, hogy szépüljön meg az első világháborús emlékmű medencéje, majd ezután a vízforgató rendszer elkészültére is. 

Szökőkútként és tükröződő medenceként egyaránt üzemelhet, két oldalról 20-20 befelé spriccelő fúvóka adja a látványt. A rendszer 11 millió forintból készült el.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húsvét - Mikor lesz piac, szemétszállítás a hosszú hétvégén Győrben?

Húsvét - Mikor lesz piac, szemétszállítás a hosszú hétvégén Győrben?
Győr-Szol Zrt. tájékoztatója. Tovább olvasom