Kisalföld logö

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 9°C Még több cikk.

Átadták a megújult marcalvárosi víztornyot

A jövőben világítást is kaphat a létesítmény.
Győr Európa Kulturális Fővárosa pályázatának részeként újult meg a marcalvárosi víztorony. „A külső megújítást mindenképpen meg kellett csinálni, mi pedig úgy gondoltuk, ha már hozzá kell nyúlni, akkor legyünk bátrak, nyúljunk a kortárs művészethez"– mondta tegnap Radnóti Ákos az átadási ceremónán. Az alpolgármester elmondta, a jövőben világítást is kaphat a létesítmény; kérdésünkre, hogy mindezt mikorra tervezik, egyelőre annyit válaszolt, hogy „a költségvetés függvénye", nincs tehát még pontos dátum. 
 
A külső felületeken 4,5 tonna festéket használtak fel az összesen 4700 négyzetméternyi acél felületen. A festési munkálatok másfél hónapot vettek igénybe. Fotó: Mészáros Mátyás
A külső felületeken 4,5 tonna festéket használtak fel az összesen 4700 négyzetméternyi acél felületen. A festési munkálatok másfél hónapot vettek igénybe. Fotó: Mészáros Mátyás

Tőke László, a Pannon-Víz Zrt. elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta, a víztorony funkciója nem változik, továbbra is fontos szerepet játszik a győri vízellátásában. Az alsó tartályban 4000, a felsőben 2000 köbméter vizet tudnak tárolni. 

Korábban – még munkák kezdete előtt – beszámoltunk arról, hogy a tervezés Maurer Dóra Kossuth-díjas grafikus, festő, az új magyar avantgárd képzőművészet jeles képviselőjével folytatott konzultációk alapján történtek. A feladatra aztán Varga Bertalan festőművészt kérték fel, aki Maurer Dóra tanítványa volt. A tegnapi rendezvényen Maurer úgy fogalmazott, az ipari létesítmény „képzőművészeti alkotássá" változott a felújítás során. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jópofa videót készített Mikulásra a bűnmegelőzésről rendőrség

Az ötletes videó mellett versbe szedték, hogyan védekezhetünk a tolvajok ellen. Tovább olvasom