Kisalföld logö

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Átadták a Malom úti csomópontot - videó, fotók

Jelzőlámpássá építették át a Győri út - Hegyalja út - Malom út kereszteződését a Győr-Ménfőcsanakon. Tragikus halálos baleset is történt itt korábban.

A beruházásra azért volt szükség, mert a városrész feltáró útja, egykoron a 83-as főútként működő Győri út felfűzi a városrész sok utcáját, a Hegyalja út pedig a Győrújbarát és Nyúl megnövekedett forgalmát bonyolítja le. A csomóponthoz ezért erős forgalom érkezik, s az elmúlt években több baleset is történt.


Videó: Cseh Róbert


Borkai Zsolt polgármester a 62 millió forint értékű beruházással kapcsolatban elmondta, a fejlesztés révén biztonságosabbá és dinamikusabbá vált az autós és a gyalogos átkelés is. Prédl Antal a városi útkezelő szervezet vezetője hozzátette: a Győri úti ágon lévő zebrán a gyalogosok biztonsága érdekében középszigetet építtettek és korszerűsíttették a csomóponti közvilágítást is.Fotók: Cseh RóbertBeszélt arról is: a jelzőlámpás irányítást úgy tervezték meg, hogy a programja rövid periódusú, azaz rövidebb zöldidőkkel, de gyors egymásután biztosítja a szabad jelzést a következő ágnak. A zöldidőket a rendszer a forgalom nagyságához mérten képes nyújtani az úgynevezett video-detektorként működő kamerák segítségével - ezáltal a program jobban igazodik az aktuális forgalomhoz.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötödször segít a Kantharosz Gála - videó

Ötödik alkalommal rendezik meg a Kantharosz Gálát, amelynek hátterében a régió egyik legnagyobb… Tovább olvasom