Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 8°C Még több cikk.

Átadták a felújított Honvéd ligetet

Győr - Borkai Zsolt polgármester adta át csütörtökön a megyeszékhelyen a Honvéd liget felújított burkolatát.
A helyszínen kiderült, a burkolatcserét  eredetileg nem tervezték, a távhő szolgáltató társaság elodázhatatlan vezetékcseréje miatt azonban a járdafelület mintegy harmadát fel kellett bontani. A polgármester javaslata alapján a részleges helyreállítás helyett a teljesen új járdafelület kialakításáról döntöttek.

A megoldás műszaki érdekessége, hogy a díszburkolat a már meglévő aszfaltréteg fölé került, az eddigi tapasztalatok szerint ugyanis a bontás költsége elérheti akár a teljes felújítási érték 40 százalékát is. A takarékos, mindössze 15 millió forintba kerülő megoldáshoz a Leier cég azzal járult hozzá, hogy a térkövet jelentős kedvezménnyel adta. A kivitelező vállalta, hogy tanévkezdésre levonul a területről. A kommunális szolgáltató felújította a tér zöldfelületét és kicserélte az utcabútorokat. Az új megoldással elegendően nagy helyet hagytak a parkfák terjedő gyökérzetének. A munkák során 1890 négyzetméterre leraktak 94 ezer ötszáz darab térkövet, 420 méter szegélykövet.

További képek a felújított Honvéd ligetről: kattintson ide! - Fotó: Bertleff András

Borkai Zsolt polgármester a szalagátvágás előtt hangoztatta, nagy öröm, hogy a március 15-i ünnepséget sem kell már a tócsák kerülgetésével megtartani a város egyik frekventált területén. Itt a vasúti pályaudvar, az 1848-49-es szabadságharc emlékműve, a polgármesteri hivatal egyik épülete és a Révai gimnázium. Az ünnepségen egyébként az iskola igazgatója, Horváth Péter is tiszteletét tette.

Németh Zoltán alpolgármester, belvárosi képviselő egy folyamat részeként mutatta be az elkészült teret. Emlékeztetett a Szent István úti játszótér tél végi átadására, a Bisinger sétány illetve a Városház tér felújítására, illetve arra, hogy hamarosan az Eötvös park is sorra kerül.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. Prestige 2008. augusztus 30. 22:02
  „Tényleg szép ez a burkolat. Remekül fog rajta mutatni az a pár száz/ezer kiköpött rágógumi is....
  Tessék figyelmesen végigmenni a Baross utcán, elszomorító, milyen lett az egész a rágóktól.
  Sajnos.”
 • 24. raffy2 2008. augusztus 29. 21:14
  „nekem most is az a véleményem,hogy az építés,szépítés jó dolog.nem tudom miért kell mindent leszólni.”
 • 23. kikelet 2008. augusztus 29. 19:47
  „igen ez valóban így van, de azt is nézzük, ki hány év alatt csinálta meg a beruházásokat”
 • 22. xcxc 2008. augusztus 29. 17:56
  „kikelet. Nemcsak a baross út hanem a virágpiac és az arany jános út vége is át lett építve akkor. Mindent összevetve területileg nem nagyobbak ezek a beruházások mint a baross út és a virágpiac összessége, ezen felül a megyeháza előtti teret is rendbe hozták ha már csak ezeket figyeljük”
 • 21. PrettyWoman 2008. augusztus 29. 17:40
  „Bennfentes! Az a szomorú, hogy sajnos teljesen igaza van és elhiszem, amiket írt. Minden szinten és témában ugyanez van. Lenyúlás. Elég, ha csak egy társasház szintjén gondolkodunk. A mi társasházunk szépen fel van újítva, be van csomagolva, műanyag-ablakok, isten nyila, minden. Belülről meg mint a Hófehérke almája, férges. De hát az öregasszonyok itt sem hiszik el a házban, hogy a közös képviselőnek csak a milliós beruházások a fontosak, mert abból esik le neki a nagy jatt. Mindig a legdrágább vállalkozóval dolgoztat, akkor is ha olcsóbban is kijönne a dolog. De ugye a számla értékéből nyilván ő visszakap x %-ot. A lépcsőházban lévő kisebb volumenű dolgokkal nem foglalkozik, mert az neki nem bolt. Nyilván amikor a vállalkozókat megbízza a munkálatokkal, ott is a sógorság-komaság dönt. Ha a lépcsőházba jönnek ablakot pucolni, azok pucolják az ő ablakait is, persze gondolom, ő nem fizet, hanem olyan számlát állíttat ki, amibe bele van kalkulálva az ő külön melója is. De hát a lakógyűlésen a sok birka csak bólogat. Még számolni sem tudnak, vagy nem akarnak. Fel sem merül bennük, hogy a "kislapát, villanyégő" tételsor hogy kerülhet 28000 ezer forintba. (Egy kislapát kispartvissal 450 forint, a múltkor vettem, égőt meg 60-80 forintért lehet venni.) Érdekes, hogy az öreglányok a többmilliós beruházásokat megszavazzák, de ha 2 forinttal drágább a zsömle, akkor jajgatnak. Igaz, igyekeznek megspórolni minden kiadott forintot, pl. a fürdésen. Némelyik a WC-t is napjában csak egyszer húzza le, ne fogyjon olyan sok víz.
  Kabaré. Bocs, hogy elkalandoztam a témától, de igen dühítő, mikor a közös pénzből garázdálkodnak.”
 • 20. kikelet 2008. augusztus 29. 14:00
  „Azt azért beláthatjátok kedves szoci fórumozók, hogy még ha a pénzlenyúlás ugyanúgy megvan most is, Borkai legalább megpróbálja élhetőbbé tenni a várost. Az előző 4 ciklus egyetlen gyalogosoknak szóló beruházása a Baross rendbetétele volt, itt már csak az elmúlt évben több történt.

  az ősbaloldali kisalföld szándékos indulatgerjesztő cikkeinek meg nem kell felülni...”
 • 19. sdsd 2008. augusztus 29. 13:17
  „pet. Hiába nem teccik amit mások írnak én is úgy látom hogy a honvéd liget új burkolata szerintem egyáltalán nem jó, iszonyú rajta járni és még normálisan sincsen lerakva ( jó nagy hézagok vannak ilyen munkát biztos hogy nem vettem volna át) viszont a virágosítás tetszik de ettől függetlenül még különb mint ahogyan előtte volt.”
 • 18. bbbb 2008. augusztus 29. 11:55
  „Sajnos nem lett valami szép a tér (bár szebb, mint volt). Akkor inkább többet kellett volna rákölteni, mégis csak ez a város egyik kapuja, sokan a ramaty vasútállomást és a Honvéd ligetet látják meg először.”
 • 17. upho 2008. augusztus 29. 11:32
  „a megsullyedt, rossz alapozasu aszfaltjardara rakott terko miatt vannak fenntartasaim de orulok hogy epul-szepul a varos, es ez a legfontosabb.”
 • 16. csocso 2008. augusztus 29. 11:14
  „Politikai beruhazas: latvanyberuhazas. Most felujitjak a tereket, s orul a nep. Mert szep terek vannak. Lehet setalni szep tereken. Mennyiert? Nem szamit, az nem lenyeg.

  Az egyik oldal amator modon lop, a masik pofatlanul. A vegeredmeny ugyanaz...”
 • 15. todoer 2008. augusztus 29. 09:40
  „Tetsou !
  Az összeg nem hasraütés , olvasható Győr város hivatalos honlapján a győri agyok ezen belül fejlesztések menüpont Városháza tér felújítása alpontjában .”
 • 14. todoer 2008. augusztus 29. 09:12
  „Kedves Pet !
  Akár hiszi akár nem , tudom hogy 1 fenyő volt és hogy sokkal magasabb volt 4 méternél.A Baross út pedig azért néz ki úgy mert egyesek arra nem veszik a fáradtságot hogy a csikket,rágógumit a szemetesbe tegyék. az olajfolt sem magátol kerül oda .Az előző városvezetésnek is voltak hibái ( kinek nem ? )de ne tegyen úgy mintha akkor semmi jó nem történt volna a városban .Én is elismerem hogy jó dolgokat is tett Borkai Zs és csapata és Grent-tel ellentétben nem poénkodok más nevével.Tegeződni pedig az ismerőseimmel szoktam .”
 • 13. Tetsuo 2008. augusztus 29. 09:00
  „"Most hol vannak azok a hozzászólók akik mindig arra hivatkoznak , ebből mennyi inkubátort stb lehetett volna venni ?"

  :DDDD
  Ez jó volt!

  pet te meg higgadj le és mutass példát milyen egy igazi mintapolgár, bár a leckét kétségtelenül kívülről fújod! :DDD Miért baj az ha valaki rávilágít a szokásos lopásokra? Ha ez 14 millió volt, valóban irreális a 140milla akármiből is építik. A baross úti burkolattal meg elfogult vagy.

  Mindegy. Ez a 140milliót amúgy hol lehet olvasni? Vagy a hasadra ütöttél?”
 • 12. pet 2008. augusztus 29. 08:36
  „Okosok!
  GAb2000! Nem gondolod, hogy azért végeztékel most a munkálatokat, mert most cseréltek vezetéket az út alatt??? Egyébként térkövet könnyebb visszaszedni, mint aszfaltot bontani.

  A vasútállomás felújítása valóban állami feladat, de pontosan mi is a baj vele?

  Már a könyökünkön jön ki: a városháza elötti egyik fenyőt egy vihar csavarta ki (akinek nem tűnt volna fel, hogy hónapokig csak egy volt már) és a másik is olyan beteg volt, hogy ki kellett vágni.
  todeor! Szerinted azok az öreg fák 4 m körüliek voltak? Hova jártál iskolába???

  Még 1. Ha a Baross u. felújításakor drága B.J.-ék minőségibb, akár olasz térkövet használtak volna, akkor az nem úgy nézne ki, mint a mostani. Sétálgatva érdemes néha lenézni a lábunk alá. Tiszíthatatlan, rágógumipöttyös, olajfoltos és kopott.”
 • 11. benfentes 2008. augusztus 29. 08:26
  „Urak,hölgyek valóban örülni kell a fejlődésnek,de a sok naív "hülyének"elárulom,hogy ekkora volumenű pénzből a városházát körülvevő 500m-es körben le lehetett volna térkövezni az egészet I osztályu minőségben.És még egy valami amit szeretnek elhúzni mind mézesmadzagot a naív emberek orra elől,minnél nagyobb beruházásokról beszélnek annél több kerül magánkézbe elsikkasztva,de ez már a szinfalak mögött történik.Normális ember elsem tudaj képzelni ,hogy az ő pénzükből "adójukból"veszik a méregdrága ingatlanokat,luxusautókat,nyaralásokat meg még sorolhatnám.
  Szóval színház az egész,nekem elhihetitek.”
 • 10. todoer 2008. augusztus 29. 08:02
  „Magyarázza el nekem valaki , ha a Honvéd liget felújítása 15 millió forint volt akkor miért kerül a városház elötti tér 140 millióba ?
  Ha az olasz térkő ilyen drága akkor lehetne olcsóbbat használni , a kivágott fenyő helyett szinte ugyanolyat ülletni szerintem már több mint pazarlás .Most hol vannak azok a hozzászólók akik mindig arra hivatkoznak , ebből mennyi inkubátort stb lehetett volna venni ?”
 • 9. Stewe 2008. augusztus 29. 01:00
  „Arra nagyon kíváncsi leszek, milyen költségvetésről fog szólni a hír a felújítással kapcsolatban, lásd Kálóczy tér esete.Az is szép lett DE hogy majd 20millióba került volna, azt nem kajálom be...”
 • 8. raffy2 2008. augusztus 28. 22:54
  „nem értem miért kell mindenhez így hozzáállni.örülni kéne,hogy épülünk, és szépülünk.”
 • 7. Mekk Elek 2008. augusztus 28. 21:43
  „Grent!
  Jó neked! Ragyogóan érezheted magad.
  Pénzszórásból valóban jók!
  A városháza előtti téren például kivágtak 1-2 fát és majd a Kárpátokból hoznak helyette! Állítólag 4 métereseket. Így könnyű túlszárnyalni a valoghékath!
  Kanadából olcsóbb lett volna!”
 • 6. grent 2008. augusztus 28. 21:11
  „Ez a városvezetés már mostanáig kétszázszor többet csinált, mint valoghjóskáék az azt megelőző négy évben.”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A felújítandó épületek huszada újul meg

Győr-Moson-Sopron - „Győr-Moson-Sopron megyében mintegy 350 közoktatási intézményben… Tovább olvasom