Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Apró `csodák` nélkül Parndorfban

Parndorf - Bár a magyar vásárlók karácsony előtt bevették Parndorfot, idén úgy tapasztaltuk: drága lett a keleti zsebnek az osztrák butik. Az árleszállítások vagy nem reálisak, vagy a minőség rovására mennek.
A bécsi Mariahilfer butikjainak öt-tíz eurós „csodáit", vagy a tavalyi parndorfi sportruházat árleszállításait vártuk hétfői osztrák utunktól, ám csalódnunk kellett. A határközeli osztrák település üzletsorai úgy kalkuláltak: karácsony előtt bármi bármennyiért eladható. De nem nekünk...

Hétfőn ebéd után közepes a forgalom a parndorfi üzletsoron: kényelmesen találunk parkolót. „Hétköznap délután van, azért nincs még nagy tömeg" – gondoljuk, s bevetjük magunkat a butikok erdejébe. Néhány tétova vásárlóval találkozunk az üzletekben, magyar szót gyakrabban hallani, mint németet. Úgy tapasztaltuk: minden harmadikban magyarul beszélő eladó is segít. Bár pötyögünk németül, próbát teszünk: a középkorú butikos hölgy készségesen közli magyarul, hogy a farmerok náluk ötven eurótól kezdődnek. Hátra arc, de már látjuk is az árleszállításokat: bőrdzseki 150 helyett 100 euróért, sportcipők 120 helyett 85 euróért. Ezek már húzós tízezrek forintban, a zsebünkben ehhez kevés az euró. Tavaly a márkás sportruházattal szerencsénk volt: többek közt táskával, papuccsal tértünk haza. Most azonban nem találtunk a világmárkákban olyan árut, amit megérné bespájzolnunk: még a turkálós „nagykosárban" is csak 25 eurós ódivatú sportcipőket láttunk. Meg Aston Villa melegítő alsó-felsőt 55 euróért. A férfiingek „Pi-
erre"-nél 24–40 euróba kerülnek, alkalomhoz illő fekete bőrcipőt 55 euróért árulnak. Lelkesedésünket mindössze egy 12 eurós „trendi" női farmerdzseki, s hozzá egy öteurós sál tartotta életben.


Ausztria: Úgy kalkuláltak a kereskedők, karácsony előtt bármi bármennyiért eladható. De nem nekünk...Fotó: Méhes Ákos


Ekkorra azonban már egyértelmű: a közepes forgalom az áraknak szól, bár szombaton valószínűleg nagyobb a nyüzsgés. Érdekes, hogy a legtöbb üzletsorral ellentétben Parndorfban könnyebb a férfiaknak vásárolniuk, meglepő módon kevesebb a női termék. Minden második üzlet hirdeti az árleszállítást: általában 30, 50 és 70 százalékot ígérnek. Tapasztalat: ami olcsó, az avítt. Viszont találtunk a karácsonyfa alatt „női szíveket melengető" tunikát leárazva: 80 euróról 47-re. Öt-tíz eurós, „superangebotos", mariahilferi világmárkákhoz szokott zsebünknek azonban ez is drágának bizonyult. A férfiak karácsony előtti szorult helyzetét végül a Mango menti meg: itt kivételesen az árleszállítás tényleg érezhető, s nem megy a minőség rovására. Nem mellékesen: ebben az üzletben a legnagyobb a tömeg, míg több száz másikban csak lézengtek a vásárlók. Leginkább magyarok, férfiak és asszonyok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forró hangulat, fagyos koncert

Győr - A Kisalföld és az Unihall közös rendezvénye, a Zorán-koncert jól sikerült, ami a hangulatot,… Tovább olvasom