Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 1°C Még több cikk.

Angol érettségi 2017 - fotókon, videón mutatjuk a megoldásokat

Angol érettségi 2017 - fotókon, videón mutatjuk a megoldásokatA feladatlapokat a győri Krúdy Gyula Kéttannyelvű Gimnázium angol tanára, Bartek Bernadette oldotta meg.A cikkhez tartozó galéria megnyitása
(Új ablakban)
A legkönnyebb feladatok kikerültek a középszintű idegen nyelvi érettségiből. Igaz, csupa jó téma: Csalagút, Wall Street, Hawking szerepelt az idei angol érettségin.
15:50 - Videókon a megoldások
 

 


13.10 - Íme, a 2017-es angol középszintű érettségi megoldásai

Reméljük, minél több végzős vette sikerrel az angol nyelvű akadályokat. Csütörtök délután videón láthatják az angol érettségi elemzését, érdemes tehát később visszatérni anyagunkra. 
 
Angol érettségi 2017 megoldások9.45 - A Csalagútról és a Wall Streetről is kaptak szöveget az angolból érettségizők

Az angolérettségi második részétől tart igazán a legtöbb diák. Ugyan kevés pont jár erre a rövid szakaszra, azonban nagyon könnyen bele lehet futni olyan hibákba, amelyekkel több pontot veszíthettek - írta az eduline.hu

Az érettségi második részét egy, a Csalagútról szóló cikkel kezdték a diákok: az a feladatuk, hogy megadott szavak felhasználásával egészítsék ki a hiányos szöveget. A második szöveg egy ír fesztiválról szól, itt szintén hiányzó szavakat kell pótolni.

A harmadik feladatban a Wall Street elnevezéséről és magáról a kialakulásáról van egy féloldalas szöveg, ahol már előre magadott szavakat kell helyes igeidőbe tenni, illetve ragozni.

8.55 - Hawkingról és kerékpárlakatról is kaptak szöveget a diákok - tudta meg az eduline.hu

Egy Stephen Hawking-idézetet, egy elveszett szemüvegről szóló szöveget, egy, a sziesztázás hatásairól szóló cikket és egy különleges kerékpárzárról szóló anyagot kaptak a középszinten érettségizők az angol első részében.

6.55 - Az angol írásbelikkel  megkezdődnek ma az idegen nyelvi érettségik a középiskolákban.      

Az eddigi tárgyakhoz hasonlóan idegen nyelvből is vannak  változások az idén: a vizsga korábbi kilenc témaköre kiegészül egy  tizedikkel, a gazdasággal.   

A Nemzeti alaptantervhez igazítva az élő idegen nyelvi  érettségi vizsga középszintje a Közös Európai Referenciakeret (KER)  értelmében a B1 szintnek, az emelt szint továbbra is a B2 szintnek  felel meg. Ennek alapján mind a követelményekből, mind a vizsga  leírásából kikerültek az A2-re vonatkozó magyarázatok, az A2  szintnek megfelelő feladatok - tette közzé honlapján az  Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet.    

Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc, amelyből  az első rész, az "Olvasott szöveg értése" 60 perces, a második  rész, a "Nyelvhelyesség" feladatsorának megoldására 30 perc áll  rendelkezésre. Az ezt követő szünet után a 30 perces "Hallott  szöveg értése" vizsgaösszetevő következik, majd végül az  "Íráskészség" 60 perc időtartamú feladatsora.    

Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A  vizsgán az előzőekben is felsorolt összetevők szerepelnek  ugyanabban a sorrendben, azonban a feladatok megoldására fordítható  időtartam sorrendben 70, 50, 30, 90 perc.    

Az íráskészség vizsgarész esetében a feladatok megoldásához  mindkét szinten használható nyomtatott szótár - a többi  vizsgarésznél semmilyen segédeszköz nem használható.    

Az egyes vizsgaösszetevők értékelése emelt és középszinten is  független egymástól, és a javítás központilag kidolgozott útmutató  alapján történik.
 Korábban -  "A nemzeti alaptantervhez igazítva az élő idegen nyelvi érettségi vizsga középszintje a Közös Európai Referenciakeret (KER) értelmében a B1 szintnek, az emelt szint továbbra is a B2 szintnek felel meg. Ennek alapján mind a követelményekből mind a vizsga leírásából kikerültek az A2-re vonatkozó magyarázatok, az A2 szintnek megfelelő feladatok" - olvasható az idegen nyelvi érettségiket érintő változásról az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) oldalán.

Ez azt jelenti, hogy a középszintű idegen nyelvi érettségiből kikerülnek a legkönnyebb feladatok - vagyis rosszul járnak azok, akik a kettesre hajtanak, a többiek viszont csak néhány könnyen megszerezhető ponttól búcsúzhatnak el - írja az eduline.hu.

A vizsga korábbi kilenc témaköre kiegészül egy tizedikkel, a gazdasággal.

A vizsgán az olvasott szöveg értése, a nyelvhelyesség, a hallott szöveg értése és az íráskészség az, amiről számot kell, hogy adjanak a vizsgázók.

Az idegen nyelv érettségi vizsgák közül csütörtökön angol nyelvből rendezik az írásbeli vizsgát.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az unióról tanultak játékosan

Az Európa-nap alkalmából tegnap Győrben a volt megyeháza előtti téren tartottak játékos,… Tovább olvasom