Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 9°C Még több cikk.

Alsógatya a csatornában

A közelmúltban Kismegyer térségében volt sorozatos meghibásodás a Pannon-Víz zrt. szennyvízelvezető rendszerében.

A szakemberek minden alkalommal rongyot találtak a szivattyú járókerekére tekeredve.

A szivattyú meghibásodását leggyakrabban az okozza, hogy nem megfelelő minőségű szennyvíz jut a csatornába. ˝A szivattyú járókerekére ilyenkor rátekeredik a felmosórongy, az alsónadrág vagy az eldobható pelenka˝ – mondta Kovács István üzemeltetésvezető. Az üzemzavar miatt a csatornarendszer feltelik, nem kis bosszúságot okozva a környéken lakóknak. A Pannon-Víz zrt. egyik feladata a háztartásokban és intézményekben keletkező szennyvíz elvezetése, tisztítása. A társaság által üzemeltetett, 480 km hosszúságú győri szennyvízcsatorna-hálózaton a rendszeres karbantartás ellenére is hibák keletkezhetnek. A szennyvízelvezető rendszer legérzékenyebb eleme a szennyvízátemelő.

˝A viszonylag sík terepviszonyok miatt Győrben és környékén az átlagosnál több szennyvízátemelőre van szükség. A biztonságos szennyvízelvezetéshez a csatornáknak folyamatosan lejteniük kell. A nagy vezetékhosszak miatt néhol igen mélyre kerülne a csatorna, ilyenkor átemelőket iktatunk be, szivattyúkkal emeljük fel a magasabb pontokra a szennyvizet. Győrben összesen 55 darab köztéri szennyvízátemelőt működtetünk˝ – vázolta a szennyvíz-elvezetési helyzetet Kovács István. Ha egy ilyen szennyvízátemelő szivattyúja elromlik, akkor a folyamatosan érkező szennyvíztől megtelik az átemelőakna. A számítógépes üzemirányító rendszer ilyenkor jelzi a hibát, a diszpécser kiküldi a javítóbrigádot a helyszínre.


Óvatosan!

Figyeljen arra környezetében, hogy a szennyvízcsatornába csak a mosás, mosdás, mosogatás, takarítás és WC-használat során keletkező szennyvíz kerüljön.

 

Olvasóink írták

  • 1. janika 2010. január 07. 17:17
    „Adják oda a volt elnöknek legalábblesz mit felkönie.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milyen helyzetekben tekerhet velünk szembe a bringás? Videós tesztünk

Csokorba szedtük a kerékpárosokat érintő legfontosabb KRESZ-változásokat. Tovább olvasom