Kisalföld logö

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 27°C Még több cikk.

Aláírták a hulladékkezelő központ kiviteli szerződését

Győr - A beruházók és a kivitelező konzorcium képviselői ünnepélyesen aláírták szerdán a „Győr-Sashegy regionális hulladékkezelő központ" kivitelezési szerződését. A 9,5 milliárd forintos projekt 112 települést érint és 250 ezer ember számára nyújt megnyugtató megoldást a hulladékkezelés problémájára.

A Kisalföld június 12-én számolt be róla, hogy a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium fejlesztési igazgatósága zöld utat adott a Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás 2007. december 20-án benyújtott hulladékgazdálkodási fejlesztési pályázatának.

A 9,5 milliárd forintos projekt megvalósításához 6,5 milliárd forint támogatást biztosít a brüsszeli kohéziós alap, a magyar költségvetés társfinanszírozásában.

A támogatás odaítélésének másnapján a társulási tanács kihirdette, hogy a kivitelezésre kiírt pályázatra jelentkező cégek közül a Sashegy Arrabona Konzorcium végezheti el a 2,9 milliárd forint értékű kivitelezési munkákat.

A győri városházán szerdán tartott ünnepségen Hegyi Zoltán, a Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás Társulási Tanács elnöke és Barabás Miklós, a Bilfinger Berger Hungária Építőipari Kft. ügyvezető igazgatója, mint a „Sashegy Arrabona Konzorcium" vezetője írta alá a kivitelezői szerződést.

Az aláírási ceremónia előtt Borkai Zsolt, mint a gesztor önkormányzat polgármestere reményét fejezte ki, hogy a beruházás mind műszaki tartalomban, mind határidőben a szerződésben rögzítettek szerint készül el. Egyben megköszönte az elmúlt években végzett munkát s a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. tevékenységét. A polgármester kiemelte, hogy a Pápai úti szemétlerakót 2009. július 16-án be kell zárni.

A beruházás keretében 1 regionális komplex hulladékkezelő központ és nemveszélyeshulladék-lerakó, 2 átrakóállomás, 42 hulladékudvar és 339 szelektív hulladékgyűjtő sziget épül meg. Az első szakaszban 2,8 milliárd forintból megvalósuló új hulladékkezelő központ teljesen kiváltja a jelenlegi (Pápai úti) hulladéklerakót, amelyet a törvényi szabályozás miatt 2009. július 16-tól már nem lehet üzemeltetni.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betiltott kiegészítők

Magyarország - Az ÁNTSZ, ill. az OÉTI honlapján (antsz.hu, oeti.hu) olvasható azoknak az… Tovább olvasom