Kisalföld logö

2019. 06. 21. péntek - Alajos, Leila 19°C | 27°C Még több cikk.

Ajándék Szeretnapon az egyházmegyének

Szeretetnapot tartottak Győrben szombaton a Püspökvár udvarán. Böjte Csaba atya a pápa jövő heti csíksomlyói látogatásáról is beszélt.
Szeretetnapot tartottak Győrben szombaton a Püspökvár udvarán. Böjte Csaba atya a pápa jövő heti csíksomlyói látogatásáról is beszélt, s ajándékot is hozott: a megyéspüspöknek egy erdélyi fafaragó alkotását adta át, melyen gyermek Jézus látható. Ferenc pápának is ilyen meglepetéssel kedveskedik majd. 

A szombati Szeretetnap ünnepi szentmisével kezdődött a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban Veres András megyéspüspök főcelebrálásával. Ezután megnyíltak a Püspökvár kertjének kapui a látogatók előtt. A nagyszalontai Szent Antal Gyermekvédelmi Központ fiataljainak előadására, majd a győri Liszt Ferenc Zeneiskola Fúvószenekarának koncertjére után a legfiatalabb látogatók Vitéz László történetét ismerhették meg. 

A Szeretetnapon adományokat is fogadtak a dévai Szent Ferenc Alapítvány javára. Böjte Csaba ferences atyával, a dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítójával beszélgetett Kálmán Imre, a Brenner János Hittudományi Főiskola prefektusa és Várkonyi Borbála, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkárságának munkatársa. Az atya afrikai útjáról és a pápa jövő heti csíksomlyói látogatásáról is beszélt, s ajándékot is hozott: a győri egyházmegyének, megyés püspöknek egy erdélyi fafaragó alkotását adta át, melyen gyermek Jézus látható. Ferenc pápának is ilyen meglepetéssel kedveskedik majd. 

Az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont diákjai A két Lotti című musicalt adták elő, míg a Szeretetnap főpásztori áldással zárul.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűnt a 15 éves Bakacs Dzsenifer Győrből - felismeri?

A győri rendőrök az állampolgárok segítségét kérik. Tovább olvasom