Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Ahol előnnyé válhat a hátrányos helyzet - videó

Pályakezdőket, ötven év felettieket, gyesről visszatérőket, tartósan munkanélkülieket is segít az az uniós program, melyben a megyei munkaügyi központ a bevontakra fejenként bruttó egymillió forintot fordíthat. Képzésre, utazásra és foglalkoztatásra is futja ebből a forrásból.

"Bőkezű, mert minden bevontra bruttó egymillió forintot lehet fordítani. Jól hasznosítható, mert hat célcsoportot szólít meg, s lefedi a munkaerő-piacon hátrányos helyzetben lévők csoportját. Rugalmas, mivel egy-egy ember sorsára több támogatási formát - képzést, utazást, foglalkoztatást - fel lehet fűzni.

Sikeres, mert a felmérések szerint a programban eddig bevontak közül fél év után a 60 százalék munkaviszonyban állt" - így indokolta Major Ernő, a megyei munkaügyi központ igazgatója a hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítására szolgáló uniós program létjogosultságát, mely 2011. májusában indult és 2015. májusáig tart. Eddig a megyében ezernél is többen szereztek képesítést vagy találtak állást ennek segítségével.

A programba jelentkezhetnek pályakezdők, 25 év alatti iskolakezdők, ötven évnél idősebbek, gyesről, gyedről vagy ápolási díjról visszatérők, foglalkoztatást helyettesítő támogatásra jogosultak és tartósan munkanélküliek. S hogy miben tud segíteni a rendelkezésre álló forrás: többek közt képzési költség-, ehhez vagy munkához kapcsolódó kapcsolódó utazás finanszírozásában, de a vállalkozóvá válásra, bérköltségre vagy lakhatási támogatásra is fordítható.

Videó: Oxygen
Olvasóink írták

  • 1. ferdo 2013. május 15. 16:50
    „Minden elismerésem az operatőrnek. Kihozta a legtöbbet a két érdeklődő újságíróból, hogy a tömeg látszatát hozza :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őszre megújul a pannonhalmi városközpont

Hatszázhatvan millió forint összköltségű projekt keretében funkcióbővítéssel megújul a város központja. Tovább olvasom