Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 9°C Még több cikk.

A víz nem „mosta el” a takarítást

A győri Komszol tavaszi nagytakarításának biztosan nem jött jól az árvíz – gondoltuk. A cég azonban közleményben tudatta, hogy amit kellett, azt az ár előtt elvégezték, de az is tény: az apadás után lesz mit helyreállítani.
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft. február közepén kezdte meg 1,8 millió négyzetméteren a lakótelepi parkok lomtalanítását és általános takarítását. Két seprőgépet is munkába állítottak, amelyek városrészenként haladtak előre: a Szent István út, 821-es átvezető, Szigethy Attila, Ipar, Lajta, Vasvári Pál és Szauter Ferenc útvonalon dolgoztak először, majd Adyváros, Marcalváros, József Attila-lakótelep, Révfalu, Gyárváros és Sziget városrész tömegközlekedési útvonalai következtek.

A tavaszi várostisztítási munkálatokat határidőre befejezték. A Kisalföld úgy tudja, a munkát olyannyira komolyan vették, hogy szinte minden munkatársat beosztottak: az egyik hétvégén a vezérkar is kint takarított a városban. Jelenleg a köztemetők tisztítását végzik, amit húsvét kezdetéig be kell fejezni. Mivel a Duna és mellékfolyóinak áradása a tavaszi munkák után kezdődött, ezért a határidők betartását a folyók vízszintjének emelkedése nem befolyásolta.

Ezzel együtt tény: a Duna és mellékfolyóinak áradása miatt víz alá került a Radó-sziget, a Rába- és a likócsi ártér. Az árvíz visszavonulása után elkerülhetetlenek lesznek a helyreállítási munkálatok: a fertőtlenítés, az uszadéktól való megtisztítás, valamint a zöldterület helyreállítási munkái. Az apadás ütemét nézve azonban erre még biztosan hosszú napokat kell várni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huszonöt lakásnyi bútor

Győrben különböző raktárakban huszonöt lakásnyi bútor áll. Nem kell senkinek, sem örökösöknek, sem a kilakoltatottaknak. Hirdetésben tette közzé a győri Inszol rt.: lejárt az őrzési idő, akinek bútorai, különböző tárgyai évek óta ott hevernek valamely raktárban, most már vigye el. A határidő e hónap vége, különben árverésre kerülnek, vagy inkább hulladéktelepre... Tovább olvasom