Kisalföld logö

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -2°C | 12°C Még több cikk.

A vasút alól viszik a földet

Az épülő győri aluljárónál elkészült új híd már használható, ki lehet tehát szedni alóla a földet.

Győrben az épülő Nádor aluljárónál, a belvárosi oldalon elkészült híd már használható, ki lehet tehát szedni alóla a földet. A  homlokrakodó 7–8 méter mélyre bújik alá.

Negyvenezer köbméter földet kell eltávolítani, hogy kialakuljon az aluljáró.
Újabb fontos lépcsőfokához érkezett a megyeszékhelyen, a Belvárost Nádorvárossal összekötő Tihanyi úti aluljáró kivitelezése. A Strabag rt. által a belvárosi oldalon elkészített híd már használható, a homlokrakodó 7–8 méter mélyre bújik alá. Tizenkét köbméteres teknőjű teherautókkal számolva 3333 kocsifordulóra lesz szükség, hogy kialakuljon a teljes aluljáró.

Bella Tamás, a Strabag rt. területi igazgatója tegnap a helyszínen magyarázta el az újságírónak, milyen munkák vannak folyamatban. A belvárosi oldalról indulva a földet kiszedő homlokrakodó valójában egy zárt, óriási dobozban dolgozhat, amelyből a vizet a kutak segítségével folyamatosan távolítják el. Számos ideiglenes kitámasztás van a résfalak között, ugyanakkor a már kész és végleges hídszerkezetet is felhasználják a résfalak kitámasztására. Ahol ezt nem tudják megtenni a belvárosi oldalon, ott horgonyzással a résfalakat az aluljárón kívül lévő földtömegbe rögzítik.
A lényeg, hogy most kezdenek lefelé haladni az aluljáróban. A jövő hét közepe újabb fontos lépés lesz a munkában, ugyanis helyreállhat a vasúti kapcsolat.

Miután elvégzik a próbaterhelést, a Strabag kivonul a vasút területéről. Ezt megelőzően azonban mindkét oldalon, tehát a belvárosi és a nádorvárosi oldalon is elkészítik a kerítésrendszert. Most még a vonatoknak a Tihanyi út előtt 40 kilométeres sebességre kell csökkenteniük a sebességet, ám a Strabag elvonulása után 100 kilométerrel roboghatnak ott is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A képviselő kertje mindig ''zöldebb''

A növényvédelmi törvény módosításával ettől az évtől jelentősen szigorodott a parlagfűvel borított földek ellenőrzése és a hanyag tulajdonosok büntetése. Legalábbis papíron. A törvénymódosítás szerint július 1-jéig a tulajdonosoknak le kellett (volna) kaszálniuk, illetve ki kellett irtaniuk a parlagfüvet. Aki nem tette meg, az komoly pénzbüntetésre is számíthat. Tovább olvasom