Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 0°C Még több cikk.

A városházi padhoz láncolta magát

Győr - Virág György korábban a gönyűi szemétdíj megfizetése ügyében már szerepelt lapunkban, nemrég költözött vissza a községbe. Peres ügye azonban változatlanul van.
Virág úr tegnapelőtt azért láncolta magát rövid időre a győri városháza előtti padhoz, hogy elérje, fogadja őt személyesen a megyei bíróság elnöke. Azt állítja, a bíróság egy vele szemben elfogult tanú vallomása alapján döntött a rovására. Kezdeményezéséről a megyei bíróság kollégiumvezetője elmondta, a tárgyalásokon a tanúktól mindig megkérdezik, hogy perben, haragban, rokonságban állnak-e a peres felekkel, és emiatt vagy más okból nem elfogultak-e.

E tekintetben a tanút igazmondási kötelezettség terheli, lényeges körülményt nem hallgathat el. A tanúnak erre a kérdésre adott válaszát a bíróságnak gondosan mérlegelnie kell. Amennyiben Virág úr a sérelmezett ítélet ellen fellebbezni kíván, megteheti a törvényes határidőn belül – ez az elsőfokú ítélet kézhezvételétől számított 15 nap. A megyei bíróság elnökével való személyes találkozásra ehhez nincs szükség. Polgári perekben a fellebbviteli tanács a fellebbezésekről szigorúan kötött szabályok, a polgári perrendtartás alapján dönt. Bíróságainkon a jogorvoslati – fellebbezési – lehetőségről egyébként már az elsőfokú ítélet kihirdetésekor precízen tájékoztatják a feleket.

Virág úrnak fellebbezését határidőn belül annál a bíróságnál kell benyújtania, amelyik az elsőfokú ítéletet hozta, ám annak a bíróságnak kell címeznie, amelyikhez fellebbezni kíván: a városi bíróságon született ítélet elleni fellebbezést tehát ugyanott kell benyújtani, de a megyei bíróságnak címezve.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyitott Iposz-nap Győrben

Győr - A Győri Ipartestület „Iposz-napok – Nyitott lapok" címmel nyitott fórumot… Tovább olvasom