Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

A válság miatt több lehet a kilakoltatás

Győr - A válság csak ráerősíthet a kilakoltatásokra – vélekednek a szociológusok, ennek pedig egyenes következménye, hogy többen kerülhetnek utcára. Az otthon elvesztésével minden tönkremehet a család életében...
Beköszöntött a jó idő, ezzel együtt a tény is, hogy a téli türelmi időt követően a lakbérhátralékosokat a rettegett kilakoltatás fenyegeti. Az önkényes lakásfoglalókra ez a türelem nem érvényes, velük szemben az eljárás a téli időszakban is folytatódott. Az elmúlt évek számait tekintve ez körülbelül negyven-negyvenöt családot érint átlagosan, idén március elsejétől április közepéig 13 kilakoltatás időpontját tűzte ki a győri Inszol Zrt., s a cég három eljárás esetében kivár, magyarul némi időt kaptak a hátralékosok.

Sági Géza, az Inszol Zrt. ügyvezető igazgatója úgy tájékoztatott: a kilakoltatások terén a válság egyelőre nem érezteti a hatását, mivel a folyamatban lévő eljárások még a válság kezdete előtti időben, 2007-ben, illetve tavaly indultak. Az azonban már most előre jelezhető, hogy az ügyfelek közül egyre többen nem tudják fizetni a lakbért, mivel elvesztették állásukat és nincs jövedelmük. Kérelemre viszont lehetséges a részletfizetés, de némi reményt jelenthet a probléma kezelésére a megyeszékhely adósságkezelő programjának igénybevétele. Ezt a népjóléti osztálynál lehet kérvényezni és sokan élnek is a lehetőséggel.

Az önkormányzat döntése alapján márciusban 1807 bérlő részére összesen 14 millió 222 ezer forintot írtak jóvá lakbérszámlákra, lakásfenntartási támogatásként pedig 523 ezer forintot utalt át az önkormányzat az Inszol számlájára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gordiusz: logikában a legeredményesebbek

Győr - A Gordiusz matematikai versenyen a Nyugat-Dunántúl legeredményesebb szakközépiskolájának járó… Tovább olvasom