Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 14°C | 27°C Még több cikk.

A településőrök erősítik a biztonságérzetet

Bő hét hónapja álltak munkába az első településőrök megyénkben és számuk azóta csekély mértékben ugyan, de nőtt.

A portálunk által megkérdezett községek közül egy helyen, Győrságon volt gond a bér utalásával, ám a minap – hathetes csúszással – ezt is rendezték.

Másfél hónapos késéssel az áprilisban esedékes járandóságát vehette fel a minap Győrság egyetlen településőre, aki munkáját – a képviselő-testület döntése szerint – addig láthatja el, míg bérét az állami büdzséből utalják. Erre ugyanis a a falunak nem lenne pénze, így a képviselők úgy egyeztek meg: a határozatlan idejű településőr munkájára mindenképpen számítanak, ám csak a már említett feltételekkel.

˝A tilosban parkolók, az engedély nélkül árusítók ellen is hasznos a településőr jelenléte, aki bármilyen felmerülő probléma esetén azonnal jelez a két településen szolgálatot ellátó körzeti megbízott felé. Igaz, nem intézkedhet, ám a hivatallal napi a kapcsolata, így a hírek, információk azonnal beérkeznek az önkormányzathoz˝ – mondta el portálunknak Ferenczi Zsolt polgármester.

Bőnyön olyannyira bevált a településőr alkalmazása, hogy április közepétől az önkormányzat még kért egy szolgálatost, aki azóta már betanult és a körzeti megbízott rendőrrel vagy a polgárőrökkel ügyel a település rendjére. Muraközi László polgármester úgy tájékoztatott: náluk nem volt gond a fizetések utalásával, időben megkapták az igényelt összeget. Győrújfalun nyár közepétől lép szolgálatba plusz egy őr, Bognár József polgármester hangsúlyozta: az itt élők biztonságérzetét mindenképpen erősíti, ezért is él a lehetőséggel a képviselő-testület.

Négy településre: Kunszigetre, Abdára, Öttevényre és Börcsre két körzeti megbízott jut, épp ezért Király Péter öttevényi polgármester szerint bőséggel akad feladata a községben alkalmazott településőrnek. A fizetéssel nem volt gond, az időben megérkezett.

˝Nálunk is, a szomszédos községekben is sok a besurranó tolvaj, az álárus, akiknek visszatartó erejű az állandó rendőri jelenlét, így ha lehetne – a kormányzati elképzeléshez hasonlóan –, mi az egy falu, egy rendőr elvet szorgalmaznánk˝ – fogalmazott Király Péter.

Olvasóink írták

  • 2. k2968 2010. május 24. 22:54
    „Üdv:gondolod megkérdezték tőle "van mit enned?"Ez az egész úgy ahogy van komédia.Dolgozz a faluban a falu érdekében de csak addig amíg más fizeti.”
  • 1. MTT 2010. május 23. 10:27
    „Emberek, hathetes csúszás, az másfél hónap! Addig mit mondott a boltban?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Farkas, róka, hiúz - Ragadozók a győri állatkertben

Vérszomjas fenevadakkal ismerkedhetnek meg a győri állatkertbe látogató a Ragadozók éve alkalmából. Tovább olvasom