Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 14°C | 26°C Még több cikk.

A tehetetlenség felmorzsolta a téti képviselőket

A jelenlegi téti képviselők többsége nem indul a mostani önkormányzati választásokon. Döntéseik indokai között csaknem mindannyian megemlítették a tehetetlenség érzését, a testületen belüli gáncsoskodó erőt.

– A tehetetlenség érzése miatt döntöttem úgy, nem akarok tovább képviselő lenni és ehhez az vezetett, hogy apró eredményeket is csak túl nagy küzdelem árán lehetett elérni. Közben más településeken azt láttam, hogy a helyiek akarásának van eredménye. A mi városunk is többre vihette volna, ha megmozdulnak egy-egy ügy mellett az emberek, nem pedig inkább gátolják azokat. Gondolok például a tervezett szélerőműparkra. A lakosok fejében kellene változás. Jó lenne, ha a ˝dögöljön meg a szomszéd tehene is˝ szemléletet elfelejtenék és azt is, hogy mindig másban keressék a hibát – mondta el Borsó László, akinek leglátványosabb képviselői eredménye a téti rockfesztivál létrehozása. Az egyike azoknak a 11 tagú testületből, akik a következő ciklusban nem akarják folytatni ezt a munkát. Rajta kívül még hatan döntöttek így.

Kereszt Kálmán azt hangsúlyozta: ˝Gyűlölködni nem akarok, ezért csak a helyi polgárőrség és a dalkör vezetését folytatom.˝ Szerinte az utóbbi ciklus a széthúzás jegyében telt a téti testületben. ˝Nem kell mindenben egyetértenie a képviselőknek, de csak akkor van értelme a véleményütköztetésnek, ha logikus érvek mentén történik. Ehelyett magamutogatást tapasztaltam, volt olyan képviselő, aki csak azt kereste, mit hogyan nem lehet. Pedig cselekedni kellene, nem magyarázni" – szögezte le Kereszt Kálmán. Ezt Lang Ferenc is megerősítette: ˝Van, aki azt nézi, mit hogyan lehet meggátolni." Öt cikluson át volt képviselő és két évtizede szerinte jóval összetartóbb volt a testület, mint az utóbbi években. Döntését azonban főként az motiválta, hogy hamarosan nyugdíjba megy és nagypapai feladataira akar koncentrálni. A helyi hagyományőrző egyesületnek tagja marad.

Sándor Gábornak a munkájából adódó időbeosztásába nem fér bele a képviselőség. Szerinte a testületen belüli véleménykülönbségeknek az állt a hátterében, ami manapság szinte mindennek: az anyagi helyzet általános romlása. Bakos Gábornak szintén elfoglaltságai nem teszik lehetővé, hogy továbbra is képviselőként dolgozzon. De azt is megjegyezte: másképp képzelte az önkormányzatiságot. ˝Aktív ember vagyok, akit fojtogat, hogy bürokrácia lassítja a fejlesztéseket. Emiatt bennem is kialakult a tehetetlenség érzése, de a sportéletet sikerült hatékonyan segítenem.˝

Baranyai Zoltán ugyancsak munkahelyi elfoglaltságaira hivatkozik, de bevallja: megunta azt, hogy volt, akit a testületben csak a hibakeresés foglalt le. Nem látott esélyt ennek a megváltozására, de a közélet továbbra is érdekli családját: ezúttal felesége kerülhet be a testületbe. A téti 25 képviselőjelölt közül hét hölgy, így akár a teljes testület nőkből állhat össze és a négy polgármesterjelöltből is három hölgy. (A hetedik képviselőt, aki nem indul újra, Böröczki Kálmánt külföldi tartózkodása miatt nem értük utol.)

Olvasóink írták

 • 8. Julianusz 2010. szeptember 12. 09:44
  „És akit a segélyek ígérete repít fel??????? A lakáshoz juttatás, az ingyenkaja a gyerekeknek????? Arra vonatkozik????
  Más: a pulyka Nagy Ottó szekértolójaként még mindig a fán van!!!!”
 • 7. LELKIISMERETETEK 2010. szeptember 11. 21:35
  „A történetet rosszul ismered... itt nincs vége...

  Úgy folytatódik, hogy a vadász a lövés közben megbotlik, földre zuhan és többet nem kel fel... Hrr....

  Így "AZÚR" bevégeztetett, a pulyka pedig a fán marad... :D”
 • 6. LELKIISMERETETEK 2010. szeptember 11. 21:30
  „Köszönjük az esti mesét... :D

  Akit lószar repített fel, arra ez vonatkozik is...

  Viszont, akit emberek arra nem...

  Döntsd el hova tartozol??? :D”
 • 5. AZÚR 2010. szeptember 08. 23:34
  „Minden képviselő és polgármesterjelöltnek üzenetet hordozhat a következő történet:

  A pulyka és a ló beszélgetnek.

  ,,Bárcsak képes lennék arra, hogy felrepüljek annak a fának a tetejére" -
  sóhajt a pulyka - ,,de nincs annyi erőm!"

  ,,Nos, miért nem csipegetsz egy keveset az ürülékemből?" - mondja a ló. ,,Tele
  van tápanyaggal."

  A pulyka megfogadja a tanácsot, és csipeget a ló ürülékéből. Erre elég ereje
  lesz ahhoz, hogy a fa legalsó ágára felrepüljön.

  Másnap megint csipeget az ürülékből, és eléri a második ágat.

  Néhány nappal később a pulyka büszkén felrepül a fa legmagasabb ágára is.

  Ekkor észreveszi őt egy vadász, aki fogja a puskáját, és lelövi.

  A történet tanulsága:

  A sok lósz..r felrepíthet a csúcsra, de ott tartani nem fog.”
 • 4. LELKIISMERETETEK 2010. szeptember 07. 17:03
  „Azt hiszem a hibakeresés mégis sikerrel járt, mert megtalálták a testületben a hibát...

  Az eltávozó és lemondó képviselők számával arányosan csökken majd a hiba %-ka a testületben is, vagy a mi még jobb. a létszámában leszabályozott testület ezentúl TALÁN nem hebás "Bólogató Jánosokkal" hanem tenni akaró emberekkel töltődik fel...

  A Városnap? Uggyannmár!!!!!!!!!! Még a szobából sem halottam zajt... Volt egyáltalán valami? Akik kint voltak mind el voltak hűlve a semmitől...

  A semmit még leszólni sem könnyű, de azért lehet, viszont ha a semmit szólják le, akkor nehogy már megsértődjünk... HANEM INKÁBB ALKOSSUNK VALAMIT... De ez majd a jövő tehetségesebb embereire vár...

  Köszönjük vidéki (nem téti) versenyzőinknek :D”
 • 3. krisz_x 2010. szeptember 07. 14:42
  „Azt azért ne mondja senki ,hogy az a 4-5 ezer téti mind hülye,mert "nekik semmi nem jó"!
  Nem kéne minden felelősséget a téti lakosokra hárítani!”
 • 2. korso 2010. szeptember 07. 13:11
  „Igazuk van a képviselőknek, akik a cikkben nyilatkoztak hogy nem indulnak a következő választáson, hogy a gyűlölködés, gáncsoskodás jellemezte az elmúlt éveket. Valóban volt olyan, aki a hibát kereste, de nem nyilatkozott a megvalósítás lehetőségéről. Egy egészséges vita előbbre vihette volna a munkát, de nem a kivagyiság és a magyarázkodás.
  Hát ide jutottunk.!!!!!
  Jól emlékszem a 20 évvel ezelőtti választásra, amikor egy hölgy is jelöltette magát polgármesternek. Az előtte tartott bemutatkozáson egy ÚR felszólalt és azt mondta:" egy nő szép lehet, de okos nem" Persze erre felzúgott a tömeg. Most úgy látszik megokosodtak a hölgyek, mert 3 fő is indul polgármesternek és 7 fő képviselőnek-- az újságcikk szerint.”
 • 1. Julianusz 2010. szeptember 07. 13:00
  „Na a polgármesterjelöltek közül sem lehet néhányuknál jobbra számítani. Főként ha annak a polgárnak nincs becsülete, akinek nincs gyermekvédelem alá vett gyereke, vagy nem segélyért áll sorban.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyénkben egyelőre nem nyílik meg egyik bezárt kisposta sem

Bár az ősz folyamán több helyütt is újra megnyitják kapuikat a kisposták az országban, megyénkben… Tovább olvasom