Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

A szóbeszéd alaptalan

– Az ok és az okozat felcserélése tévedésekhez vezethet – figyelmeztet a katolikus győri egyházmegye és a belvárosi Prohászka-iskola vezetése.
A megyeszékhely iskolabezárási tervei nyomán terjedő szóbeszéd miatt dr. Pápai Lajos megyés püspök és Németh József atya, a Prohászka Ottokár Orsolyita Közoktatási Központ igazgatója szükségesnek látta közös nyilatkozat kiadását. Ennek lényege: a győri belvárosban működő – óvodát, általános iskolát és gimnáziumot magában foglaló – egyházi intézmény a városháza racionalizálási terveinek nyilvánosságra kerülését követően jelezte a városvezetésnek, hogy helyszűkében lévén, szívesen átvenne bizonyos épületrészeket, amelyekben egyébként a város az oktatási tevékenység megszüntetését tervezi.
Ez volt tehát a kiindulási alap, ezt a helyzetet mára a terjengő szóbeszéd szinte az ellenkezőjére fordította: mintha valakik azt a látszatot igyekeznének kelteni, hogy valamelyik városi iskola bezárására csupán azért kerülne sor, mert az egyház ezt igényelte.
– Erről szó sincs – szögezte le tegnapi nyilatkozatában dr. Pápai Lajos megyés püspök.
– Előbb jelentették be a döntést az iskolabezárásokról, ennek hírére jelentkezett az egyház, és partnerséget kért a várostól a Prohászka Ottokár orsolyita iskola bővítését illetően. Ez lehetővé teszi, hogy a megszüntetendő intézmény továbbra is az oktatás céljait szolgálja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Befektető kerestetik az Árpád-tömbre

A remények szerint idén megkezdődhetnek a győri belváros nagy épületegyüttese, az úgynevezett… Tovább olvasom