Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

A szerzetes álma vált valóra

Katolikus gimnáziumok diákjai számára az 1992/93-as tanévtől rendezik meg a Károly Ireneusz Országos Fizikaversenyt. A névadó egy premontrei szerzetes, fizikatanár, aki sokat tett a fizikatanárok összefogásáért, a tantárgy terjesztéséért, a középiskolai versenyek megszervezéséért. Minden évben más iskola szervezi a versenyt – idén a győri Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont volt a házigazda.
A hétvégén zajló versenyen három korcsoportban 24 iskola 100 tanulója egyéni és csapatversenyben vett részt.
A megmérettetés három fordulóban zajlott: az elsőben a verseny meghirdetésével egyidejűleg megkapott feladatokat otthoni kísérleti munkával dolgozták ki a növendékek, és a végzett munkájukról házi dolgozatot készítettek. A második fordulóban a korcsoportoknak megfelelő írásbeli feladatsort a helyszínen oldották meg a diákok. A szóbeli fordulóban pedig a kisebbek a magukkal hozott kísérleteket mutatták be, a nagyobbak pedig az otthoni kísérleti munkájukról tartottak előadást.

A diákok teljesítményét a hattagú zsűri dr. Károlyházy Frigyes egyetemi tanár, professzor elnökletével értékelte.
A legeredményesebb versenyzők a budapesti Piarista Gimnáziumból, a bajai Szent László ÁMK-ból, a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumából, a kecskeméti Piarista Általános Iskola és Gimnáziumból és az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpontból érkeztek.

Az Apor Vilmos-iskolaközpont tanulói a következő eredményt érték el: a 3. korcsoport egyéni feladatmegoldásában Jelencsik Mátyás 12. osztályos tanuló országos 3. helyezést ért el (felkészítő tanár Gaál Barnabás). A 3. korcsoport otthoni kísérleti fordulójában az Apor-iskola csapata szintén országos 3. helyezést ért el. A csapat tagjai: Jelencsik Mátyás, Cseh Domonkos 12. osztályos tanulók (felkészítő tanár Gaál Barnabás).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huszonöt lakásnyi bútor

Győrben különböző raktárakban huszonöt lakásnyi bútor áll. Nem kell senkinek, sem örökösöknek, sem a kilakoltatottaknak. Hirdetésben tette közzé a győri Inszol rt.: lejárt az őrzési idő, akinek bútorai, különböző tárgyai évek óta ott hevernek valamely raktárban, most már vigye el. A határidő e hónap vége, különben árverésre kerülnek, vagy inkább hulladéktelepre... Tovább olvasom