Kisalföld logö

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

A sima út gyorshajtásra csábít

Koroncó - Hivatalosan még fel sem avatták, néhány baleset máris történt a felújított, Koroncót Ménfőcsanakkal összekötő útszakaszon. A sima burkolat egyeseket gyorshajtásra csábít...

Horváth Lóránt polgármester és Balogh József volt győri polgármester – a regionális fejlesztési tanács elnökeként – is beszédet mondott a 6 kilométeres bekötőút pénteki avatásán. A gazdasági minisztériumot Ajtay Szilárd képviselte, a megyei önkormányzat részéről Kara Ákos volt jelen. A munkálatok során nemcsak sima burkolattal látták el az utat, de azokon a részeken, ahol a gyenge teherhordó képességű alap miatt gyors minőségi romlástól lehetett tartani, a teljes pályaszerkezetet kicserélték. A megfelelő vízelvezetés érdekében az árkokat is felújították.

Horváth Lóránt polgármester amellett, hogy örömének adott hangot, figyelmeztette is a közlekedőket: a sima burkolat ugyan gyors haladásra csábít – emiatt már több baleset is bekövetkezett –, az út vonalvezetése a régi maradt, helyenként kis sugarú ívekkel.


Lakóutcaprogram

A ’80-as, ’90-es években  burkolt utak  jó része teherbírás szempontjából ma már nem megfelelő, vízelvezetésük sokszor hiányos. Az idei lakóutcaprogram az ilyen és ehhez hasonló utcák felújítását célozza meg, ezek közül a Csonkaér utca (Karinthy u. és Vámosi u. között), a Kalapács utca (Sövény u. és Bácsai u. között) és a Dombhát utca felújított szakaszát ma adták át.
A felújítás során  mintegy 880 tonna aszfaltot dolgoztak be,
a három utca felújítása 43 millió forintba került.

Olvasóink írták

  • 1. zotya975 2009. május 30. 19:37
    „Hát nem tudom én naponta kétszer járok ezen az úton, és nem vettem észre a teljes pályaszerkezet cserét. Még csak sávlezárás sem volt, biztos éjjel csinálták. Az útpadka meg frissen feltöltött földre döngölt 10 centi murva gondolom megtart egy félreálló kamiont felhőszakadás után. De jobb lett az tuti, köszönjük. Ki akar fogadni, mikor jönnek az első kátyúk?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Telt házas gyermekvédelem

Győr-Moson-Sopron - A megyei gyermekvédelem jelenleg 540 (kis)gyermek sorsáról gondoskodik, számuk… Tovább olvasom