Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

A rázós munkák csak most következnek

Győr - Hála az útfelújítási programhoz „igazított" időjárásnak, már 15 helyszínen, utcában befejeződtek a munkálatok. A koordináló útkezelő szervezet naptárából azonban tisztán látszik, hogy a java még csak most kezdődik.
– Felüljáró, Liezen-Mayer, Somogyi Béla, Vörösmarty, Andrásvári, Búzavirág, Ikva utcai járda, Lehár Ferenc, Lőtér, Riesz Frigyes, Csonkaér, Dombhát, Kalapács, Őrhely és Laposi utca – a felsorolt utcákban többnyire aszfaltozást kellett végezni hosszabb-rövidebb szakaszokon, összesen 240 millió forint értékben – sorolja a befejezett munkákat a Kisalföld érdeklődésére Máthé-Tóth Péter, az útkezelő szervezet tájékoztatásért felelős mérnöke, aztán a folytatásról beszél. Összesen 71 utcát érint az idei program, dolgoznak még nagyjából két hétig a Bajcsy-Zsilinszky úton, ahol a járdát újítják fel és a végső aszfaltburkolatot fektetik le. Marcalvárosban a Borsos Miklós utca aszfaltozása félkész állapotban van, a burkolatot már felmarták, az aszfaltozás jövő héten várható. Ménfőcsanakon a Szertári utca aszfaltozásának előkészítése kezdődött meg az elmúlt hétfőn.

A munkák függetlenek attól, melyik városrészben található a helyszín, azokat vették előre, amelyek tervezés, engedélyeztetés nélkül kisebb mélységű beavatkozásokat igényelnek. A nagyobb munkák közül 36 utca esetében kell útépítési tervet készíttetni, 13 tervével már végeztek is a tervezőik. Júniusra 19 kiadott építési engedélyt várnak. Sok bosszúságot okozhat, ezért érdemes figyelemmel kísérni a Kálvária utcában a GYSEV vasúti átjárójának átalakításával járó forgalmi változásokat. A gyalogosok és a kerékpárosok most az úttesten kelnek át a síneken, ezért számukra külön felületet építenek ki. A hétvégére tervezett egész éjszakás vágányzárral veszi kezdetét, aztán félpályás lezárások mellett folytatódik a munka, amely előreláthatólag 2 héten át veszi igénybe a közlekedők türelmét.

Munkához látnak ezenkívül a szabadhegyi Új utca egy szakaszán, Kisbácsán a Kócsa Ferenc utcában és a Votinszky utcában, valamint befejezik az Auróra utcát, ahol már csak a járdán van némi teendő a vízelvezetéssel, illetve sebességcsökkentőket fektetnek le.

A forgalmas Szent Imre út vasúti átjáró és Külső Veszprémi út közötti szakaszán Veszprém irányába a menetirány szerint jobb oldalon nem mindenütt van még mindig járda. Az útkezelők most betervezték a tavaly megkezdett építés folytatását a Serfőző utcától a vasúti átjáró szakaszáig.

S végül még egy jó hír: a Kálvária utca egy szakasza a város szégyenfoltja, csaknem összefüggő kátyúrendszert alkotnak a gödrök. Az útkezelők nyilvántartásában a sor elejére idén került az utca, várhatóan szeptembertől az egész pályaszerkezetet kicserélik és építenek több parkolót.


Lezárták a Kossuth utcát

Az épülő Duna Center bevásárlóközponthoz kapcsolódó átépítés miatt csütörtöktől lezárták a Kossuth Lajos utcát az 1. számú főúti csomópontnál, előreláthatóan két hétre. Ezzel együtt elbontották a jelzőlámpás irányítást, a főút forgalmát az eddig megépített úttestre terelik át. A Kossuth Lajos utca lezárása miatt terelőútként a Nép utcát jelölték ki. A lezárást sárga színű táblák jelölik. Az útlezárás tömegközlekedési járműveket nem érint. A lezárás és az ideiglenes útra terelés miatt lelassul a forgalom, torlódásokra kell számítani.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

BL-döntő, Veszprém - Balogh: egyetemi célra épült a csarnok

Győr - Pályázati támogatás híján döntően a Széchenyi-egyetemi célokra épült meg az Egyetemi Csarnok… Tovább olvasom