Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

A Pro Urbe szorosabban működik együtt a Fidesz-frakcióval

Győr - A városvezetés egyéves tevékenységét értékelte csütörtöki sajtótájékoztatóján a Pro Urbe Lokálpatrióta Egyesület, de a közélet tisztaságát szolgáló javaslatról és az önkormányzati cégek holdingba tömörítéséről is szó esett.
– Lokálpatriótákként üdvözöljük, hogy a választások nyomán felállt új városvezetés a korábban megkezdett vagy előkészített projekteket folytatta, az önkormányzat működése folyamatos – kezdte az elmúlt egy év értékelését Mikóczi Tamás, a Pro Urbe elnöke. Örül a közlekedés javítását célzó intézkedéseknek, annak, hogy tisztább a város.

Jó kezdeményezésnek tartja, hogy a polgármester nagyobb kérdésekben kikéri a helybeliek véleményét, beszélgetésre hívva őket, de az ilyet szerinte mindenképp döntéshozatal előtt kell megtartani. Örül, hogy elkészült a belváros rehabilitációjának koncepciója, de hiányolja, hogy a Széchenyi tér hasznosítására, felújítására nem készült több tervváltozat.

Reméli, olyan hosszú távú városfejlesztési stratégia készül, ami mellett a civilek felsorakozhatnak, ahogy azt is, az új városvezetés támogatja az Origo–Arrabona projektet, egy ipartörténeti gyűjtemény létrehozását. Ám fájlalja, hogy az egy éve kikerült a közbeszéd témakörei közül.

Bárány István alelnök, önkormányzati képviselő bejelentette: a Pro Urbe frakciója az elkövetkezőkben szorosabb együttműködésre törekszik a Fidesz frakciójával, többek közt az előterjesztések egyeztetésekor. Úgy véli, ez azt a célt szolgálja, hogy a város működését áthassa a civil becsület és felelősség.

A közélet tisztasága érdekében pedig javaslatot kíván benyújtani, miszerint mindenki, aki közpénzre pályázik az önkormányzatnál, nyilatkozzon arról, tagja-e a városi képviselő-testületnek, valamelyik bizottságának, az ilyen döntéshozó szervek tagjaival rokoni vagy üzleti kapcsolatban áll-e.

Így szerinte elkerülhető, hogy utólag vitatni lehessen egy-egy támogatás odaítélését. Ferenczi Tamás alelnök azt mondta el a győri önkormányzati cégek tervezett holdingba szervezése kapcsán: a Pro Urbe elutasítja a privatizációt, ahogy azt is, a közüzemi díjak emelése révén jusson vagyonhoz a város.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenes parkolás az Árkádban - Ezentúl mindenre jut idő

Győr - A régió legnagyobb bevásárlóközpontjában, az Árkádban egészen az egyéves születésnapig… Tovább olvasom