Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 17°C Még több cikk.

''A pólusváros funkció nem csak üres cím''

Győr - A városvezetés minden tőle telhetőt megtesz az Autopolis Nyugat-magyarországi Fejlesztési Pólus Stratégiai Programjának sikeréért – hangzott el pénteken a győri városházán tartott tájékoztatón.
Mayer Gábor, a program helyi koordinációjáért felelős Pólus Kft. vezetője elmondta, az országos pólusprogram céljainak, feladatainak és főként a végrehajtás eszközrendszerének meghatározásából kitűnik, hogy a hét nagyvárosban megvalósuló programokat a 2007–13-as időszak legfontosabb gazdaságfejlesztési kezdeményezésének szánják. A győri szakértők által elvégzett munkát a kormány a következőképp értékelte:

„Az Autopolis Nyugat-magyarországi Fejlesztési Pólus Stratégiai Programja két, az NFÜ (Nemzeti Fejlesztési Ügynökség) által felkért független szakértő által elvégzett felülvizsgálaton esett át. Mindkét értékelés alapján az Autopolis Nyugat-magyarországi Fejlesztési Pólus Stratégiai Program a legjobb eredményt érte el."

A győri előkészületek ez év júniusában kaptak komoly lendületet az öt szervezet – a város, az egyetem, a kamara, a regionális tanács és a megye – együttműködési nyilatkozata aláírásával.

Mayer Gábor szerint már látható, hogy a pólusváros funkció nemcsak üres cím, hanem olyan előny, amely a hét kiválasztott város számára zártkörűen rendelkezésre álló, lehatárolt forrásokat is jelent, három korábban előkészített projekt esetében hamarosan várható a pályázatok benyújtása. Ezek mintegy 6–7 milliárd forint potenciális támogatást jelenthetnek részben az egyetem, részben az ipari park területén.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos ütközés a 83-as úton

Halálos ütközés: Halálos baleset történt csütörtök délután a 83-as főút Győrszemere utáni szakaszán. Tovább olvasom