Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -5°C | 2°C Még több cikk.

A polgármestert cáfolja a bizottsági elnök

Győr - A pénteken megjelent „Nem kellett a pénz a városnak?" című cikkben Borkai Zsolt győri polgármester azt mondta arról, hogy a Győri Hőszolgáltató Kft. osztalékot is tudott volna fizetni az önkormányzatnak, csak senki nem kérte a pénzt: „Örültem volna annak, hogy a 700–800 millió forint felhasználhatóságáról az arra legkompetensebb testület, a közgyűlés döntött volna, erre azonban nem került sor, mert a tulajdonosi bizottság nem is terjesztette elénk." Erre Horváth László, a bizottság fideszes elnöke közleményben reagált.
„A tulajdonosi bizottság üléseire minden esetben kap a napirendi pontok felsorolását is tartalmazó meghívót a polgármester úr, de sajnos még egyetlenegy alkalommal sem tette tiszteletét. Lehetősége van a tulajdonosi bizottság elnökével, a cégek vezetőivel és a felügyelőbizottságok elnökeivel is bármikor tárgyalni.

A polgármesternek joga van a bizottságok által hozott határozatok végrehajtását felfüggeszteni. A bizottsági határozatok minden alkalommal bekerülnek a közgyűlés elé, ahol a közgyűlésnek lehetősége van azt felülbírálni.

A tulajdonosi bizottság megismerte és támogatta a Győrhő Kft. fejlesztési és erőmű-bővítési elképzeléseit.

Azért nem javasolta osztalék elvonását, hogy a cég mielőbb tehermentes, a további fejlesztéseinek megvalósításához pedig hitelképes legyen. A tulajdonosi bizottság határozatát, miszerint a Győrhő Kft. 2006. évi mérleg szerinti eredményét nem vonja el a cégtől, a polgármester úr és valamennyi jelen lévő képviselő a közgyűlésen szavazatával támogatta.
Szomorúnak tartom, hogy városunk polgármestere a sajtóban megbántotta az önkormányzati cégek vezetőit, többek között olyan országos hírű szakembert, mint hazánk legjobb hőszolgáltató cégének igazgatóját, H. Szováti Miklóst" – áll a közleményben.

Olvasóink írták

  • 2. győrilány 2007. november 17. 17:23
    „Érdekes, Horváth László is most jön elő a tiltakozásával! Már elfelejtette, hogy nemrégiben a Közgyűlésen átverekedték a barátnője óvoda-vezetői kinevezését, holott az ő pályázata volt a leggyengébb és még a szülők sem támogatták!”
  • 1. fiatp 2007. november 09. 22:33
    „Na végre! Most még valaki megmondhatná, a bajnoknak, hogy mi az a holding. Aztán még jó lenne ha a makacs embernek aki úgy akar konzultálni a frakciókkal, hogy ragaszkodik az igéretéhez a holdinghoz, megmondanák, hogy az eszméletlen támogatással rendelekzó KDNP is kihátrált már az 50 + lakosság privatizációbol. Horvát Laci. Sok sok év latt az elő értelmes mondatod amit ez a nyilatkozat tartalmaz. Még a végén jobbos leszek? Vagy balos? Libri nem. Az biztos.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borkai: holdingot nem privatizáltak

Győr - „Ragaszkodom választási ígéreteim teljesítéséhez" – mondta pénteki győri… Tovább olvasom