Kisalföld logö

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 26°C Még több cikk.

A nepáli lámának tetszett a gyárvárosi ház, de kevés volt az öt szoba

Spirituális kisugárzás szempontjából megfelelt a gyárvárosi ingatlan a nepáli lámának, de az öt szoba kevésnek bizonyult. Tanpai Rinpocse így tovább keresi az igazit.

Mint arról az Openhouse blogjában beszámolt: Győrben járt és keresett ingatlant a nepáli láma, Tanpai Rinpocse.

"Az ügy legújabb fejlemény, hogy a Gyárvárosban megtekintett ötszobás házat valószínűleg nem vásárolja meg a nepáli láma, de az továbbra is áll, hogy Győrben újabb ingatlanokat szeretne megnézni Tanpai Rinpocse" – mondta a kisalfold.hu-nak Antalné Németh Enikő, az Openhouse munkatársa.

Ezt a 29 millió forint értékű házat nézegette Tanpai Rinpocse. Forrás: Openhouse.hu.
Ezt a 29 millió forint értékű házat nézegette Tanpai Rinpocse. Forrás: Openhouse.hu.

Milyen a ház `szelleme´, avagy a spirituális kisugárzása?  

"Közben kiderült az is, hogy a nepáli láma nem magának kíván ingatlant vásárolni Győrben, hanem egy Európában egyedülálló, buddhista meditációs központot szeretne létrehozni Győrben, s ehhez keres megfelelő ingatlant.


Tanpai Rinpocse.
Tanpai Rinpocse.


A győri látogatása során elsősorban arra figyelt Tanpai Rinpocse, hogy milyen spirituális kisugárzása van a helynek. A hozzánk visszajutott információk szerint a gyárvárosi ingatlan `szelleme´, a telek természetes környezete meg is felelt számára, azonban az öt szobát végül kevésnek tartotta" – tudtuk meg Molnár Kristóf.

Hol alapítják meg a meditációs központjukat a buddhisták? Esetleg Sopron környékén?

Az Openhouse cégtulajdonosa hozzátette: egyre több ingatlanvásárló embert érdekli a ház spirituális kisugárzása, sőt, az sem ritka, ha a vásárlók feng shui szakértővel közösen tekintik meg a kiszemelt házat.

Tanpai Rinpocse nepáli láma tudomásunk szerint viszonylag sokat tartózkodik Magyarországon, s a buddhisták a fővárosi központjukon kívül egy ingatlant már vásároltak maguknak Kunhegyesen.

A láma honlapja szerint április 12-én hétfőn késő délután járt Győrben, amikor is a MTESZ székházban tanított.

Hogy az Európában egyedülálló, buddhista meditációs központot végül hol alapítják meg, egyelőre nyitott kérdés: információnk szerint Győrben, Sopron környékén és Pest megyében keresik az ideális helyszínt.Aki megalapította a Fehér Királyi Kolostort Kathmandúban

Rinpocse 1990-ben megalapította a Fehér Királyi Kolostort Kathmandúban, Nepálban, ahol több száz szerzetes részesül ingyenes tanulmányokban, szállásban és étkeztetésben. Ez Nepál egyik legnagyobb kolostora.


A Fehér Királyi Kolostor, Kathmandu.
A Fehér Királyi Kolostor, Kathmandu.

A mester nemcsak a meditáció gyakorlását hangsúlyozza tanítványainak, hanem azt is, hogy tiszteljék az országukat, a vallásukat, valamint minden vallás lényegét egyesítve és megértve, segítsék az országukat és az egész világot.

Rinpocse különösképpen arról tanít, hogyan csillapítsuk le a harag tüzét, hogyan találjuk meg a békét magukban és ezáltal hogyan teremtsünk békét az egész világ számára.

A mestertől sokat idézett mondat, miszerint "a világ szellemi, lelki és spirituális megújhodása Magyarországról fog elindulni, és hogy a világ szívcsakrája a Pilisben van".

A nepáli láma bővebb életrajzát ide kattintva olvashassák el! 

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. janika 2010. április 26. 13:30
  „Nocsak kevés a "Pipacs" ebbenaz országban?”
 • 21. gyugyu1 2010. április 23. 13:27
  „Végre felfedezik Győrt ! Már itt vannak a zsidók,a jehovák, a muzulmánok a hit-esek a mormonok és most bejelentkeztek budhisták is !! Már nagyon hiányzott a baross ut forgatagából a hittéritők hadából néhány tibeti pap is ! Nekem nagyon hiányzik még néhány burkában babakocsit toló kismama is a az str-ről !! / bocs a romák-ról megfeledkeztem ,elnézést !!// . Mi lenne ha ez a szines gyülekezet a saját hazájában élné meg hitét és aki kiváncsi rájuk elutazna megnézni őket ??? Mi meg maradiak néznénk a történelmi egyházak tagjaival és az "ateistákkal egymást !!!”
 • 20. elemér 2010. április 23. 12:05
  „Nem lehet egyedülálló buddhista meditációs központ Eu.-ban, mert Ljubljana-ban már van egy neki. A világ szellemi, lelki és spirituális megújhodása USA-bol indult el, és Obama a nagymester.”
 • 19. egyolvasó 2010. április 23. 09:10
  „T. enci74! Gondolom Bali01-nek esze ágában sincs megválni az ingatlanától, valószínűleg tréfált, ahogy én is. Ha Ön ezt nem vette észre, az nem az én hibám. További szép napot!”
 • 18. enci74 2010. április 22. 23:36
  „Kedves "egyolvasó"!
  Egyetértek, óvakodni kell az ingatlanosoktól. Galád módon kiszimatolják, felveszik és még a végén képesek el is adni az ingatlant. Akkor aztán tök szar lesz minkenkinek.”
 • 17. egyolvasó 2010. április 22. 17:57
  „Javítás: kiszagolják”
 • 16. egyolvasó 2010. április 22. 17:54
  „#6

  Vigyázni kell az ilyen hozzászólásokkal, mert az ingatlanügynökök gyorsan kiszagolja ám, hogy merre is van az ingatlana. Utána meg majd nem győzi őket elzavarni. :)”
 • 15. 983 2010. április 22. 17:32
  „És innen fog elindulni a a világ szellemi, lelki és spirituális megújhodása..... aha, látszik...”
 • 14. vonLichthofen 2010. április 22. 15:04
  „oooooops, most látom a Mester képén, hogy - nem vicc!!! - VITÉZKÖTÉSES ruhát visel, jóllehet nem fekete, de előfordulhat az, hogy titokban a Jobbiknak dolgozik?
  Valami titkos üzenetet hordoz, amit igy akar közvetiteni a választások második fordulójára?
  Lehet, hogy a békés külső egy vérmagyar, kirekesztő, jobboldali, rasszista, megosztó, titkos gárdatagot leplez?

  Namasté, Rinpoche”
 • 13. vonLichthofen 2010. április 22. 14:54
  „Az azért sajnálatraméltó volna/lesz/ ha a tiszteletreméltó Rinpoche, a Mester nem Győrt választja az uj meditácios központ helyéül.
  A sok láma, a sárga selyem köntösben, a vicces süvegben/nem a Ku-Klux-Clan sapóra emlékeztet?/ igazán érdekes színt kölcsönözne a város már amúgyis színpompás kavalkádjához, a gazdag etnikai hagyományaihoz.
  Évente kétszer rendezhetnénk - a polgármester támogatásával/Rába utcai gyerek, vagy mi/ - Ujvárosi Folklór Fesztivált a már őshonos Indiából idevándorolt honfitársak, a Lámák, és a fekete kaftánt, fekete kalapot és harisnyát viselő szakállas népesség részvételével. A kiszorulóban lévő Turáni eredetű népesség még meghívást sem kapna, eleget mulatoztak itt 1000 évig....”
 • 12. Accentos 2010. április 22. 14:19
  „Gyárvárosnak aztán van ám kisugárzása... talán a hely szellemének köszönhetően,kisugározza az idiótákat...”
 • 11. Misztertejfel 2010. április 22. 13:53
  „Persze, ha én lennék tele tökig kharmával, biztosan a Kulák kocsma mellé szeretnék költözni és a Gól-büfé fölött lenne a templomunk, egész este szólhatna a zen-gép.”
 • 10. NemeszteleN 2010. április 22. 13:30
  „Kunhegyesen tényleg van oktatóközpontjuk, miért lenne kamu a cikk?
  Gyárvárosban igenis kellemesek a családi házas utcák, gondolom, nem az Ipar utcában lévő emeletes lakásokat nézegette 5 szobával.”
 • 9. Mankapunka 2010. április 22. 13:02
  „fortuna

  Nem,én nem hordok csákót a fejemen.

  Miért nem épít inkább egy palotát magának????”
 • 8. Misztertejfel 2010. április 22. 11:22
  „Javaslom az állatkert tágas kifutóját. A lámák igen dicsérik.”
 • 7. viperetta335 2010. április 22. 10:48
  „Tényleg vicces,hogy ötszobás házat megnéz meditációs központnak,ami ráadásul egyedülálló is lenne...És hogy Gyárvárosnak szuper a kisugárzása...Egy nepáli láma ekkora baromságot mondana?”
 • 6. Bali01 2010. április 22. 10:31
  „Kedves Rinpócse:)
  Nekem a házban kilenc szoba van+konyha,étkező,szép nagy parkkal+egy remek kereskedelmi ingatlan 250 nm műhely,raktárakkal,irodaépülettel(ami három szobás,saját parkolóval 400 nm es saját udvarral.Igaz Győrtől 3 km,de jók az utak,500 méteren belül étterem,buszmegálló,fodrász miegymás.
  Szívesen eladnám neked aztán húznék is el innen a picsbe,esetleg nepáli hegyi ingatlant beszámítok,ha jó a fekvése,és kevés szomszéd.
  Ha érdekel mailban megtalálsz,itt meditálhatsz kedvedre.:)”
 • 5. fortuna54 2010. április 22. 09:05
  „Punka,nem te vagy ott a képen?”
 • 4. bn 2010. április 22. 08:49
  „annyira béna ez a "bújtatott reklám" próbálkozás...”
 • 3. www0325 2010. április 22. 08:29
  „Ekkora sületlenséget!”
22 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vigyázat! Omlásveszély a Baross híd alatt

Tudósítónk hívta fel figyelmünket a sok jót nem ígérő táblákra, mi meg azt kérdeztük a Közúttól:… Tovább olvasom