Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

˝A multi nem ellenség˝

˝A foglalkoztatottaknak még a felét sem védi kollektív szerződés a munkahelyeken, így a többség hihetetlenül kiszolgáltatott helyzetben van.˝

˝A foglalkoztatottaknak még a felét sem védi kollektív szerződés a munkahelyeken, így a többség hihetetlenül kiszolgáltatott helyzetben van, ezen szeretne változtatni a VII. kongresszusára készülő Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége 38 tagszervezetével˝ – erről Pataky Péter, az MSZOSZ elnöke beszélt nemrégiben Győrött. A régió érdekvédőinek tartott fórumon arról is szó esett, hogy az elmúlt négy évben megállt a korábban jellemző szakszervezeti létszámcsökkenés.

Megyénkre a tagság gyarapodása jellemző, főként a válság, a leépítések hatására. A munkavállalók egyre jobban szükségét érzik a szervezett érdekérvényesítésnek. Ugyanakkor a munkahely elvesztésétől való félelem részben felmorzsolja a munkatársakban az együttérzést.

Potyondi Antal, az MSZOSZ megyei képviselet-vezetője portálunknak elmondta, hogy az ülésen a helyi tisztségviselők azt kérték az elnöktől, maradjanak meg a területi ügyvivők, akik akár azonnal elláthatják a dolgozók képviseletét, tárgyalhatnak a szakszervezeti tagok nevében munkaadóikkal. Azt is javasolták, hogy a szövetség több kisebb szervezete egyesüljön, mert a jelenlegi rendszerben egymás erejét kioltják. Az érdekvédők úgy vélik, a multik nem ellenségei dolgozóiknak, de az már a munkavállalók felelőssége, hogy olyan szakszervezeti csoportot alakítsanak, amely partnere a vállalkozásnak, és egyúttal olyan erőt képvisel, amellyel muszáj együttműködnie a cégvezetésnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ellopták a ménfőcsanaki munkakutyákat?

Két több százezer forint értékű munkakutya tűnt el egy ménfőcsanaki családi ház udvarából a… Tovább olvasom